DIGITALIZACE V KRAJSKÉ KNIHOVNĚ VYSOČINY V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
Advertisements

Národní filmový archiv v digitálním věku
VISK 7 J. Polišenský. Historie ochrany knihovních fondů v NK ČR •1994 vznik odboru ochrany knihovních fondů •1995 dokončení Centrálního depozitáře v Hostivaři.
Knihovny současnosti 2011, České Budějovice 13. – 15. září 2011
Digitalizační pracoviště MKP SDRUK sekce IT, Olomouc února 2007.
Digitalizace knižního a časopiseckého fondu v muzejních knihovnách.
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihoven paměťových institucí Zlínského.
Informace z konference Problematika historických a vzácných knižních fondů Čech, Moravy a Slezska v Olomouci se zaměřením na příspěvek Digitalizace map.
E-knihy E-čtečky Zkušenosti NTK Jana Římanová, Národní technická knihovna,
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
Moravská zemská knihovna a zpřístupňování starých map.
Digitální zemědělská knihovna on-line. ÚVOD ČZU SIC a KBFR – dlouhodobá koncepce rozvoje „snadného“ přístupu k informacím podpora FRVŠ –616/ Digitalizace,
Koncepce rozvoje knihoven v České republice 2004 – 2010 a knihovny paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše
Nové trendy a možnosti v oblasti digitalizace Jiří Polišenský.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Books Online projekt v Knihovně Kroměřížska David Zapletal.
Jiří Herman Elsyst Engineering Digitalizace a nástroje pro podporu digitalizace v knihovnách Jiří Herman Brněnská 10, 682.
Jako intranet Bc. Jan Beneš. Intranet - obecná funkcionalita  sdílení dokumentů  diskusní fórum  databáze kontaktů  novinky a aktuality  firemní.
Jak používat systém Kramerius Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 32. seminář knihovníků muzeí a galerií při AMG Plzeň.
13. února 2007Systém Kramerius, Martin Lhoták, KNAV1 Systém Kramerius aktuální stav a vývoj v roce 2007 Martin Lhoták, Knihovna AV ČR, v.v.i. SDRUK – IT,
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Důsledky zákona o svobodném přístupu k informacím pro veřejné knihovny Bakalářská práce FF MU V Brně, Ústav české literatury a knihovnictví, kabinet knihovnictví,
Krajská digitalizační jednotka Kraje Vysočina
Krajská agrární komora kraje Vysočina ing. Karel Coufal
Koncepce trvalého uchování knihovních sbírek tradičních i elektronických dokumentů v knihovnách ČR do roku 2010 Bohdana Stoklasová & kol. Národní knihovna.
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihovníků muzeí a galerií Brno,
Získávání a zpracování informací
Chráníme dědictví našich předků.
1 Vít Richter ISSS 2005 – Hradec Králové Národní knihovna ČR Mobil: Archivy, knihovny, muzea a jejich úloha při.
Informace z Konference Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2005 v Praze se zaměřením na příspěvek Zpracování a zpřístupnění historických dokumentů.
Historické fondy VKOL - ukázky
Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod Elektronické podatelny KrÚ, kongresový sál, 9. května 2005.
Uchování a trvalé zpřístupnění webových dokumentů zkušenosti z WebArchivu.
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
AMGK+ aneb digitální a digitalizované sbírky Martin Vojnar
Online informační zdroje k software Mathematica
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Spolek Trend vozíčkářů Olomouc
1 Priority budoucího vývoje knihoven - jak je financovat? Vít Richter Knihovny a strukturální fondy EU II Vsetín 24. dubna 2007 Vít Richter Národní knihovna.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Některé digitální knihovny Martina Machátová Moravská zemská knihovna v Brně Tel.: Poslední aktualizace:
Představení projektu digitalizace: Ochranné reformátování periodika Sdělení zaměstnanců fy T. & A. Baťa Ing. Jan Kaňka Krajská knihovna Františka Bartoše.
Spolupráce knihoven paměťových institucí ve Zlínském kraji Jan Kaňka | Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
Projekt FRVŠ 1547/2007/E/b Budování digitální knihovny starých a vzácných dokumentů Řešitel: Ing. Věra Svobodová Ústav vědecko-pedagogických informací.
Co po nás zbyde… ISSS 2005 WebArchiv digitální archiv českého webu Markéta Škodová, Národní knihovna ČR.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
31. Seminář knihovníků muzeí a galerií ČR Cheb Spolupráce SDRUK a Asociace muzeí a galerií ČR.
Digitalizace knihovních fondů – praktické postupy
Projekt MEMORIA MEMORIAE MUNDI SERIES BOHEMICA databáze MANUSCRIPTORIUM Národní knihovna ČR AiP Beroun s.r.o.
Projekt Digitální knihovna AV ČR a vývoj systému Kramerius Martin Lhoták, Knihovna AV ČR AMK v digitálním světě 2005, Praha.
Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names Soubory národních autorit.
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
rozsáhlé území v Čechách i na Moravě
Možnosti spolupráce při vytváření digitálních sbírek Ing. Martin Lhoták Knihovna AV ČR.
Kramerius 4 – nová generace systému pro digitální knihovnu Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě ,
1 Bibliografická a rešeršní činnost EBSCO, ProQuest, Eric Manuscriptorium, Monasterium Česká elektronická knihovna poezie Anopress, ČTK.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
© Adolf Knoll National Library of the Czech Republic Zpřístupnění digitálních dat Přehled.
Digitální knihovna, systém pro tvorbu, archivaci a zpřístupňování digitálních dokumentů Jiří Polišenský.
Pilotní projekt NK ČR Dobrovolné uložení elektronických publikací Mgr. Martin Žížala Oddělení doplňování domácích dokumentů.
Historické a hudební fondy. Organizační struktura.
Digitalizace v krajské knihovně (SVK HK)
Historické fondy VKOL - ukázky
Letní knižní veletrh Ostrava
Problematika malých muzejních knihoven
Transkript prezentace:

DIGITALIZACE V KRAJSKÉ KNIHOVNĚ VYSOČINY V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ

DIGITALIZACE V KRAJSKÉ KNIHOVNĚ VYSOČINY V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ – první kroky Seznámení s problematikou Úzká spolupráce s ostatními paměťovými institucemi Kraje Vysočina 1. zdigitalizovaný dokument – „Bible kralická“ ( majetek Muzea Vysočiny v Třebíči) – firmou AiP Beroun s.r.o. 2. zdigitalizovaný dokument – „Mars Moravicus“( majetek Muzea Vysočiny v Třebíči) – firmou Elsyst Engineering

DIGITALIZACE V KRAJSKÉ KNIHOVNĚ VYSOČINY V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ – další kroky Rok 2005 – nákup skenovací linky Atlas a obslužný software planetárního skeneru Atlas Léto 2006 – nákup software Sirius Říjen 2006 – zahájení práce na digitalizaci knihy „Poselkyně starých příběhů českých aneb Kronika česká“ ( majetek Muzea v Polné)

DIGITALIZACE V KRAJSKÉ KNIHOVNĚ VYSOČINY V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ – současné kroky Zahájení práce na digitalizaci knihy „Kancionál Pavla Mělnického“ (majetek Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě) Příprava na digitalizaci hudebnin (kompletní sbírka pana Haydna, která je majetkem Muzea Státního zámku v Telči) (kompletní sbírka pana Haydna, která je majetkem Muzea Státního zámku v Telči) Příprava digitalizace historických novin z Archivu v Havlíčkově Brodě

DIGITALIZACE V KRAJSKÉ KNIHOVNĚ VYSOČINY V HAVLÍČKOVĚ BRODĚ – budoucí kroky Vše co projde „našima rukama“ bychom rádi poskytli co největšímu množství uživatelů Kramerius ( Manuscriptorium ( Webové stránky

ZÁVĚR Čeká nás běh na dlouhou trať kde jak doufám bude co možná nejméně překážek a i ty dokážeme s ladností a přehledem překonat Děkuji za pozornost Marta Balounová Marta Balounová Telefon: , Telefon: ,