Modrá velryba – poslech, práce s textem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_434, 22. sada, Prvouka
Advertisements

VY_32_INOVACE_25 MY BODY.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.10 Název pro školu:
VY_32_INOVACE_26. APPLE VY_32_INOVACE_26 BANANA VY_32_INOVACE_26.
Učíme se počítat Matematika, 1. ročník VY_32_INOVACE_398, 20.sada, M2
ZÁJMENA- osobní, přivlastňovací a předmětová
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Vlasta Lindovská
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Vlasta Lindovská
Školní potřeby Anotace: Na základě znalosti slovíček školních potřeb pomocí doplňování písmen do tabulky zjistí nová slova v angličtině. Číslo v tabulce.
VY_32_INOVACE_33 I AM YOU ARE JÁ JSEM TY JSI.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.07 Název pro školu:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.09 Název pro školu:
Sloveso BÝT – minulý čas
To have got - negative Anglický jazyk VY_32_INOVACE_376, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání slovesa to have got.
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
VY_32_INOVACE_38 IT IS ….
Rodina e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí slovní zásobu a základní fráze na téma Rodina. Fráze a výrazy si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
Pozdravy + osobní údajej e
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Vyjádření budoucnosti - …. GOING TO …
Sloveso BÝT – přítomný čas
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.12 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 12 Název materiálu:Sports and games Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.04 Anotace: Prezentace je zaměřena na vyplňování jednoduchých tiskopisů. Vysvětluje účel podacího lístku a poštovních poukázek.
VY_32_INOVACE_35 HE IS …… SHE IS …...
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.18 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 18 Název materiálu:Can Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Tázací zájmena ANOTACE Šablona:ICT AJ Tázací zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický okruh:
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Knoblochová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.16 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 16 Název materiálu:Present simple Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací.
1 To have got - questions Anglický jazyk VY_32_INOVACE_377, 19. sada, AJ2 ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání slovesa to have.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE _I.C.17 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 17 Název materiálu:Present continuous Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací.
VY_32_INOVACE_428, 22. sada, Prvouka
VY_32_INOVACE_40. A BEAR VY_32_INOVACE_40 AN ELEPHANT.
Titul - název Případný podtitul Sada č. X VY_32_INOVACE_X_01_nazev Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu CZ.1.07/1.4.00/ , „Modernizací výuky.
Podstatná jména 4. ročník
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.15.
Věta jednoduchá- souvětí
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s funkčními styly. V pracovním listu pak žák se pokusí rozdělit texty podle jednotlivých stylů. Vzdělávací oblast: Český.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s úvahou a její kompozicí. Žák se pokusí sám vytvořit jednoduchou úvahu. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.20 Anotace: Prezentace obsahuje tabulku s přehledem druhů vedlejších vět. V závěru je cvičení, na kterém si žáci mohou ověřit.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s proslovem a jeho kompozicí
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Stupňování přídavných jmen – comperative, superlative
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
vyjadřuje počet dílkůČITATEL vyjadřuje, na kolik dílků byl rozdělenJMENOVATEL zlomková čára.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.04 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 04 Název materiálu:Toys Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:Anglický.
základní sestava Základní sestava počítače Přiřaď slova k obrázkům:
Tasmánie – poslech, práce s textem. Anotace: Žáci si v prezentaci procvičí poslech a čtení, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci také pracují s textem.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.06 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 06 Název materiálu:Clothes Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací oblast:Cizí.
VY_32_INOVACE_23_07 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – How many…………? Anotace – Žáci se seznámí se základní.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
VY_32_INOVACE_23_01 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – Animals Anotace – Žáci za pomoci programu budou.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Draw a face Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.14 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 14 Název materiálu:Easter Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.03 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 03 Název materiálu:Face Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Kde je rybka? V p rezentaci si děti procvičí prostorovou orientaci. Návod: 1) Otázka je u každého obrázku stejná: Kde je rybka? 2) Dítě se snaží co nejpřesněji.
VY_III/2_inovace_14_Ovoce
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.08 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 08 Název materiálu:Domestic animals Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací.
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmeno ITS Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický okruh: Produktivní a receptivní.
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaAnglický jazyk NázevSubject.
VY_32_INOVACE_38 IT IS ….
Transkript prezentace:

Modrá velryba – poslech, práce s textem. VY_32_INOVACE_Aj-Č 6.,7.09 Modrá velryba – poslech, práce s textem. Anotace: Žáci si v prezentaci procvičí poslech a čtení, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci také pracují s textem dle zadání v prezentaci. Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková Jazyk: Anglický Očekávaný výstup: Rozumí jednoduché a zřetelně vyslovované promluvě, čtou samostatně. Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: Druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen: Šestý ročník základní školy

( Modrá velryba = Plejtvák obrovský) BLUE WHALE ( Modrá velryba = Plejtvák obrovský)

READ THE TEXT. ANSWER THE QUESTIONS. (Přečti text. Odpověz na otázky.) BLUE WHALE I am a Blue Whale. Am I a fish? No! A fish is born from an egg, but I am not. I´m a mammal! A fish can breathe under the water, but I cannot. So, I have to come out of the water to breathe. I spout water high into the air. I am the biggest of all living animals on Earth. I am longer than five buses. I am the heaviest kind of whale, too. I weigh more than 20 elephants. But, I can dive very deep. Then, I can quickly swim back up, again. ….. Where can fish breathe? 2. Where does our whale breathe? 3. Has our whale got any superlatives? Fish can breathe under the water. Our whale breathe out of the water. It is the biggest of the animals and the heaviest kind of whale.

(Přečti text. Dej věty 1-3 do správného pořadí.) READ THE TEXT. GIVE SENTENCES 1-3 IN THE CORRECT ORDER. (Přečti text. Dej věty 1-3 do správného pořadí.) creature [ˈkriːtʃə] tvor plate [pleɪt] kostice (kosticovité zuby) BLUE WHALE …. I just eat the smallest creatures in the ocean. They are called plankton. I have no teeth. I just have a row of 320 plates. The plates help me catch my food. I am an amazing creature! 2. First, I gulp a large mouthful of water. 3. Then, I push the water out of my mouth. 1. And I lick the small creatures off my plates with my huge tongue. And I lick the small creatures off my plates with my huge tongue. 2. First, I gulp a large mouthful of water. 3. Then, I push the water out of my mouth. gulp [gʌlp] loknout mouthful [ˈmaʊθˌfʊl] sousto push out [pʊʃ aʊt] vytlačit lick off [lɪk ɒf] slíznout

LISTEN AND READ THE TEXT. BLUE WHALE I am a Blue Whale. Am I a fish? No! A fish is born from an egg, but I am not. I´m a mammal! A fish can breathe under the water, but I cannot. So, I have to come out of the water to breathe. I spout water high into the air. I am the biggest of all living animals on Earth. I am longer than five buses. I am the heaviest kind of whale, too. I weigh more than 20 elephants. But, I can dive very deep. Then, I can quickly swim back up, again. I just eat the smallest creatures in the ocean. They are called plankton. I have no teeth. I just have a row of 320 plates. The plates help me catch my food. First, I gulp a large mouthful of water. Then, I push the water out of my mouth. And I lick the small creatures off my plates with my huge tongue. I am an amazing creature!

Sources (zdroje) Poslech, text [cit. 2012-04-20] část z Blue Whale: http://www.angles365.com/classroom/stories2/whale.swf Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2012–04-20] jsou dostupné pod licencí Public domain – na http://www.clker.com/ obrázek (snímek č.1) - http://www.clker.com/clipart-whale-3.html obrázek (snímek č.5) – http//www.clker.com/clipart-15901.html.png