Setkání kariérových poradců Teplice –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Zasilatelství a logistika z pohledu studentů.
SPOLEČNĚ PRO REGION Podpora odborného školství v Letohradě.
Isolit–Bravo spol. s r.o. Jablonné nad Orlicí. Co děláme? Vývoj a výroba vysoce náročných nástrojů a forem Lisování sofistikovaných termoplastů a termosetů.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Volební číslo: Volby do Studentské komory Akademického senátu 3.
Workshop SFDP - Telč 2007 Fotogrammetrické firmy v České republice - průzkum současného stavu Ing. Jindřich Hodač Ph.D. Bc. Tereza Klečková Telč, 22. -
Organizační struktura
Možnosti uplatnění žáků SŠ v praxi v průběhu studia.
Programátor CNC strojů
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Realizace : – Všechno v mém životě.
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
CZ / /0213 Praxe v technických oborech - součást výuky Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
„Okna technickým oborům dokořán“
Individuální projekt OP VVV
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
10. ZÁVĚREČNÉ KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_11_Ústecký_kraj
ŽĎAS PRO STUDENTY.
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Setkání kariérových poradců Louny –
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Organizační struktura
Setkání kariérových poradců
Setkání kariérových poradců Chomutov –
Workshop pro ředitele sŠ/voš v libereckém kraji
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Pracovní setkání středních škol
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Setkání kariérových poradců Teplice – 09.01.2019

IKAP A - Implementace krajského akčního plánu Koordinátor spolupráce – okres Teplice Tereza Skořepová, DiS

IKAP – Implementace krajského akčního plánu Děčín – OHK Děčín Litoměřice – OHK Litoměřice Ústí nad Labem – OHK Ústí nad Labem Teplice – OHK Teplice Most – OHK Most Louny – OHK Louny Chomutov – OHK Chomutov

Oslovené firmy v oboru strojírenství FOR G, s. r. o. (20 – 24) Teplotechna Prima, s. r. o. (79) Tesasing, s. r. o. (109) Kovosreal, s. r. o. (50 – 99) Roka Industry, s. r. o. (116) Roka-komíny, s. r. o. (30) Tes – Slévárna, s. r. o. (55) Kovpal, s. r. o. (28) Siag Stahlbau, s. r. o. (59) KSK – Belt, s. r. o.

Dosavadní spolupráce firem a SŠ Střední průmyslová škola Teplice Střední škola stavební a strojní Teplice Střední škola obchodu a služeb Teplice Střední průmyslová škola Resslova - ÚL Praxe Exkurze Přednášky zástupců firem na školách

Spolupráce firem a středních škol

Firmy mají zájem rozšířit spolupráci

Firmy nabízejí studentům Exkurze Praxe Spolupráce na dohodu – možný výdělek Spolupráci formou brigád v době prázdnin Po ukončení studia získání zaměstnání Další možná doškolování a kurzy potřebné k výkonu práce ve firmě

Zkušenosti firem se studenty U studentů se bohužel stává, že nedocházejí na praxi, která v současnosti není povinná. Zde by pomohlo zavedení absolvování povinné praxe jako podmínky k ukončení studia. Za současné situace, kdy není praxe povinná, by firmám velice pomohlo bodové hodnocení studentů a tím získávání jen těch nejspolehlivějších. Firmy by uvítaly možnost kontaktování absolventů středních škol, kteří se ve firmě již osvědčili při absolvování praxe, a kteří pokračují ve studiu na vysoké škole, ale studium nedokončí. Firma nemá možnost tyto studenty dohledat a práci jim nabídnout. Firma prostřednictvím spolupráce se SŠ získává pracovní sílu, ať už formou brigád, nebo formou zaměstnání po ukončení studia.

Obecné zhodnocení situace ve firmách Firmy mají nedostatek lidských zdrojů, především v technických oborech. Aby mohly plnit své zakázky, jsou nuceny přijímat zahraniční pracovníky. Firmy převážně nejsou spokojené s kvalitou absolventů, studentům chybí praktické znalosti, k praxím ve firmách mají většinou laxní přístup.

Děkuji Vám za pozornost