Polsko Jakub Masár 8.A Vytvořeno: :18 Vytvořeno opět s láskou a odhodláním. =)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Advertisements

Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
VY_32_INOVACE_03_Polská republika
Maďarsko Aleš Jůn.
SSSR Státy po roce 1989 Jugoslávie NDR NSR ČSR.
Hlavní město: VARŠAVA Členství: EU, NATO
Bývalé státy Sovětského svazu
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
Polská republika km2, 39 mil. obyvatel Varšava (Warszawa)
Těžební průmysl Jan Plicka.
Polsko Eliška Pokorná.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
Společenské a hospodářské prostředí
Polská republika Vlastivěda – 5. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Střední Evropa.
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Číslo 1, 2 nebo 3 na světových trzích?!
POLSKO II. Martin VRZALA.
RUSKO Jan Vaněk.
Finsko Suomen tasavalta.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
ČERNÁ HORA. OBECNÉ VLASTNOSTI: Úřední název: Republika Černá hora Úřední název: Republika Černá hora Republika Crna Gora Republika Crna Gora Hlavní město:
Polská republika 5. ročník
Evropa: Hospodářství a průmysl
Bývalé státy Sovětského svazu
KANADA.
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
EVROPA Polsko III2-Z7-III-15.
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
SLOVENSKO VLAJKA ZNAK.
Německo.
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Pobaltí Pobaltské státy jsou Litva, Lotyšsko a Estonsko
Bývalé státy Sovětského svazu
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_009_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Reálie německy mluvících zemí VY_32_INOVACE _NREA_17.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
A jeho krásy.  Polsko je stát ležící ve střední Evropě.  Hraničí s: Německem  Českem  Slovenskem  Ukrajinou  Běloruskem  Litvou  Ruskem  Ze severu.
POLSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_05_Polsko Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
Střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS_střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko Dětský domov, Základní škola, Střední.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_17_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Východní Evropa Základní škola Libina, příspěvková.
Východní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Urči státy, které podle tebe patří do východní Evropy  Rusko, Ukrajina, Moldavsko, Bělorusko, Estonsko, Lotyšsko, Litva __ __ __ __ __ __ __ __ __ __.
P O L S K O. POLOHA Ve východní části střední Evropy Ve východní části střední Evropy Rozloha: km² Rozloha: km² leží při jižním pobřeží.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
Polsko, Maďarsko a Slovensko
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Ukrajina Bělorusko Moldavsko
Antonín Košíček Sára Šobková
Východní Evropa Jakub Jenšovský.
VY_52_INOVACE_30_02_státy východní Evropy
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Člověk a jeho svět Vlastivěda Polská republika
SVĚTOVÁ NALEZIŠTĚ NEROSTNÝCH SUROVIN
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Těžební průmysl AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
zpracovaný v rámci projektu
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Česká republika
Transkript prezentace:

Polsko Jakub Masár 8.A Vytvořeno: :18 Vytvořeno opět s láskou a odhodláním. =)

Základní informace Z - Německo J - Česko a Slovensko V - Bělorusko a Ukrajina S - Litva a Rusko km² obyvatel ( ) převážně rovinatý, hory - jižní hranice katolické 89 %, ostatní: 11 % těžba nerostných surovin (černé a hnědé uhlí, měď, olovo, zinek, sůl, síra, magnezit a kaolin) parlamentní republika Varšava

největší město Polska v roce 2017: obyvatel více než 60 vzdělávacích institucí

Geografie

Historie Existovalo již v 10. století. V roce 965 Mieszko I za manželku českou princeznu Doubravu. V roce 966 Polsko přijalo křesťanství. Piastovci vládly až do roku Roku 1025 se Boleslav Chrabrý nechal korunovat polským králem.

Ekonomika vyspělý stát průmyslově-zemědělský stát s těžbou nerostných surovin Těží se černé a hnědé uhlí, měď, olovo, zinek, sůl, síra, magnezit, kaolin a menší množství ropy a zemního plynu. Hlavní průmyslová odvětví jsou těžební průmysl, strojírenství.

Římskokatolická církev asi 1,13 miliardy římských katolíků největší křesťanská církev asi polovina všech křesťanů největší náboženská organizace na světě Sdílí s ostatními katolickými církvemi společenství ve svátostech. Převládá v prakticky celé Jižní a Střední Americe. Hlásí se k němu polovina věřících Kanady.

Zajímavosti Je osmou nejlidnatější a devátou největší zemí v Evropě. Nejvyšší vrchol je hora Rysy (2 503 m. n. m.). celkem 17 nositelů Nobelovy ceny Je rodnou zemí Mikuláše Koperníka. CD Projekt RED vydalo tři díly slavné hry Zaklínač.

Děkuji za pozornost.

Zdroje Text: Obrázky/gify: