„Budujeme region se společnou budoucností“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Advertisements

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Místní Akční Skupina POHODA venkova Local Action Group Sídlo : VAL 26, DOBRUŠKA IČ : Volené orgány MAS : PROGRAMOVÝ VÝBOR ( předseda, místopředseda.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Školení pro žadatele – I. výzva 2012 MAS Podhůří Železných hor Kde: Klášterní 267, Chotěboř Kdy: , od hod.
Program rozvoje venkova ČR EAFRD  European Agriculture Fund for Rural Development Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova  Navazuje.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Pavla Pekařová 3. ÚfŘP Ekonomická fakulta Jihočeská Univerzita v Českých Budějovicích.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
2. setkání pracovních skupin „Podnikání a cestovní ruch“
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Možnosti financování rozvoje venkova v programovacím období Petra Blechová UFŘP 3. ročník.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Informační setkání – „Jak na miliony z EU“ Pošembeří - červen 2009.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Program rozvoje venkova na období 2007 – 2013 Dotační příležitost pro venkovské obce Ing. Lucie Obermajerová Regionální poradenská agentura.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Ostatní dotační programy Olomouckého kraje pro rok 2017 a další možnosti čerpání dotací z národních a evropských zdrojů.
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o. p. s
Národní program podpory cestovního ruchu
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Agroturistika a podnikání na venkově
Obnova obecního a krajského majetku po živelních pohromách v roce 2017
Podpora rozvoje venkova v ČR
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Informace k uzavřeným a plánovaným výzvám MAS Zubří země
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální konference Venkov 2018
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Přehled preferenčních kritérií
Schůzka pracovní skupiny v rámci CLLD
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F5 – Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Aktivity MAS v Libereckém kraji Implementace CLLD (k
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Připravenost na nové plánovací období
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

3. 5. 2010 bude vyhlášena 2.výzva k předkládání žádosti o dotaci na následující oblasti (fiche) Fiche č. 1 Infrastruktura Fiche č. 2 Občanská vybavenost a kulturní dědictví venkova Fiche č. 4 Cestovní ruch a propagace Fiche č.3 Vzdělávání a osvěta Fiche č. 5 Podpora drobného podnikání v regionu MAS Alokace 8 079 357,- Kč

Připravujete projekt do 2. výzvy? Do 28. 4. 2010 se zaregistrujte (Fiche, Stručný popis projektu, rozpočet, požadavek na výši dotace, míra rozpracovanosti příloh) Do 24. 5. 2010 Konzultace k projektovým záměrům 31. 5. - 2. 6. do 14h příjem žádostí v kanceláři KJH – ZŠ Úpice Lány – boční vchod pravého křídla budovy.

Základní informace naleznete na : www.kjh.cz - sekce Leader 2.výzva Dokumenty ke stažení pro žadatele Pravidla IV.I. 2 a příloha č. 9 (resp. metodika pro žadatele k příslušné fichi) Balíček pro žadatele k příslušné fichi Fiche Žádost o dotaci Instruktážní list k vyplnění žádosti Metodika pro žadatele k Fichi (výňatek z přílohy č. 9, obsahuje závaznou osnovu projektu)

Fiche č. 1 Infrastruktura Hlavní opatření: III. 2.1.1. Obnova a rozvoj vesnic Cílem je podpora investic do : budování a obnovy místních a účelových komunikací včetně doprovodné infrastruktury zlepšení vzhledu obcí (parky, aleje,...) základní vodohospodářské infrastruktury obcí Žadatelé: Obce Svazky obcí NNO Církve Způsobilé výdaje: 50 tis. až 2 mil. Kč Max. výše dotace: 90% způsobilých výdajů

Fiche č. 2 Občanská vybavenost a kulturní dědictví venkova Hlavní opatření: III. 2.1. 2. Občanské vybavení a služby Vedlejší opatření: III. 2. 2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Cíl fiche: zlepšovat chybějící občanské vybavení a služby v obcích, vytvářet a obnovovat zázemí pro společenské, kulturní, sportovní, spolkové, environmentální a církevní aktivity. Zachování kulturního dědictví venkova. Žadatelé: Obce NNO Církve Způsobilé výdaje: 50 tis. až 2 mil. Kč Max. výše dotace: 90%způsobilých výdajů Pozn.č.1 III.2.2. musí být kulturní památka (třeba doložit potvrzení) Pozn. č.2 Více než 50% způsobilých výdajů musí být čerpáno z hlavního opatření

Fiche č. 3 Vzdělávání a osvěta Hlavní opatření: III. 3. 1. Vzdělávání a informace Cílem fiche : zlepšení kvality života na venkově a zajištění rychlejšího a kvalitnějšího přístupu k informacím v oblasti rozvoje podnikání, venkovského cestovního ruchu, rozvoje vesnic a ochraně kulturního dědictví aj. Žadatelé: Obce Svazky obcí NNO Způsobilé výdaje: 10 tis. až 500 tis. Kč Max. výše dotace: 100 % způsobilých výdajů

Fiche č. 4 Cestovní ruch a propagace Hlavní opatření: III.1. 3. Podpora cestovního ruchu Cíl fiche: rozvoj cestovního ruchu ve spojení s využitím jedinečného přírodního a kulturního dědictví regionu Království - Jestřebí hory rozvoj a budování ubytovacích a stravovacích kapacit doprovodná sportovně-rekreační infrastruktura pro návštěvníky ubytovacích zařízení i ostatní turisty Žadatelé: Zemědělský podnikatel Začínající podnikatel v CR- historie do 2 let Způsobilé výdaje: 50 tis. až 2 mil. Kč Max. výše dotace: max. 60% způsobilých výdajů dle velikosti podniku (malé do 50 osob a obrat do 10 mil EUR, střední do 250 osob a obrat do 50 mil EUR)

Fiche č. 5 Podpora drobného podnikání v regionu MAS Hlavní opatření: III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy Cíl fiche: doplňkové činnosti zemědělské výroby (např. nákup moderních výrobních zařízení a technologií nezemědělského charakteru) využití obnovitelných zdrojů pocházejících z místní zemědělské výroby elektrické energie a tepla a zařízení pro zpracování biomasy výroba tvarovaných biopaliv Žadatelé: FO a PO podnikající v zemědělství Osoby sdružené smlouvou o sdružení Způsobilé výdaje: 100 tis. až 2 mil. Kč Max. výše dotace: max. 60% způsobilých výdajů dle velikosti podniku (malé do 50 osob a obrat do 10 mil EUR, střední do 250 osob a obrat do 50 mil EUR)

Na co si dát pozor: Konzultujte! Vyjasněné vlastnické vztahy (pozemky) Pravomocné stavební povolení/vyjádření stavebního úřadu Striktní dodržení osnovy projektu Doložení všech požadovaných příloh (dle fiche) Zajištění prostředků na předfinancování Hlášení změn v projektu Do jedné fiche může podat žadatel pouze jednu žádost Konzultujte!

Děkujeme za pozornost! Kontakty pro bližší informace a bezplatné konzultace: Mgr. Jan Balcar, Ph.D. Manažer MAS pro Leader, ředitel KJH o.p.s. Tel. 777/851871 balcar@zsul.cz Ing. Lada Nevečeřalová, MBA Manažerka MAS pro Leader Tel. 725/632679 lada.n@centrum.cz Kancelář Království - Jestřebí hory o.p.s.: ZŠ Úpice-Lány Palackého 793 542 32 Úpice boční vchod pravého křídla budovy