“Svijet je knjiga. Onaj tko ne putuje, pročita samo jednu stranicu” (sv. Augustin)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední odborná škola logistická a střední odborné učiliště Dalovice
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Služby jako fenomén dnešní doby. Úloha služeb Rozvoj terciéru Podniky obohacují svou nabídku o doprovodné služby Servis je něco více než jen dodávka Společnost.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Seminář: Moc peněz (Cashflow). Peníze stále protékají životem každého z nás…
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Architektura tužkou a ve 3D
...dává ti šanci stát se úspěšným!. Prezentace ve výstavnictví 2 TYPY PREZENTACÍ „KOMENTOVANÁ“ „VIZUÁLNÍ“
...dává ti šanci stát se úspěšným!. O škole Založena 1991 (2) Soukromá škola  Nezisková organizace, obecně prospěšná společnost ISO 9001 : 2009 Středisko.
Perspektivy lékařských knihovníků v knihovnicko-informačních.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Zahraniční stáže- Evropské programy
Management sportovních aktivit v CR I PS 2013 Kombinované studium.
Strategie celoživotního učení ČR Konference SVES 13. října 2010, Praha Jitka Krmíčková.
Chcete se něco dozvědět o naší škole? Potom …VstupteVstupte.
Kaligramy aneb grafické básně. Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Filozofická fakulta Univerzity v Lublani, Slovinsko  Originální název: Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani,  Ústav: Oddelek za.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Problémy návratu k přírodě Doc. PhDr. Jan Neuman, CSc. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
STUDY VISITS Praha
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
Program celoživotního učení Comenius
Jak se jmenuje tento obraz?
8. lekcija genitiv množine.
15. Znanost, međunarodna i međusveučilišna suradnja
ČEŠKA POVRŠINA:  km².
Jobshadowing – Prag travanj, Jelena Crnek, prof.
HRVATSKE GLAGOLJSKE LITURGIJSKE KNJIGE
Šta Biblija kaže o stvaranju?
UZORAK SUHE KAPI KRVI NA FILTAR PAPIRU U DIJAGNOSTICI LIZOSOMSKIH BOLESTI NAKUPLJANJA: PREDANALITIKA IZVAN LABORATORIJA Ljiljana Špiljar, Aleksandra Delak.
Avtorica: Lara Polanič, 8.a
Planiranje projekta Stana Obrenić 1120/2012.
ZAKON O GRAĐEVNIM PROIZVODIMA
Predmeti iz preteklosti
Španielsko - MALAGA Projekt Leonardo da Vinci –
Zaklada je osnovana 27. lipnja godine
vzdělávání dětí a žáků s odlišným mateřským jazykem
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_14
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy
TKO ŽELI BITI SALEZIJANAC
Pozdrav Sofija, pozdrav djeco! Moje ime je Bibi.
NEBO NA ZEMLJI Svetište
JA VJERUJEM (U USKRSNUĆE).
JA VJERUJEM (U USKRSNUĆE).
JADRANSKO MORE.
ZNAK POMIRENJA.
Valentinovo Gorana Stojanović.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_08_22_I. SVĚTOVÁ VÁLKA
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
TRAŽIM A GLAS. TRAŽIM A GLAS GLAS IZGOVARAMO O A U T GDJE SE NALAZI GLAS A ?
Vjera i nevjera na putu u slobodu Izl 32,1–14
Vjera i nevjera na putu u slobodu Izl 32,1–14
Osnove biblijske duhovnosti
Za malou chvíli vkročíte do záhadného světa ...
Obadija Izbor iz Proročkih spisa amdg.eu/tfmvi
Proroštvo i apokaliptika
Proročica i predvoditeljica Izl 5,20s Br 12 Mih 6,4
Transkript prezentace:

Comenius stručno usavršavanje Reading the Cities of Tuscany, svibanj, 2011.

“Svijet je knjiga. Onaj tko ne putuje, pročita samo jednu stranicu” (sv. Augustin)

Kako krenuti 1. korak - posjetiti stranice Agencije za mobilnost i programe EU www.mobilnost.hr 2. korak - upoznati se s Programom za cjeloživotno učenje koji je: - najveći program EU u području obrazovanja - obuhvaća sve sektore obrazovanja - potiče mobilnost i međunarodnu suradnju

3. korak odabrati jedan (ili više) od četiriju sektorskih potprograma: - Comenius (predškolski odgoj i školsko obrazovanje) - Erasmus (visokoškolsko obrazovanje) - Leonardo da Vinci (strukovno obrazovanje i osposobljavanje) - Grundtvig (obrazovanje odraslih) 4. korak pretražiti baze podataka (poveznice na stranicama Agencije za mobilnost) o stručnim usvršavanjima ili kontaktnim seminarima; odabrati najzanimljivije prema osobnim preferencijama ostvariti kontakt s organizatorom seminara (koji potom šalje pozivno pismo)

5. korak Ispunjavanje prijavnog obrasca osnovni osobni podaci; podaci o školi; podaci o organizatoru seminara; objasniti kako će teći priprema za seminar; objasniti razloge prijave; očekivanja; diseminacija; predviđeni troškovi; predaja prijave; očekivanje rezultata Olakšavajuće okolnosti: - prijavni se obrazac ispunjava na hrvatskom jeziku; - suradnja s djelatnicima Agencije za mobilnost.

Sredstva za stručno usavršavanje su odobrena Sljedeći koraci.... - potpisivanje ugovora s Agencijom; - jezična priprema; - čitanje literature o gradovima koje ćemo posjetiti; - posjet Turističkoj zajednici radi pripreme materijala o Zadru; - izrada prezentacije o Zadru i Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi; - planiranje putovanja, rezervacija avionske karte; - priprema poklona za sudionike stručnog usavršavanja (eko-ambalaža za suhe smokve s logom Škole i Maraschino).

Napokon Toskana Neformalno druženje na početku (svaki sudionik je donio specifične okuse svoga kraja); Sudionici iz Švedske, Islanda, Njemačke, Grčke, Turske, Engleske, Rumunjske i Hrvatske; Domaćin je bila umjetnička škola u Pistoji Istituto d`Arte Petrocchi; Radionica “Život u gradu”: Predavanje “Grad i identitet” Radionice i predavanja o demokratskim procesima, migracijama, multikulturalnosti...

Posjet najvećem rasadniku u Italiji “Vannucci plante” (upoznavanje s gospodarskim razvojem Pistoje) Izlet u Villu Celle u čijem se vrtu nalazi jedna od najvažnijih zbirki moderne umjetnosti u Italiji; Firenca – radionica na otvorenom “Istražujemo grad kao muzej”; Izleti u Luccu i Pisu uz stručno vođenje...

Povratak; Pisanje završnog izvješća; Odluka Agencije o završetku projekta; Diseminacija (plakati, aktivnosti slične onima na seminaru, upoznavanje kolega s aktivnošću...).

Sjećanje na Toskanu – mobilnost na zadarski način: Istražujemo grad kao čitanku Zadar čita 2012. Skitam i čitam –terenska nastava književnosti učenika 3.g razreda Veliki pjesnik Tin Ujević tražio je stan u Sarajevu, ali nitko mu ga nije htio iznajmiti pa je rekao:“ Dok sam živ ne date mi ni stan, a kad umrem, dat ćete mi cijelu ulicu.“

Naše HTŠ skitnje Svake godine: razmjena iskustava sa Střední škola potravinářská a služeb iz Brna Radni posjet učenika i nastavnika iz Norveške Posjet Češkoj u sklopu projekta “The Tree Ring” Francuski kuhar u stručnom posjetu (Leonardo da Vinci) Uskoro: uzvratni posjet Norveškoj, studijska putovanja u Englesku i Francusku u sklopu IPA projekta

Hvala na pozornosti! Danijela Riger-Knez, prof. i mag. bibliotekarstva