Němčina pro jazykové školy nově 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zápor.
Advertisements

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
MINULÉ ČASY POMOCNÝCH SLOVES
Wir werden heute lange schlafen.Budeme dnes dlouho spát. Er wird morgen um 6 Uhr aufstehen.Bude zítra vstávat v 6 hodin. Ich werde dort pünktlich sein.Budu.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Mein Praktikum
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám Školní rok: 2011/2012 Ročník: Předmět: Téma: Anotace: Autor : Vzdělávací materiál je určen pro bezplatné.
M I N U L Ý Č A S PERFEKTUM.
 Autor  Příjmení a jméno: Fialová Kamila, Mgr.  Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace  Adresa: Zahradní 10, Štěpánkovice,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Lektion 9 Die Polizei – dein Freund und Helfer (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Lektion 10 Zuerst das Leben genieβen (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva.
6. LEKCE (6. TÝDEN) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Insitute of Technology And Business In České Budějovice.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 10: Dreimal über den Urlaub Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 12: Eine eigene Firma Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Wiederholung 13–16 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
S CHRITTE 2 L EKTION 9 M ODALVERBEN MÜSSEN DÜRFEN Autor: Mgr.Marcela Smutková.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 13: Shoppen im Supermarkt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Lektion 4: Wo ich wohne Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_178_PRÉTERITUM ZPŮSOBOVÝCH SLOVES Název školy Masarykova střední škola zemědělská a.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Tagesablauf I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV AUTOR: Mgr. Hana Halamová NÁZEV:VY_22_INOVACE_31_NJ9_Wiederholungstest 5/II TÉMA: Wiederholungstest ČÍSLO PROJEKTU:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_NJ_3_4_7E_8E_SEI_15_SÄTZE.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Coubalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09A_18 Präteritum (haben, sein) TEMA:Jazyková.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 11: Wie bleibe ich fit? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Wiederholung 5–8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Coubalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09A_07 Modalverben TEMA:Jazyková kompetence.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Reise nach München Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Anotace: Německý jazyk pro 8. ročník
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 8: Was ziehe ich an? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Préteritum sloves haben, sein, werden VY_32_INOVACE_02-17 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Perfekt- Wiederholung.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_NJ.9.A.20_opakujeme_doplnujeme Datum : Ročník :
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 6: Unsere Freizeit Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Lektion 8 Reiseland Tschechien (cvičební materiál) (cvičební materiál) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Eva Pospíšilová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Lenka Kudrnová Název: VY_32_INOVACE_06_ A15_Perfektum sloves sein a haben Téma: Německá gramatika.
Němčina pro jazykové školy nově 1 Lektion 15: Skiurlaub in den Alpen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné.
Zápor v německé větě VY_32_INOVACE_02-03 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Gramatické.
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková. Dostupné.
Němčina pro jazykové školy nově 1. Lektion 2: Die Stadt Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_34_Německý jazyk_věty jednoduché_souvětí Číslo.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie II.
Němčina pro jazykové školy nově 1
Němčina pro jazykové školy nově 1
NĚMECKÝ JAZYK PERFEKTUM – SLABÁ SLOVESA Projekt POMOC PRO TEBE CZ. 1
Němčina pro jazykové školy nově 1
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Konjugation der Hilfsverben
Němčina pro jazykové školy nově 1.
Digitální učební materiál
Perfektum nepravidelných a způsobových sloves
Němčina pro jazykové školy nově 1
Préteritum pomocných sloves
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie III.
Temporalsätze VEDLEJŠÍ VĚTY ČASOVÉ Mgr. Alena Písaříková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Deutsch mit Max II. Lektion 2
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Wohnen
Perfektum slabých sloves
Předložky se 3. pádem Mgr. Lenka Kudrnová.
Transkript prezentace:

Němčina pro jazykové školy nově 1 Wiederholung 9–12 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Reindlová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Wiederholung 9–12 PŘELOŽ: Wir wohnen im dritten Stock. Auf dem Tisch liegt ein halbes Brot. v 8 hodin v zimě v únoru ve čtvrtek

Wiederholung 9–12 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Bydlíme ve třetím patře. Na stole leží půlka chleba. um 8 Uhr im Winter im Februar am Donnerstag

Wiederholung 9–12 PŘELOŽ: Uděláme výlet do Rakouska. Chce pracovat ve Švýcarsku. Letím v pondělí na Slovensko. Koupeš se už v Chorvatsku?

Wiederholung 9–12 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Wir machen einen Ausflug nach Österreich. Er/Sie will in der Schweiz arbeiten. Ich fliege am Montag in die Slowakei. Badest du schon in Kroatien?

Wiederholung 9–12 PŘELOŽ v perfektu: Cestoval do Prahy. Uvařili jsme dnes guláš. Pracovali ještě v 6 hodin před školou. Objednal jsi to? My jsme se nikdy neučili.

Wiederholung 9–12 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Er ist nach Prag gereist. Wir haben heute Gulasch gekocht. Sie haben noch um 6 Uhr vor der Schule gearbeitet. Hast du das bestellt? Wir haben nie gelernt.

PERFEKTUM SLABÝCH SLOVES DOPLŇ SPRÁVNĚ A PŘELOŽ: Wiederholung 9–12 PERFEKTUM SLABÝCH SLOVES DOPLŇ SPRÁVNĚ A PŘELOŽ: Sie haben uns ihren Garten …………… (zeigen) Bist du schon nach Österreich …………? (reisen)

Wiederholung 9–12 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Sie haben uns ihren Garten gezeigt. Ukázali nám svou zahradu. Bist du schon nach Österreich gereist? Cestoval jsi už do Rakouska?

Wiederholung 9–12 PŘELOŽ: Er sagt, dass sie noch telefoniert. Er sagt, dass sie noch telefonieren muss. Er sagt, dass sie noch telefoniert hat.

Wiederholung 9–12 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: On říká, že ona ještě telefonuje. On říká, že ona ještě musí telefonovat. On říká, že ona ještě telefonovala.

Wiederholung 9–12 PŘELOŽ: Já věřím, že dnes přijdou ve 4 hodiny. Ty přijdeš, protože musíš ještě zaplatit. Protože uklízí, nejde tam. Když nakupuji, nemám pak peníze.

Wiederholung 9–12 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Ich glaube, dass sie heute um 4 Uhr kommen. Du kommst, weil du noch bezahlen musst. Weil er aufräumt, geht er nicht dorthin. Wenn ich einkaufe, habe ich dann kein Geld.

Wiederholung 9–12 PŘELOŽ DO PRÉTERITA: Bydleli jsme v Praze. Pracovali celý den v kuchyni. Studoval s mou sestrou.

Wiederholung 9–12 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Wir wohnten in Prag. Sie arbeiteten den ganzen Tag in der Küche. Er studierte mit meiner Schwester.

Wiederholung 9–12 PŘELOŽ DO PRÉTERITA: Směl jsem psát dopis. Měli jsme (povinnost) nakoupit krabičky. Mohl jsi se včera koupat?

Wiederholung 9–12 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Ich durfte einen Brief schreiben. Wir sollten die Schachteln einkaufen. Konntest du gestern baden?

DOPLŇ SPRÁVNÝ TVAR SLOVESA V PRÉTERITU A PŘELOŽ: Wiederholung 9–12 DOPLŇ SPRÁVNÝ TVAR SLOVESA V PRÉTERITU A PŘELOŽ: Sie …………...gestern vor der Post (sein) …………… du auch am Montag in der Arbeit? (sein) Er………….. noch eine Katze (haben) ……………. Sie zu Hause einen Brief? (haben)

Wiederholung 9–12 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: Byl jsi také v pondělí v práci? Sie war/waren gestern vor der Post. Byla/li včera před poštou. Warst du auch am Montag in der Arbeit? Byl jsi také v pondělí v práci? Er hatte noch eine Katze Měl ještě kočku. Hatten Sie zu Hause einen Brief? Měli jste doma nějaký dopis?

Wiederholung 9–12 DOPLŇ, CO SE HODÍ: Als Kind (1)………. ich jeden Tag im Haushalt helfen. a/ musstete b/ musste c/ musten Er (2) ……….. nicht, aber er ………….. a/wollte,musste b/ wollt,musste c/ wolte,muste Ich habe mit meiner Mutter Suppe (3)……….. a/koche b/kochte c/gekocht

Wiederholung 9–12 SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ: b a c

Wiederholung 9–12 Děkuji za pozornost… Zdroj: HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro jazykové školy nově 1. Plzeň: Fraus, 2010. ISBN 978-80-7238-912-4. 232 s.