Studijní katalog v IS na FSS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP workshop Olomouc, 29. května 2006.
Advertisements

I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
HyperText Markup Language
ÚVOD DO HTML Jak vytvořit stránky. Jak vytvořit www-stránky 1) Vytvořit soubor *.htm, nebo *.html 2) Nahrát soubor na server =>dát na internet.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Operational Method Sheets CLEVER Soft s.r.o., Sluneční 127, Kolín II, tel.: ,
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Studijní plány a ECTS Jitka Brandejsová.
Katalog sociálních služeb EXPORT katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání.
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Program Systém vedení praxí. Program Systém vedení praxí  zjednodušení administrativních prací při umísťování žáků na provozní pracoviště ve firmě 
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
Skladba HTML dokumentu
Vkládání záznamů do databáze OBD
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
KASKÁDOVÉ STYLY 1. 2 PRVNÍ STANDARD (CSS1) BYL PŘEDSTAVEN V ROCE 1996, PROTO STARŠÍ PROHLÍŽEČE ("ČTYŘKOVÉ" VERZE) IE A NN KASKÁDOVÉ STYLY NEPODPORUJÍ.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Opava 2008 Podpora tvorby studijních textů pro potřeby distančního vzdělávání Petr Korviny OP RLZ (CZ / /0015) Rozvoj distančních kurzů dalšího.
SEKCE SDRUK PRO IT Souborný katalog SKAT a elektronické informační zdroje z dílny firmy LANius s.r.o. Ing. Jiří Šilha.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
ELearning 2007 On-line kurz Tvorba distančních studijních textů Petr Korviny.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Závěry jednání komise ICT Kostelec, Cíle Zvýšit informovanost o U3V v ČR pro dvě cílové skupiny 1.provozovatelé a zřizovatelé U3V (univerzity)
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
MS Training for SBSC Romana Nová č ková
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Osnova Prezentace.
Tvorba www stránek.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
TEXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA ) Michalík Martin 4.A.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Média. Tištěná Velkoplošná Audio a audiovizuální Elektronická 3D.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost BENEFIT 7 Ústí nad Labem, 11.února 2009.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Webová aplikace BENEFIT Jeseník Olomouc Zlín Kroměříž.
Jak na IS Informační systém Masarykovy univerzity is.muni.cz Julie Haladová IS-technička PrF 2013.
Nový katalog předmětů, sylaby a brožury Hana Netrefová.
Důležité aplikace v IS MU
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Internet – pojmy, služby
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
Značkovací jazyk HTML Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Zkušenosti s e-zápisy a individuální studijní plány
Důležité aplikace v IS MU
PRŮBĚH DOKUMENTACE UNIVERZITNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU MZLU V BRNĚ
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Evidence studijních plánů
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV POSTERU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Katalog sociálních služeb BENCHMARKING v katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich.
Transkript prezentace:

Studijní katalog v IS na FSS

Pojmy Studijní katalog – přehled předmětů, stud. plánů a pokynů pro studenty (dříve kniha), pro školní rok Katalog předmětů – databáze všech předmětů v IS

Nový studijní katalog v IS umístěn v Registračních šablonách studenti používají pro registraci výstup pro tisk z šablon

Uspořádání šablon

Plnění šablon - texty nejdříve zkopírovat do Notepadu lze použít html editor „jistá“ cesta: použití základních html značek bez editoru struktura šablon – vytvoří istechnička informace o katedře – umístěny v dok. serveru – odkaz v Informace o studiu u každého oboru

Základní html značky <B>tučné písmo</B> <BR/> - nový řádek <P>text odstavce</P> <A HREF="http://www.mravenci.cz/">mravenci</A> více zde

Plnění šablon - předměty příznak „nevypisuje se“ - budoucí předměty (jaro 2010) - skutečně nevypsané předměty odkaz na vysvětlení prerekvizit bude umístěný v textové šabloně Informace o studiu Pozor! - jsou předměty se stejným kódem a jiným obsahem jaro/podzim?

Přístup ke katalogu - student Registrační šablony: Student/Registrace a zápis Registrační šablony: Studium/Prohlídka šablon www stránky kateder – i pro veřejnost

Přístup ke katalogu - student formou odkazu na výstup pro tisk pro každý stud. program jeden odkaz zajistí aktuálnost katalogu 1x ročně aktualizace odkazů

Šablona stud. programu

Přístup ke katalogu - plniči asi 20 tištěných výtisků pro potřeby katedry – katalog pouze pro obory katedry Registrační šablony: Studium/Prohlídka šablon tisk jakékoliv úrovně:

Tisk výstupu Student - tisk z prohlížeče Plniči - zkopírovat, vložit do doc, pdf - Soubor/Uložit stránku jako -> doc, pdf

Aktuálnost katalogu ve výstupu pro tisk se projeví editace: - v šablonách - v Katalogu předmětů nutnost informovat studenty informovat emailem o změnách navíc historie změn v textu podšablon (např. Informace o studiu)

Výhody on-line = aktuálnost změna v Katalogu předmětů se projeví ve výstupu pro tisk v dalších letech pouze drobné editace odpadá plnění reg. šablon jednotné info ve Stud. katalogu a v IS není třeba kompletovat a tisknout knihu v budoucnu možnost kopírování do kontrolních šablon

Na závěr tip pro Vás… Prerekvizity použití prerekvizit pro předměty, které jsou určeny jen studentům mimo konkrétní obor: !MVZ101

Děkuji Vám za pozornost 