DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 3- Polsko
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
P O L S K O Obrázek 1 Obrázek 2 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 7
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
VY_32_INOVACE_03_Polská republika
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
Polská republika km2, 39 mil. obyvatel Varšava (Warszawa)
Východní Evropa – Ukrajina
Polsko Eliška Pokorná.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Polská republika Vlastivěda – 5. ročník
Sousední státy ČR Slovensko Polsko Rakousko Německo.
Za předpokladu použití mapy Polska a psacích potřeb
STŘEDNÍ EVROPA pokračování. SLOVENSKO – Bratislava (rep.) Hornatý stát s krásnou přírodou. Karpaty (Vysoké Tatry) – rozvodí Baltského a Černého m., Slovenský.
Polsko Mapa Polska Dominik Svoboda 2010.
Elektronická učebnice - I
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Polská republika 5. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
KANADA.
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
EVROPA Polsko III2-Z7-III-15.
Německo.
STŘEDNÍ EVROPA.
POLSKO I. Martin VRZALA.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
Polská republika Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS16 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Anotace Prezentace, která se zabývá charakteristikou Polska Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstup.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_22_SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_009_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_23_Hranice, sousední.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
POLSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_05_Polsko Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS_střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko Dětský domov, Základní škola, Střední.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová VODSTVO POVRCH PODNEBÍ POLOHA PAMÁTKY STÁTY A MĚSTA.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_14 AutorMgr.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
NĚMECKO
Vzdělávací materiál: Polsko Operační systém: Windows XP Professional
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Čtěte pozorně, ať vám nic neunikne!
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Člověk a jeho svět Vlastivěda Polská republika
Sousední státy České republiky VY_32_Inovace_03KR-3
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
ŠVÉDSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Česká republika jako součást Evropy
VY_32_INOVACE_01_Poloha České republiky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_01_VLASTIVĚDA
Spolková republika Německo
FINSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Procvičování a opakování učiva.
Téma: Polsko Číslo projektu: 02
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.2942 Název školy Základní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_15 Autor Mgr. Jitka Tobiášová Vzdělávací obor Vlastivěda 1.stupeň Téma Sousední státy ČR: Polsko Ročník 5.ročník Datum tvorby 14.7.2013 Anotace Materiál je určen k výuce sousední státy ČR Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora. DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Polsko

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:EU_location_POL.png David Liuzzo

Hlavní město: Varšava http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mapa_Polska.PNG STS Chvojkovice-Brod

Poloha Polsko je 9.největším státem Evropy Leží na pobřeží Baltského moře Úkol: Vyhledej na mapě Evropy, s jakými dalšími státy Polsko sousedí. Úkol: Vyhledej na mapě Evropy, s jakými dalšími státy Polsko sousedí.

Povrch Území Polska tvoří především nížiny V dávných dobách bylo pokryté ledovcem Jih Země je hornatý Nejvyšším pohořím jsou Vysoké Tatry Úkol: Najdi na mapě pohoří Krkonoše a Vysoké Tatry. Jaký je nejvyšší vrchol Polska? V jakém pohoří leží? Kolik měří?

Vodstvo Všechny řeky se vlévají do Baltského moře Na území Polska se vyskytuje hodně jezer Známé přístavy: Štětín a Gdaňsk Nejvýznamnější řeky: Odra Visla Úkol: Najdi v atlase, která řeka protéká hlavním městem. V jakém pohoří tato řeka pramení? Připomeň si, jaký je rozdíl mezi jezerem a rybníkem.

Obyvatelstvo V Polsku žije 38 milionů obyvatel Úředním jazykem je polština Polština je slovanský jazyk Většina obyvatel je příslušníky římskokatolické církve Úkol: O kolik obyvatel žije v Polsku víc než v naší zemi?

Průmysl a zemědělství Významné je pěstování brambor a rybolov Polsko má velké zásoby černého uhlí, železné rudy, soli a síry Polsko je členem EU a NATO Úkol: Připomeň si, co je Evropská unie.

Obrázky z Polska

Varšava http://www.personal.psu.edu/jgb5069/blogs/pennstate2poland/2010/02/everything-and-more.html

Rysy http://www.myzakopane.pl/index.php/wycieczka-na-rysy/

Štětín http://www.sneknakole.wz.cz/polsko2008/slides/233.html

Krakov http://www.aktivityhermes.cz/jednodenni-akce-a-vikendy/dvoudenni-krakov/

Mazurská jezera http://jirka59.sweb.cz/Mazury_reportaz/Mazurska_jezera.html

Zdroje: http://cs.wikipedia.org/ http://www.personal.psu.edu/ http://www.myzakopane.pl/ http://www.sneknakole.wz.cz/ http://www.aktivityhermes.cz/ http://jirka59.sweb.cz/