VY_32_INOVACE_20_04_procvičování podstatných jmen

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

SLOVESA - 5 Ohebný slovní druh-časují se
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Podstatná jména procvičujeme rod pád číslo vzor
VZORY PODSTATNÝCH JMEN RODU ŽENSKÉHO
Podstatná jména Rod podstatných jmen ROD podstatných jmen R od podstatných jmen určujeme pomocí ukazovacích zájmen v jednotném čísle. Ten – dům, strom,
Přídavná jména přivlastňovací
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_18 Sada 22 Základní škola T.
PODSTATNÁ JMÉNA.
Podstatná jména rodu středního
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Hrátky s češtinou.
ŽIVOTNOST PODSTATNÝCH JMEN RODU MUŽSKÉHO
Český jazyk Vzor pán Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_512_Podstatná jména rodu mužského 1 AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
Podstatná jména Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová Názvy částí těla – procvičování správných tvarů Český jazyk VY_32_INOVACE_478_24.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.19 Název pro školu:
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_Čj8 –
Přiřazování.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Slabiky dě, tě, ně VY_32_INOVACE_11 Sada 3 Základní škola.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
PODSTATNÁ JMÉNA Eva Velanová
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Iveta Vostrá DATUM VYTVOŘENÍ: březen 2013 NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Český jazyk a.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Podstatná jména Napiš, co vidíš na obrázku.
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: březen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_CJ4_Shoda přísudku s podmětem.
VY_32_INOVACE_01_04_podstatná jména Popis prezentace 1.snímek – pojem podstatná jména 2.snímek – úkol č.1, názvy osob, zvířat a věcí 3.snímek – správné.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_15 TÉMA: ČESKÝ JAZYK.
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičují pádové otázky a doplňují.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_30_Rod podstatných.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Bc. Naďa Salačová ZŠ a MŠ Kamenná 404/4 Jablonec nad Nisou
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Životnost podstatných jmen
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Rod a číslo podstatných jmen
VY_32_INOVACE_04_04_podstatná jména (rody)
Autor: Mgr. Marie Švehlová
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Podstatná jména Opakování
Skloňování podstatných jmen
VY_32_INOVACE_13_04_podstatná jména (pády, správné tvary)
VY_32_INOVACE_11_04_podstatná jména (vzory rodu středního)
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
VY_32_INOVACE_16_04_podstatná jména (vzory rodu ženského)
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_24_Přídavná jména tvrdá
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Přídavná jména I VY_32_INOVACE_03-06 Ročník: 6. , 7.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
PODSTATNÁ JMÉNA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_32_INOVACE_ČJ.3.25 Anotace
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Autor: Mgr. Monika Hřavová
Autor: Mgr. Eva Kotounová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Metodický list: Slovní druhy 1. část
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Činátlová Číslo
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_20_04_procvičování podstatných jmen Č E S K Ý J A Z Y K VY_32_INOVACE_20_04_procvičování podstatných jmen

Popis prezentace 1. a 2. snímek – správné tvary podle vzorů 3. snímek – správné tvary podstatných jmen s tajenkou 4. snímek – barevné doplňování rodů podstatných jmen

Napiš správně podle vzoru: buchta (2) – dvě buchty Mrak (4) Věc (3) Okno (4) Kolo (2) Vidlička (2) Postel (5) Prase (4) Dort (3) Brouk (2) Ucho (2) Zajíc (5) Auto (8) Třída (3) Hodina (2) Žák (10) Noha (6)

Dej podstatné jméno v závorkách do správných tvarů. Z (dálka) bylo slyšet tiché (hlas). V (potok) se míhají (pstruh). (Veverka) rády louskají (oříšek). Pod (strom) jsme našli krásné (hřib). Honza byl v (cíl) první. Slunce zmizelo za (kopec). V (klec) spí dva (lev). Jirka odešel bez (pozdrav). Jezdím rád k (babička) a (děda).

V brázdě hopká ………….. (3. písmeno) Sedm dní je ……….. (4. písmeno) Doplň do vět správné podstatné jméno. V závorce máš pořadí písmene, které tvoří tajenku. Slovo v tajence urči (rod, číslo, vzor). V brázdě hopká ………….. (3. písmeno) Sedm dní je ……….. (4. písmeno) Máma, táta a dítě tvoří ………. (3. písmeno) Čtu zajímavou ………… (2. písmeno) Ve škole nás učí …………. (3. písmeno) Na obličeji mám …………. (2. písmeno) Oříšky louskají …………… (6. písmeno) Olina má nové ………….. (2. písmeno) (učitel, zajíc, oči, šaty, veverky, knihu, týden, rodinu)

Podtrhni ve větách podstatná jména rodu středního červeně, rodu ženského zeleně, rodu mužského životného modře a rodu mužského neživotného žlutě. Na zámku Sychrov jsme viděli krásné exponáty. Soňa dostala k vánocům nový svetr, tričko a šálu. Jana a Pavel pojedou v sobotu na výlet. V zoologické zahradě jsme viděli papoušky, zebry a medvědy. Maminka upekla buchty s povidly, tvarohem a mákem. Rodiče pojedou na dovolenou. Polož ten sešit na stůl. Na zahradě vykvetly narcisy, tulipány a sedmikrásky.

Seznam informačních zdrojů Microsoft PowerPoint_vložení_tvary Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Nováková.