Ing. Lucie Brzáková 15. května 2017 Kvalita – Quality 2017

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Advertisements

Karta Domů, skupina Odstavec
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
YOUTHPASS (Pas mládeže) externí spolupracovníci ČNA.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
30. – 31. října 2014 © Life Skill Coaching New Zealand.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
YOUTHPASS Pas mládeže Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro dobrovolníky)
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Moderní učitel.
1 Průběh řešení: Postupuje úkol podle časového plánu? Jaké je konečné datum úkolu? Jaké jsou konečné odhady nákladů? Porovnání stavu s jinými způsoby řešení.
Průřezová témata.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Průřezová témata klíčových kompetencí
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
A-1.  studentům a učitelům:  základních,  středních,  vysokých škol  zájemcům o přírodní vědy Dle aktuálních potřeb je možné využít:  celého rozsahu.
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
Práce s biografií a komunikace
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
MAP – Místní akční plán ORP RK
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
Šablony OP VVV a podpora nadání
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Střední škola gastronomie a hotelnictví Mladá Boleslav, s.r.o.
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
Název školicí prezentace
2D/3D motion analysis Martin Sebera
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
Vysoká škola technická a ekonomická Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku Tuto šablonu lze použít jako počáteční soubor.
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_10 Společenské normy
SEMINÁŘ OZO Ladislav Hejný
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
Název školicí prezentace
Integrovaná střední škola Vysoké nad Jizerou
Ing. Lucie Brzáková 12. září 2017
Badminton zajímavé ukázky
Shromáždění Školního parlamentu
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Pedagogika II Mgr. Kateřina Lojdová
Název školicí prezentace
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Název školicí prezentace
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Školní rok [Vložte rok] Název školy Jméno učitele Třída
Transkript prezentace:

Ing. Lucie Brzáková 15. května 2017 Kvalita – Quality 2017 Jsou průřezové dovednosti zaměstnanců klíčem k uplatnění v českých firmách? Tuto šablonu lze použít jako počáteční soubor pro aktualizace projektu. projektu. Oddíly Po kliknutí na snímek pravým tlačítkem myši lze přidat oddíly. Oddíly mohou pomoci uspořádat snímky nebo usnadnit spolupráci mezi více autory. Poznámky Oddíl Poznámky použijte k zadání poznámek k doručení nebo dalších podrobností pro posluchače. Tyto poznámky lze zobrazit během prezentace. Vezměte v úvahu velikost písma (důležité pro usnadnění, viditelnost, pořízení videozáznamu a online provoz). Sladěné barvy Věnujte zvláštní pozornost grafům a textovým polím. Zvažte, zda účastníci budou tisknout černobíle nebo ve stupních šedé. Provedením zkušebního tisku ověřte, zda barvy fungují správně při vytištění černobíle i ve stupních šedé. Obrázky, tabulky a grafy Vsaďte na jednoduchost: pokud je to možné, použijte konzistentní a nerušivé styly a barvy. Označte popisky všechny grafy a tabulky. Ing. Lucie Brzáková 15. května 2017 Kvalita – Quality 2017

Průmysl 4.0 nebo také Práce 4.0 Poptávka po lidech s měkkými dovednostmi: mezilidská komunikace Duplikujte tento snímek podle potřeby, pokud existuje více než jedno vydání. Tento a související snímky mohou být přesunuty do dodatku nebo skryty, je-li třeba.

Průmysl 4.0 nebo také Práce 4.0 Poptávka po lidech s měkkými dovednostmi: mezilidská komunikace sociální inteligence Duplikujte tento snímek podle potřeby, pokud existuje více než jedno vydání. Tento a související snímky mohou být přesunuty do dodatku nebo skryty, je-li třeba.

Průmysl 4.0 nebo také Práce 4.0 Poptávka po lidech s měkkými dovednostmi: mezilidská komunikace sociální inteligence kreativita Duplikujte tento snímek podle potřeby, pokud existuje více než jedno vydání. Tento a související snímky mohou být přesunuty do dodatku nebo skryty, je-li třeba.

McKinsley Global Institut: ČR je nejzranitelnějším státem v EU 52,2% * V případě, že kterékoli z těchto problémů způsobí zpoždění plánu nebo vyžadují hlubší diskusi, uveďte podrobnosti na dalším snímku.

Jaké má EU a ČR v této situaci možnosti? Vzdělávání 4.0 Duplikujte tento snímek podle potřeby, pokud existuje více než jedno vydání. Tento a související snímky mohou být přesunuty do dodatku nebo skryty, je-li třeba.

Projekt TRAIT 6 kompetencí: Učení učit se; Sociální a občanské kompetence; Smysl pro iniciativu a podnikatelství; Kulturní povědomí a vyjádření Klíčové dovednosti pro celoživotní vzdělávání (Council of the European Union, 2006). Interpersonální a sociální komunikace; Udržitelný rozvoj. Duplikujte tento snímek podle potřeby, pokud existuje více než jedno vydání. Tento a související snímky mohou být přesunuty do dodatku nebo skryty, je-li třeba.

Projekt TRAIT Základní otázky: Které dovednosti jsou dnes potřebnější? Technické nebo průřezové? Které průřezové dovednosti jsou nejdůležitější? Chtěli jsme zjistit, jak je vnímána úroveň průřezových dovedností, a to u dvou skupin respondentů: zaměstnavatelé, kteří svými odpověďmi hodnotili své nejlepší a nejslabší zaměstnance; učitelé a trenéři odborných škol, kteří hodnotili své nejlepší a nejslabší studenty. Duplikujte tento snímek podle potřeby, pokud existuje více než jedno vydání. Tento a související snímky mohou být přesunuty do dodatku nebo skryty, je-li třeba.

Výsledky Které dovednosti jsou dnes potřebnější? Technické nebo průřezové? Ačkoli jsou oba typy dovedností pro zaměstnance považovány za důležité, průřezové dovednosti jsou přece o něco důležitější. Duplikujte tento snímek podle potřeby, pokud existuje více než jedno vydání. Tento a související snímky mohou být přesunuty do dodatku nebo skryty, je-li třeba.

Výsledky Které průřezové dovednosti jsou nejdůležitější? (sestupně) Podnikatelství a Učení učit se Udržitelný rozvoj Kulturní povědomí a vyjádření, Interpersonální a sociální komunikace a Občanské kompetence Duplikujte tento snímek podle potřeby, pokud existuje více než jedno vydání. Tento a související snímky mohou být přesunuty do dodatku nebo skryty, je-li třeba.

Tyto dovednosti nemohou být naučeny, mohou být pouze rozvíjeny na základě zkušenosti. Škola zde může pomoci např.: podporou samostudia; učením založeným na projektech; sebereflexí; spoluúčastí a dialogem; interdisciplinárním přemýšlením a prací.

Získání průřezových dovedností se stane hlavním cílem moderního vzdělávání.