Konflikt daňových příslušností

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LEASING z pohledu daně z příjmu
Advertisements

Daňové plánování při výstavbě nemovitostí Financování a výstavba nemovitostí s využitím zahraniční společnosti.
Konference Praha Daňové a účetní aspekty podnikání na Ukrajině.
Daň z příjmů právnických osob
Mezinárodní aspekty zdanění příjmů
Vývoj počtu společnosti řízených z daňově výhodnějších oblastí Ředinová Hana Paseková Marie.
Investování v Rakousku
Daňová evidence Michal Radvan
DPPO Zdanění právnických osob se liší podle toho, zda se jedná o
Účtování dlouhodobého majetku „14“
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Změna v úpravě práv duševního vlastnictví po rekodifikaci Mgr. Mikuláš Vargic.
IFA Česká republika 1 International Fiscal Association, Česká republika Praha,
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Společné zdanění manželů Počínaje rokem 2005 byl do ZDP zaveden nový § 13a, který umožňuje manželům vyživujícím alespoň jedno dítě žijící s nimi v domácnosti,
Mezinárodní zdanění Hana Jurajdová 8. října 2012.
VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY (VZZ)
Mezinárodní zdanění Ing. Hana Jurajdová, Ph.D.. Kontakt: Mailové spojení: – – Telefonické.
Mezinárodní zdanění 12. listopadu Příklad právnická osoba Akciová společnost se sídlem v ČR vykazuje za účetní období 2011 tyto účetní náklady a.
Důchodové daně Petr Mrkývka.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Daňové vztahy k zahraničí
Druhá fáze reformy veřejných rozpočtů - prorůstové daňové změny - Ministerstvo financí ČR
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Zdaňování ostatních příjmů Ostatní příjmy FO vymezuje § 10 ZDP, jsou jimi mj.: příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného pronájmu movitých.
IFA Česká republika 1 Novela zákona o kolektivním investování / Dopady do daní z příjmů Kateřina Hycnarová 11. října 2011.
Daň z příjmů právnických osob DPPO je samostatně upravena v ZDP § 17 – 21, Poplatníky DPPO jsou obecně osoby, které nejsou fyzickými osobami, organizační.
Daň z příjmů právnických osob Michal Radvan
Příjmy z pronájmu u FO Právnické osoby zdaňují příjmy z pronájmu v rámci svého obecného základu daně, U fyzických osob se postupuje podle § 9 ZDP a v případě.
Mezinárodní zdanění Ing. Hana Jurajdová, Ph.D.. Kontakt: Mailové spojení: – – Telefonické.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Dlouhodobé financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim Právní formy podnikání »Veřejná obchodní společnost (1 příklad) »Komanditní společnost (1 příklad) »Akciová.
Mezinárodní zdanění Příklad 1 Pan A měl v roce 2011 následující příjmy: A) Kč za činnost pro společnost (společník s.r.o.), podepsal.
Zdanění nemovitých věcí
ZDP - Zdanění právnických osob – veřejně prospěšných poplatníků (VPP) VPP = v souladu se statutem, stanovami apod. jako svou hlavní činnost vykonává činnost.
Mezinárodní zdanění Okruhy ke zkoušce. Okruhy k ústní zkoušce 1. Daňová rezidence, vnitrostátní a mezinárodní dvojí zdanění (1. kapitola ve skriptech)
Druhy daní Daně FO.
Zamezení dvojího zdanění
Úvod do problematiky mezinárodního zdaňování
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Sazby jsou ovšem to jediné, co je shodné. Rozdílný je vyměřovací základ. U zaměstnanců jím je hrubá mzda. U OSVČ je to letos 45 %, v příštím.
Evropská spolupráce při správě daní
Zdaňování ostatních příjmů Ostatní příjmy FO vymezuje § 10 ZDP, jsou jimi mj.: příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného pronájmu movitých.
Úvod do mezinárodního daňového práva JUDr. Tomáš Balco, LL.M., ACCA KIMEP, Almaty.
Zahraniční příjmy a zamezení dvojímu zdanění
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
1 Daňový systém v SRN V Praze, dne I. Německý daňový systém 1. Druhy daní a právní formy 2. Daňová povinnost 3. Zdanění fyzických osob.
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
STÁLÁ PROVOZOVNA A ZDANĚNÍ PŘESHRANIČNÍCH KAPITÁLOVÝCH PLATEB Jiří Zoubek,LL.M.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku z obchodní korporace a úroky z držby.
Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku.
Accace k. s., Hurbanovo nám. 3, Bratislava, Slovak Republic Telefón: , Fax: , IČO:
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Daňový systém v SRN V Praze, dne
Rub a líc daňového plánování
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Systém zdaňování korporací jako determinanta daňového ráje
Společnost s ručením omezeným
Charakteristika společnosti
Daň z příjmů právnických osob
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Zdaňování ostatních příjmů
Obchodní právo Základní informace.
Majetková a kapitálová výstavba podniku
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Konflikt daňových příslušností
PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ
Konflikt daňových příslušností
Transkript prezentace:

Konflikt daňových příslušností OSOBNÍ x OSOBNÍ

Konflikt daňových příslušností OSOBNÍ x OSOBNÍ Stát A Stát B rezident rezident

Konflikt daňových příslušností OSOBNÍ x OSOBNÍ Stát A Stát B rezident Řešení vyloučením jednoho rezidentství

Konflikt daňových příslušností OSOBNÍ x VĚCNÁ

Konflikt daňových příslušností OSOBNÍ x VĚCNÁ Stát zdroje Stát domicilu NEOMEZENÉ ZDANĚNÍ NEOMEZENÉ ZDANĚNÍ např. příjmy z nemovitého majetku

Konflikt daňových příslušností OSOBNÍ x VĚCNÁ Stát zdroje Stát domicilu NEOMEZENÉ ZDANĚNÍ OMEZENÉ ZDANĚNÍ např. dividendy

Konflikt daňových příslušností OSOBNÍ x VĚCNÁ Stát zdroje Stát domicilu NEOMEZENÉ ZDANĚNÍ ZAKÁZANÉ ZDANĚNÍ např. zisky ze zcizení movitého majetku

Konflikt daňových příslušností OSOBNÍ x VĚCNÁ Stát zdroje Stát domicilu NEOMEZENÉ ZDANĚNÍ avšak dále modifikované ve státu domicilu metodami vynětí nebo započtení

Konflikt daňových příslušností VĚCNÁ x VĚCNÁ

Konflikt daňových příslušností VĚCNÁ x VĚCNÁ poměrně vzácný případ, neboť mnoho takových případů je eliminováno koordinovanou lokalizací zdroje ve smlouvách nicméně se občas vyskytují zejména z důvodů rozdílné klasifikace druhu příjmů (např. z podnikání vs. z nájmu) na rozdíl od dvou ostatních druhů konfliktů daňové smlouvy neřeší – tedy nepomáhají

Konflikt daňových příslušností VĚCNÁ x VĚCNÁ jedná se o tzv. triangulární případy, kdy jeden příjem spadá pod daňovou příslušnost tří zemí (stát zdroje 1, stát zdroje 2 a stát domicilu) je nutno řešit převedením na dva bipolární vztahy stát zdroje – stát domicilu eliminace mezinárodního vícečetného zdanění není úplná viz následující příklad:

Konflikt daňových příslušností VĚCNÁ x VĚCNÁ polská společnost (stavební, mechanizační) v Česku má stálou provozovnu   v majetku provozovny je speciální rypadlo nájem na Slovensko – platí se nájemné slovensko-polská daňová smlouva (č. 95/1996 Z.z.) čl. 12 – licenční poplatky (za použitie alebo za právo na použitie priemyselného, obchodného alebo vedeckého zariadenia)

Konflikt daňových příslušností VĚCNÁ x VĚCNÁ 0 % 19 % 5 % Polsko: vynětí podle česko-polské smlouvy (nic podle slovensko-polské smlouvy) Česko: zákonných 19 % ve státě stálé provozovny (po odečtení nákladů, např. odpisů) Slovensko - smluvních 5 % srážkou u zdroje