HTML (II) (3).

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jazyk HTML. Zdrojový kód  Elementy obsah obsah př. důležité př. důležité př. př.
Advertisements

Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Tvorba webových stránek II. Odkazy, obrázky, seznamy.
Tvorba www stránek ODKAZY ICT 4.ročník. Vložení odkazu ODKAZY K propojení jednotlivých souborů K propojení jednotlivých souborů K přechodu na jiný web.
Jazyk HTML.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
XHTML – odkazy Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
XHTML – obrázky Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
Vzdělávací technologie 2 Tvorba jednoduchých webových stránek Martin Böhm (L06514)
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.11 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - odkazy, obrázky Typ: DUM - kombinovaný.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Hypertextové odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain – na
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Principy funkce počítače (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Funkce operačního systému (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Zoner Photo Studio – prakticky (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Vyledávání na internetu (18). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Stupňová a oblouková míra (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vektorová grafika (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
CorelDRAW – práce s textem (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
FINANČNÍ GRAMOTNOST PENÍZE BANKOVKY. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Jak funguje internet. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
EXIF a IPTC informace Grafika (7). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Rozdíly rastrové a vektorové grafiky (01). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky II. Co se všechno.
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tangens a kotangens v pravoúhlém trojúhelníku (5).
Základy tvorby www stránky v HTML kódu. © Mgr. Petr Loskot, leden Časopis PPK Časopis PC World.
HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI Majetek domácnosti. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Rastrová grafika (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Funkce sinus (8). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Goniometrické rovnice (1) (17). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Funkce tangens (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Datové typy MS Access (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Inverzní funkce k funkcím goniometrickým (2)
CorelDRAW – vlastnosti objektů
Grafická úprava formuláře
Tvorba webových stránek - tabulka
CorelDRAW – práce s rastrovou grafikou
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Tvorba WEBOVÝCH stránek – obrázky
Graf a vlastnosti funkce
Tvorba WEBOVÝCH stránek – hypertextové odkazy
Tvorba webových stránek – místa v síti
Tvorba webových stránek – registrace domény
Základy HTML TNPW1 Ing. Jiří Štěpánek.
CorelDRAW – tvarování křivek
Vytvoření formuláře Access (11).
Vztahy mezi goniometrickými funkcemi
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 4. ročník oboru.
Tvorba webových stránek
Transkript prezentace:

HTML (II) (3)

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0745 OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské Lázně, Obchodní 282 Tento projekt je financován Evropskou unií – Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Autor: Mgr. Josef Kulhavý Předmět: Informační technologie

Obsah 1 Odkaz v HTML kódu 2 Odkaz – relativní adresa 3 4 Odkaz – relativní adresa 5 Odkaz – absolutní adresa 6 Obrázek 7 Obrázek 8 Obrázek jako odkaz 9 Vložený obsah 10 Vložený obsah – youtube.com

Odkaz v HTML kódu Párový tag <a> 1 Párový tag <a> V tagu je nutné uvést parametr href a jeho hodnotu jako absolutní nebo relativní adresu místa, které má být dostupné po kliknutí. Odkaz by neměl „viset“ ve vzduchu – měl by být součástí například odstavce. Vzorový příklad odkazu: <p><a href=“odkaz.htm“>Popis odkazu</a></p>

Odkaz – relativní adresa 2 Použijeme v případě, že odkazovaný dokument je umístěn na stejném serveru. Odkaz je vlastně cestou od aktuálního dokumentu k odkazovanému dokumentu. Stejná složka <a href=“strana2.htm“>2. stránka</a>

Odkaz – relativní adresa 3 Podsložka odsud sem (do vnořené složky) <a href=“houby/muchomurka.htm“>Muchomurka</a>

Odkaz – relativní adresa 4 Nadřízená složka odsud sem (do nadřízené složky) Přechod k nadřízené složce vyjadřujeme dvěma tečkami: .. <a href=“../index.htm“>Můj les</a>

Odkaz – absolutní adresa 5 Použijeme v případě, že odkazovaný dokument je umístěn na jiném serveru (pod jinou doménou) Nutné uvést adresu včetně internetového protokolu Nejčastěji http:// <a href=“http://www.oajl.cz/fotogalerie“>Fotogalerie OA</a>

Obrázek Nepárový tag <img> 6 Nepárový tag <img> V tagu je nutné uvést parametr src a jeho hodnotu zadat jako adresu (relativní nebo absolutní cestu) obrázku. Dále je možné parametrem title zadat popis obrázku, který se ukáže při přejetí myší nad obrázkem <img src=“obrazek.jpg“ title=“Popis obrázku“>

Obrázek 7 Příklad řešení obrázku na webovém serveru

Obrázek jako odkaz Z obrázku lze vytvořit odkaz 8 Na jinou stránku se přesuneme po kliknutí na obrázek Na místo textu vložíme obrázek <a href=“http://www.tulipany.cz“> <img src=“tulipan.jpg“ title=“Tulipany“> </a>

Vložený obsah 9 Obsahem webových stránek může dnes být téměř cokoli. Poskytovatelé obsahu většinou nabízejí možnost, jak vložit tento obsah do vlastních stránek. Většinou je vygenerována část HTML kódu, kterou je třeba vložit do webové stránky.

Vložený obsah – youtube.com 10

Použité zdroje http://penzioncelnica.cz/wp-content/uploads/mapa_webu.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/01/10/14/23/tulip-74536_640.jpg?i http://www.oajl.cz/index.php?stranka=fotogalerie&segment=fotografie&fotogalerie=236 http://www.youtube.com/watch?v=t5HyZqQPrS0