Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Advertisements

Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
STŘEDOAMERICKÝ REGION
Opakování z minulé hodiny:
Geografická charakteristika latinské ameriky
Soubor námětů, soutěží a her pro výuku anglického jazyka
VY_32_INOVACE_15 Střední Amerika
NIZOZEMSKÉ KRÁLOSTVÍ.
Pro 7.Ročník Základní Školy
Anotace Státy Severní Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci dokáží říci, která státy patří Severní Americe a rozdělit.
STŘEDOAMERICKÉ ZEMĚ.
AMERIKA Banánové republiky a Karibik III2-Z7-I-18
Latinská Amerika Střední Amerika. Mexiko - Estados Unidos Mexicanos 1,973 mil. km místo na světě 105 mil. obyv. (2003)12. místo na světě.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:Amerika – Střední Amerika.
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
V ROCE 2010 BYLO NA SEZNAMU U N E S C O 911 POLOŽEK, Z TOHO 704 PAMÁTEK KULTURNÍCH, 180 PŘÍRODNÍCH A 27 SMÍŠENÝCH VE 148 STÁTECH SVĚTA. Česká republika.
Střední Amerika VY_32_INOVACE_27-02
VY_52_INOVACE_03/2/4_ZEMĚPIS Státy střední Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 –
Poloha, rozloha, členitost
Mexiko, státy Karibského moře, státy Jižní Ameriky
VY_32_INOVACE 01 Úvod do Ameriky - poloha, rozloha, členitost
Společenské a hospodářské prostředí
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:Amerika – závislá území.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_132 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ostrovní státy střední Ameriky
Identifikátor materiálu: EU
Amerika – Střední Amerika
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jan Sazama Dominik Kuksa
SEVERNÍ AMERIKA - STÁTY Z_075_Světadíly_Amerika_Severní Amerika - Státy Autor: PhDr. Jana Langerová Škola: Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres.
Amerika – Střední Amerika
Vodstvo Severní Ameriky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_226_střední Amerika AUTOR: Zdeněk Hořava ROČNÍK, DATUM: 7.,
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Střední Amerika ČÍSLO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Britské společenství národů
Státy Střední Ameriky. Poloha  Střední Amerika je území mezi Mexikem a Kolumbii (7 nezávislých států)‏  Střední Amerika se rozléhá okolo Karibského.
Závislá území světa. Jsou různá území světa, která nejsou samostatnými státy Důvody: 1. Závislé území je od mateřské země geograficky vzdálené. (Francouzská.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_08 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
Exekuce v mezinárodním a historickém kontextu JUDr. Vladimír Plášil, 28. ledna 2016.
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Č eská Kamenice, Jakubské nám. 113, p ř ísp ě vková organizace.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SEVERNÍ A JIŽNÍ AMERIKA
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Kryštof Kolumbus.
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
VY_32_INOVACE_ZE7-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Přírodní podmínky sekundy
3. b Úvod do Střední Ameriky
Poloha a státy AUTOR: Alena Carbolová
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
OBLAST KARIBSKÉHO MOŘE
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Transkript prezentace:

Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis Téma / kapitola : Cest.ruch – stř. a Jižní Amerika

Nejvýznamnější centra cest. ruchu ve střední Americe Za Střední Ameriku považujeme území Mexika, dalších zemí na pevnině (7) až po Panamu (včetně) a ostrovů v Karibiku. Definice této části světa nejsou vždy stejné. Na seznamu UNESCO je 16 památek z nichž je 8 přírodních. Velká modrá jáma, Belize a Tikal (ruiny města) v Guatemale

Karibik Závislá území 13 nezávislých států: Antigua a Barbuda Bahamy Francie Guadeloupe Martini Svatý Bartoloměj Svatý Martin Clippertonův ostrov Nizozemské království Aruba Curaçao Bonaire Saba Svatý Eustach Spojené království Anguilla Bermudy Britské Panenské ostrovy Kajmanské ostrovy Montserrat Turks a Caicos Spojené státy americké Americké Panenské ostrovy Portoriko 13 nezávislých států: Antigua a Barbuda Bahamy Barbados Dominika Dominikánská republika Grenada Haiti Jamajka Kuba Svatá Lucie Svatý Kryštof a Nevis Svatý Vincenc a Grenadiny Trinidad a Tobago

Karibik Bob Marley-Jamajka Přistání na St.Maarten Nejznámější kubánská pláž Varadero

Pevninská část střední Ameriky - příroda Vodopád Angel Vojenská nebo policejní přítomnost či povolení jsou často nutná i pro cesty do přírody

Pevninská část střední Ameriky - příroda Andy v Patagonii pampy Jezero Titicaca

Kulturní památky Aztécká pozůstalost v Mexiku Mayská pyramida v Chichen Iztá Aztécká pozůstalost v Mexiku Machu Picchu – incké ruiny v Peru

Rio de Janeiro Kristus, Copacabana, Slumy, Maracaná

POUŽITÉ ZDROJE http://cs.wikipedia.org infoglobe.cz dinosoria.com advantagemexico.com warcenter.cz dovolena-ted.cz foodandtravelwithdes.blogspot.com rovemonteux.net 9