Rozvržení HTML dokumentu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technologie pro publikování na webu 1
Advertisements

TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Selektory 1 1. Selektor elementu Deklarované styly budou použité při každém vyskytování elementu v dokumentu. Selektor elementu se obvykle používá pro.
TNPW1 Cvičení
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Návrh a tvorba WWW Cvičení 2 CSS 3. Cascading Style Sheet Cascading Style Sheet (kaskádové styly) je stylový jazyk, který se používá pro popis vzhledu.
Mgr. Vlastislav Kučera přednáška č. 8.  Boxy  Vlastnosti ◦ width ◦ height ◦ padding ◦ border ◦ margin.
Centrování, Box model, Plovoucí fotogalerie Ing. Jiří Štěpánek.
Blokový model v CSS Obr. 1.
CSS – rámečky Mgr. Lenka Švancarová.
Přehled dalších vlastností
CSS: šířka prvku, rámečky, okraje, výplně plovoucí prvky #CSS – šířka prvku, rámečky, okraje, výplně #CSS – plovoucí prvky.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Tvorba webu Úvod do CSS 1.
Kaskádové styly - CSS.
TNPW1 Cvičení
CSS – float a clear Mgr. Lenka Švancarová. CSS – float Vlastnost určuje obtékání prvku. Hodnoty:  right – prvek bude zarovnán vpravo, okolní obsah stránky.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 9 Boxmodel Martin Adámek.
HTML 5 a CSS 3.
Autor: Jana Lískovcová Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa.
Mgr. Vlastislav Kučera lekce č. 5.  Boxy  Vlastnosti ◦ width ◦ height ◦ padding ◦ border ◦ margin.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.06/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS pozicování.
Title of the document The content of the document Úroveň 1 Úroveň 2 Úroveň 3 Titulek Výrobky Služby O nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.07/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS formátování.
Styly CSS VýhodyDruhyZápis. Výhody CSS oddělení struktury od formátování oddělení struktury od formátování přilinkováním souboru styl.css lze formátovat.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
CSS – menu vlevo Mgr. Lenka Švancarová. CSS – menu vlevo.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
XML, (X)HTML, DHTML, CSS Pavel Tvrdík 2008, Oktáva.
Ing. Jiří Štěpánek. Technologie pro publikování na webu 1, Ing. Jiří Štěpánek.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Vkládání hypertextových odkazů Co se všechno naučíme??? Co je to hypertextový.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
NSWI096 - INTERNET CSS – kaskádové styly Mgr. Petr Lasák.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_031.ICT.34 Tvorba webových stránek – úvod do CSS.
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
ZÁKLADNÍ TYPOGRAFICKÁ PRAVIDLA Mgr. Petra Toboříková.
1 Kurz XHTML a CSS Část 2: Popis vzhledu dokumentu za pomocí CSS - kaskádových stylů.
CSS styly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013 Ročník2 Stručný.
Mgr. Přemysl Kejzlar. * Používají se k * reklamním účelům (propagace produktů a služeb) * předání informací (přednášky a referáty) * Slouží k větší názornosti.
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Školení pro editory předmětů v CourseWare ZČU Jan Valdman,
HTML a CSS Rostislav Miarka.
Tvorba WEBOVÝCH stránek – tabulky
ADOBE DREAMWEAVER CS6 Formátování HTML vs. CSS
CSS (4).
Kaskádové styly CSS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Úvod do JavaScriptu - DOM
ADOBE DREAMWEAVER CS6 CSS - Formátování textu
Chování blokových prvků v rámci HTML dokumentu
Úvod do CSS.
PARAMETRICKÉ VYJÁDŘENÍ PŘÍMKY
Soustava dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
Základy HTML TNPW1 Ing. Jiří Štěpánek.
Přehled pro vytvoření šablony
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče
Formátování dokumentu
Soustava dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
Vektorová grafika Vkládání a práce s objekty – text, kombinace textu a objektů.
Co se všechno naučíme??? MS WORD Obrazce Obdélníky Šipky Hvězdy
Tvorba webových stránek
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Microsoft PowerPoint verze 2010
ZÁKLADNÍ TYPOGRAFICKÁ PRAVIDLA
Úvod do JavaScriptu - DOM
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Rozvržení HTML dokumentu HTML Page Layout

Úvod Chceme-li proniknout do mechanizmu stojícím za tím, jak webové prohlížeče generují rozvržení HTML dokumentu a získat tak maximální kontrolu nad umístěním každého elementu naší webové stránky, musíme nejprve plně porozumět následujícím konceptům, které se při sestavování stránky v enginu prohlížeče uplatňují a spolupodílejí se tak na jejím konečném vzhledu: 1) DOM – Dokument Object Model 1.1. hierarchie 1.2. dědičnost 2) Dokument Flow – Normální Tok Dokumentu 2.1. inline-level vs. block-level elementy 2.2. kontejnerové vs. prázdné elementy 3) Box Model a ostatní techniky rozvržení stránky 3.1. rozměrové jednotky 3.2. techniky rozvržení (box model) 3.3. css vlastnost FLOAT

Box Model Každý element dokumentu je chápán jako samostatný obsah obklopený boxem, kterému můžeme přidělovat následující css vlastnosti: <body> <div> <p class= „žlutý" > Zde se nachází text odstavce, který je obklopen dvěma bo- xy (elementu p a div) </p> <p class= „modrý" > </div> </body> <body> <div> <p class= „modrý" > Zde se nachází text odstavce, který je obklopen dvěma bo- xy (elementu p a div) </p> </div> </body> P { width: 200px; height: 200px; border: padding: 20px; margin: 10px; } width: 250px; border: 2px; padding: 20px; Zde se nachází text odstavce, který je obklopen dvěma bo- xy (elementu p a div) Zde se nachází text odstavce, který je obklopen dvěma bo- xy (elementu p a div) inherit; 2px; div { Zde se nachází text odstavce, který je obklopen dvěma bo- xy (elementu p a div) HTML kód Box Model CSS kód