Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kmenové buňky z pupečníkové krve současnost a budoucnost
Advertisements

Novinky v klinické biochemii III 24. – 26. dubna 2009 v Akademickém a univerzitním centru Nové Hrady (v prostorách zámku) Srdečně vás zveme na kurz.
Možné etické problémy klinických studií v psychiatrii
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
Prediktivní a prognostická patologie
(MNOHOČETNÝ) MYELOM.
Potřeby rodin dětí a mládeže s onkologickým onemocněním Studentská vědecká konference České Budějovice Mgr. Hana Burkertová.
Obrození imunoterapie v onkologické léčbě
Darja Hrabánková Navrátilová
Centrum MU pro klinický výzkum kvality života (CEQOL)
Maligní lymfoproliferace
Bortezomib - první inhibitor proteazomu v klinické praxi Souhrnná zpráva o programu VIP (Velcade Initiation Program) Zahájení: Ukončení:
DOSTUPNOST LÉKŮ V ČR © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
Výchovný ústav, dětský domov se školou, základní škola a střední škola Dřevohostice pořádá 13. ročník turnaje v nohejbalu trojic a dvojic KDY: ve středa.
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
Psychiatrie, její postavení a organizace psychiatrické péče (bakalářské a magisterské studium) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno definice.
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Nadační fond Modrá kotva Základní informace. Nadační fond Modrá kotva (NFMK) byl založen s cílem získávat prostředky pro podporu výzkumu a klinického.
Transplantace kmenových buněk krvetvorby u maligních onemocnění krvetvorby Klinika dětské hematologie a onkologie 2. LF UK a FN v Motole.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Od nejhorší k nejlepší prognóze Akutní promyelocytární leukemie (APL)
Konference a soutěže. Konference Škola a drogy 2014 pořádá SANANIM ve spolupráci s Prev-centremPrev-centrem Konference se uskuteční ve dnech října.
Session IV Professor Stanley Kaye Royal Marsden Hospital London, UK The shift, moving forward.
Inspirováno přednáškou Doc. MUDr. Ondrejčáka, CSc.
Léčba dětských leukemií Jan Zuna
XIX.den profesora Vladimíra Staška Onkologie 21. století
Konference se zaměřením na náhradu funkce ledvin a péči o dialyzovaného pacienta Jihlava
UK 2. lékařská fakulta Praha
Monitoring relapsu a minimální reziduální nemoci po transplantaci hematopoetických kmenových/progenitorových buněk Prof. RNDr. Ilona Hromadníková, Ph.D.
PREVENCE ►Primární prevence ► Primární prevence Cíl – odstraňovat nebo omezovat možné příčiny vzniku onemocnění Na základě nových poznatků o patogenezi.
Protinádorová imunita Jiří Jelínek. Imunitní systém vs. nádor imunitní systém je poslední přirozený nástroj organismu jak eliminovat vlastní buňky které.
X. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 3. a Konečná informace Společenský večer Po skončení přednášek dne bude následovat společenský večer.
IX. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 4. a První informace Společenský večer Po skončení přednášek dne bude následovat společenský večer.
Zdraví a jeho determinanty Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Kamenice 5, Brno.
XI. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 2. a První informace Společenský večer Po skončení přednášek dne v hodin bude následovat společenský.
Kazuistika Jana Pospíšková David Belada IV. interní hematologická klinika Lékařská fakulta UK a Fakultní nemocnice Hradec Králové Novinky v léčbě lymfoproliferací.
X. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 3. a První informace Společenský večer Po skončení přednášek dne bude následovat společenský večer.
Novinky v diagnostice a léčbě lymfomů David Belada - IV. interní hematologická klinika Univerzita Karlova v Praze, Lékařská fakulta a Fakultní nemocnice.
EVito systém aktivního zdraví Součást prevence a léčby civilizačních nemocí Ing. Filip Linhart, MBA, 13. listopadu 2014.
Aktuální výzkum kmenových buněk: ze zkumavky k terapeutickému využití. Aktuální výzkum kmenových buněk: ze zkumavky k terapeutickému využití. PŘIHLASTE.
Léčba refrakterní CLL ibrutinibem - kazuistika Seminář Novinky v léčbě lymfoproliferací, Hradec Králové, Pavel Vodárek IV. interní hematologická.
Podzimní škola WHO 2001 v ČR, Praha 12. – Monika Klusáková, Mgr. Zuzana Velebová Bc. Renáta Grossová – Klementová Akční plán podpory zdraví.
Onkogynekologické centrum
1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská.
XII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Paliativní péče a nemocný s lymfomem
XII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek
XI. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
X. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Pozvánka Brno, Filosofická fakulta, A. Nováka 1
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
Lokalizace tumoru- prognostický marker u mCRC
Mons. Jan Vokál biskup Královehradecké diecéze
FYZIOLOGIE PATOFYZIOLOGIE DIAGNOSTIKA
! ! ! Aktuální výzkum kmenových buněk: ze zkumavky
JAK POMÁHÁ INOVATIVNÍ LÉČBA PACIENTŮM
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
Jak se léčí MM v ČR = data z Registru Monoklonálních Gamapathií (RMG)
XII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Boj o pacienta, boj o peníze
XII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
XII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Promítnutí pokroků lékařské vědy do funkčního hodnocení zdravotního stavu a pracovní schopnosti ve vztahu k mezinárodní klasifikaci nemocí a s přihlédnutím.
XIII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY/ NOVINKY V HEMATOLOGII
Pozvánka Brno, Filozofická fakulta, A. Nováka 1
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek 8. 9. 2017 Univerzitní kampus MU Brno, pavilon A11/posluchárna 114 Vchod do MU - seminář Spol. večer Univerzitní kampus MU Brno, pavilon A11, posluchárna 114 Kamenice 5, 625 00 Brno, Česká republika Loc: 49°10'38.243"N, 16°34'23.827"E Pořádá Interní hematologická a onkologická klinika LF MU a FN Brno a Česká leukemická skupina – pro život ve spolupráci s Oddělením klinické hematologie FN Brno, Oddělením dětské hematologie FN Brno a Univerzitním leukemickým centrem Společenský večer Restaurace Campus River, Palachovo nám. 2, 625 00 Brno, 150 m od vchodu do MU, viz plánek, od 20.00 hodin. Kredity ČLK Vzdělávací akce je pořádána dle Stavovského předpisu číslo 16 České lékařské komory. Účast na semináři bude ohodnocena kredity ČLK, kredity KVVOPZ ČR a České asociace sester. Organizační zajištění: Nadační fond „Pomoc lidem s leukemií“ Jak se přihlásit? Odesláním přiložené návratky na adresu děkanátu LF MU uvedenou na návratce, nebo e-mailem na adresu moukova.jarmila@fnbrno.cz. Prosíme o registraci nejpozději do 25. 8. 2017. První informace

Program Blok III Blok I Blok IV Blok II 16:35 – 16:50 Detekce a monitoring anti-HLA protilátek. L. Janků 16:50 – 17:05 Transfúze granulocytů u kritických hematologických nemocných – pro a proti/kdy a jak. L. Semerád, B.Weinbergerová, Z. Ráčil 17:05 – 17:20 Prevence septických stavů u splenektomovaných nemocných v roce 2017. T. Kabut, Z. Ráčil 17:20 – 17:35 Novinky v léčbě hemofilie v roce 2017. P. Smejkal, M. Penka 17:35 – 17:50 Přestávka Blok IV 17:50 – 18:05 Můžeme mít vrozenou predispozici k akutní myeloidní leukémii? Z Ráčil, I . Ježíšková, A. Folta 18:05 – 18:20 Genetické defekty u pacientů v vrozenými trombocytopeniemi. M. Pešová, K. Staňo Kozubík, M. Doubek 18:20 – 18:35 Nová klasifikace systémové mastocytózy. J. Trizuljak, 18:35 – 18:50 Nivolumab v léčbě Hodgkinova lymfomu. J. Michalka 18:50 – 19:05 Léčba nemocných s nově diagnostikovaným mnohočetným myelomem, kteří nejsou vhodní na vysokodávkovanou chemoterapii s podporou transplantace autologních kmenových krvetvorných buněk. V. Sandecká, Z. Adam, L. Pour 19:05 – 19:30 Přesun účastníků na společenský večer do restaurace Campus River. 12:00 – 14:00 Příjezd účastníků a oběd v místě konání semináře Blok I 14:00 – 14:05 Úvodní slovo J. Mayer 14:05 – 14:25 Jak objevujeme nové nemoci? K. Staňo Kozubík, M. Doubek 14:25 – 14:45 Nové poznatky o mikroprostředí a BCR signalizaci u CLL a lymfomů. Implikace pro cílenou léčbu a terapeutickou rezistenci. M. Mráz 14:45 – 15:00 Nové prognostické a prediktivní systémy u CLL. 15:00 – 15:20 Přestávka Blok II 15:20 – 15:35 Nové monoklonální protilátky v léčbě CLL. A. Panovská, 15:35 – 15:50 Dopad genetických aberací na terapie zahrnující Rituximab v 1. linii léčby pacientů s CLL. M. Trbušek. 15:50 – 16:05 Nové postupy v monitorování minimální reziduální nemoci u akutní lymfoblastové leukémie a dalších lymfoidních malignit. H. Jelínková 16:05 – 16:20 Genetické rizikové faktory progrese Ph negativních myeloproliferací. B. Kubešová, B. Weinbergerová, Z. Ráčil 16:20 – 16:35