Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co by měl student vědět na začátku studia PEF MZLU v Brně
Advertisements

Počítačové praktikum Úvod do předmětu
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity 2005.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
IS MU krůček po krůčku.
FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT v Brně. Škola bývalý klášter Kartuziánského řádu, založen kolem roku 1375.
Řízení přístupových práv uživatelů
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
A11 - Mobility v oblasti vědy a výzkumu Ing Wolfgang Melecký.
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 eLearning teoreticky a prakticky Roman Malo.
Vývojový tým UIS OKV UIKT Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně RNDr. Ing. Milan Šorm.
Tisk z UISu Výjezdní zasedání UISLednice, 23. – Jan Přichystal Sekce studijního systému Vývojový tým Univerzitního informačního systému Mendelova.
Ekonomický IS SAP na MENDELU Seznámení s ekonomickým informačním systémem SAP a jeho praktické nasazení na MENDELU RNDr. Jana Gotthardová.
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Univerzitní informační systém Milan Šorm.
Studijně administrativní IS Milan Šorm. 9. prosince 2005Univerzitní informační systém2 Obsah prezentace Motivace Zařazení studijně administrativního IS.
Vývojový tým UIS OKV UIKT Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně RNDr. Ing. Milan Šorm.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 E-přihlášky Ing. Tomáš Majer
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 Nové aplikace portálu SIF a OSSA a telefonních seznamů Ing. Hana Netrefová
UIS pro uživatelů Milan Šorm. 20. října 2006UIS pro uživatelů2 Obsah prezentace Struktura informačního systému UIS na MZLU v Brně Srovnání.
Nový katalog předmětů, sylaby a brožury Hana Netrefová.
Konference Informatika XVI./2005, Svratka Studijní systém z pohledu systémového integrátora Ing. Jitka Šedá
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Manažerská nadstavba IS Milan Šorm.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Důležité aplikace v IS MU
Elektronické žádosti na studijní oddělení
Kolejní administrativa
Úvodní slovo o sekci SJS
„IS není složitý, IS je jen obsáhlý.“
Státní zkoušky a archivace dokumentů
Nástroje podpory uživatelů
DOKUMENTACE ANEB CO CHCETE ZLEPŠIT
Integrace IS na datové vrstvě
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Výroční přednáška 6. narozeniny UIS
Úvodní slovo o sekci studijního systému
Vědeckovýzkumný informační systém
Důležité aplikace v IS MU
Vědeckovýzkumný IS Milan Šorm.
PRŮBĚH DOKUMENTACE UNIVERZITNÍHO INFORMAČNÍHO SYSTÉMU MZLU V BRNĚ
Nástroje pro manažerské řízení vývoje
Zahraniční studia Petra Nováková
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
Evidence studijních plánů
Prezentace univerzitního informačního systému
Přírodovědecká fakulta UJEP
GaP a správa úvazků.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Transkript prezentace:

Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity RNDr. Ing. Milan Šorm sorm@uikt.mendelu.cz

hlavní činnost univerzity pedagogická činnost vědeckovýzkumná činnost dvě základní roviny administrativní stránka podpora vlastního procesu vlastní vývoj od roku 2000

Jádro a systémové aplikace UIS Studijní systém Vědeckovýzkumný systém Centrální management počítačové sítě Portál veřejných informací o MZLU v Brně Koleje a menzy Osobní management Jádro a systémové aplikace UIS Karty a přístupový systém Vývoj systému

Jádro a systémové aplikace UIS Diplomy a dodatky Studijní evidence Vědeckovýzkumný systém Centrální management počítačové sítě Portál veřejných informací o MZLU v Brně Přijímací řízení E-přihlášky Rozvrhy a rezervace Evaluace předmětů Závěrečné práce Registrace a zápisy Přihlašování na zkoušky Záznamník učitele Koleje a menzy Osobní management Stipendia Katalog předmětů Harmonogram studia Jádro a systémové aplikace UIS Diplomy a dodatky Řízení stud. systému Karty a přístupový systém SIMS a UIV (Financování) (Reakreditace) Vývoj systému

Jádro a systémové aplikace UIS Diplomy a dodatky Studijní evidence Záznamník výzkumníka Centrální management počítačové sítě Portál veřejných informací o MZLU v Brně Přijímací řízení Publikace E-přihlášky RIV Rozvrhy a rezervace Interní evaluace Evaluace předmětů Řízení VV systému Závěrečné práce (Životopisy) Registrace a zápisy (Portál vědy a výzkumu) Přihlašování na zkoušky Záznamník učitele Koleje a menzy Osobní management Stipendia Katalog předmětů Harmonogram studia Jádro a systémové aplikace UIS Diplomy a dodatky Řízení stud. systému Karty a přístupový systém SIMS a UIV (Financování) (Reakreditace) Vývoj systému

Kolejní administrativa Studijní evidence Záznamník výzkumníka Centrální management počítačové sítě Portál veřejných informací o MZLU v Brně Přijímací řízení Publikace E-přihlášky RIV Rozvrhy a rezervace Interní evaluace Evaluace předmětů Řízení VV systému Závěrečné práce (Životopisy) Registrace a zápisy (Portál vědy a výzkumu) Přihlašování na zkoušky Záznamník učitele Žádosti o koleje Osobní management Stipendia Pořadníky a dekrety Katalog předmětů Kolejní administrativa Harmonogram studia Správa stravování Jádro a systémové aplikace UIS Diplomy a dodatky Řízení stud. systému Karty a přístupový systém SIMS a UIV (Financování) (Reakreditace) Vývoj systému

Kolejní administrativa Studijní evidence Záznamník výzkumníka Centrální management počítačové sítě Portál veřejných informací o MZLU v Brně Přijímací řízení Publikace E-přihlášky RIV Rozvrhy a rezervace Interní evaluace Evaluace předmětů Řízení VV systému Závěrečné práce (Životopisy) Registrace a zápisy (Portál vědy a výzkumu) Přihlašování na zkoušky Záznamník učitele Žádosti o koleje Osobní management Stipendia Pořadníky a dekrety Katalog předmětů Kolejní administrativa Harmonogram studia Správa stravování Jádro a systémové aplikace UIS Diplomy a dodatky Řízení stud. systému Správa ID karet SIMS a UIV Správa fotografií (Financování) Portál příst. systému (Reakreditace) Řízení příst. systému Vývoj systému

Kolejní administrativa Studijní evidence Záznamník výzkumníka Evidence sítí Portál veřejných informací o MZLU v Brně Přijímací řízení Publikace Evidence zařízení E-přihlášky RIV Ovládání učeben Rozvrhy a rezervace Interní evaluace Centrální správa účtů Evaluace předmětů Řízení VV systému Generování WiFi cert. Závěrečné práce (Životopisy) (Distribuční listy) Registrace a zápisy (Portál vědy a výzkumu) (Správa tiskáren) Přihlašování na zkoušky Záznamník učitele Žádosti o koleje Osobní management Stipendia Pořadníky a dekrety Katalog předmětů Kolejní administrativa Harmonogram studia Správa stravování Jádro a systémové aplikace UIS Diplomy a dodatky Řízení stud. systému Správa ID karet SIMS a UIV Správa fotografií (Financování) Portál příst. systému (Reakreditace) Řízení příst. systému Vývoj systému

Kolejní administrativa Dokumentový server Studijní evidence Záznamník výzkumníka Evidence sítí Portál veřejných informací o MZLU v Brně Přijímací řízení Publikace Evidence zařízení E-přihlášky RIV Ovládání učeben Rozvrhy a rezervace Interní evaluace Centrální správa účtů Evaluace předmětů Řízení VV systému Generování WiFi cert. Závěrečné práce (Životopisy) (Distribuční listy) Registrace a zápisy (Portál vědy a výzkumu) (Správa tiskáren) Přihlašování na zkoušky Záznamník učitele Žádosti o koleje Přehled dovolené Stipendia Pořadníky a dekrety Poštovní schránka Katalog předmětů Kolejní administrativa Dokumentový server Harmonogram studia Správa stravování Správa úkolů (TODO) Jádro a systémové aplikace UIS Diplomy a dodatky Výpůjčky věcí Řízení stud. systému Správa ID karet Plánování absencí SIMS a UIV Správa fotografií Slovníček (Financování) Portál příst. systému (Reakreditace) Řízení příst. systému Vývoj systému

Kolejní administrativa Dokumentový server Studijní evidence Záznamník výzkumníka Evidence sítí Lidé na MZLU Přijímací řízení Publikace Evidence zařízení Pracoviště na MZLU E-přihlášky RIV Ovládání učeben Veřejný katalog předmětů Rozvrhy a rezervace Interní evaluace Centrální správa účtů Studijní plány Evaluace předmětů Řízení VV systému Generování WiFi cert. Pasportizace Závěrečné práce (Životopisy) (Distribuční listy) Orgány na MZLU Registrace a zápisy (Portál vědy a výzkumu) (Správa tiskáren) Veřejný dok. server Přihlašování na zkoušky Telefonní seznamy Záznamník učitele Žádosti o koleje Přehled dovolené Harmonogram akad. roku Stipendia Pořadníky a dekrety Poštovní schránka (Tematické hledání) Katalog předmětů Kolejní administrativa Dokumentový server Harmonogram studia Správa stravování Správa úkolů (TODO) Jádro a systémové aplikace UIS Diplomy a dodatky Výpůjčky věcí Řízení stud. systému Správa ID karet Plánování absencí SIMS a UIV Správa fotografií Slovníček (Financování) Portál příst. systému (Reakreditace) Řízení příst. systému Vývoj systému

Kolejní administrativa Dokumentový server Studijní evidence Záznamník výzkumníka Evidence sítí Lidé na MZLU Přijímací řízení Publikace Evidence zařízení Pracoviště na MZLU E-přihlášky RIV Ovládání učeben Veřejný katalog předmětů Rozvrhy a rezervace Interní evaluace Centrální správa účtů Studijní plány Evaluace předmětů Řízení VV systému Generování WiFi cert. Pasportizace Závěrečné práce (Životopisy) (Distribuční listy) Orgány na MZLU Registrace a zápisy (Portál vědy a výzkumu) (Správa tiskáren) Veřejný dok. server Přihlašování na zkoušky Telefonní seznamy Záznamník učitele Žádosti o koleje Přehled dovolené Harmonogram akad. roku Stipendia Pořadníky a dekrety Poštovní schránka (Tematické hledání) Katalog předmětů Kolejní administrativa Dokumentový server Harmonogram studia Správa stravování Správa úkolů (TODO) Jádro UIS Diplomy a dodatky Výpůjčky věcí Tiskový subsystém Řízení stud. systému Správa ID karet Plánování absencí Systém oprávnění SIMS a UIV Správa fotografií Slovníček Kvalifikátory (Financování) Portál příst. systému Personalizace (Reakreditace) Řízení příst. systému Vývoj systému Kontrola os. údajů

Spolupráce se státními IS SIMS, UIV IS VaV (RIV) Spolupráce s dalšími IS na univerzitě ELIS (eLearningový IS, stejné jádro a technologie) SAP (dříve EkonFIS) Anete Kredit KPwin IS KaM (IB Structure) (SmartQ)

Hlavní výhody vybudovaného řešení jednotný vzhled všech aplikací maximální integrace jednotlivých systémů transparentní systém stanovení nároků šablonami rozšiřitelná datová základna graficky intuitivní ovládání více než 500 stran dokumentace komplexní pokrytí celé problematiky návaznost na ICT infrastrukturu univerzity

Provoz informačního systému technické vybavení (cluster UIS) databázový systém Oracle struktura systémových integrátorů síť pověřených pracovníků na ústavech OSSA OSVT RIV pracovníci helpdesk technologií zajišťuje vývojový tým nezbytné upravit návaznou legislativu

Možnosti další spolupráce sdílení know-how prodej informačního systému outsourcing informačního systému Seminář o UIS s praktickými ukázkami středa 29. června 2005 v 10 hodin přednáškový sál Q01, Brno, Zemědělská 1 registrace e-mailem jindrova@uikt.mendelu.cz

kontakt RNDr. Ing. Milan Šorm  uis@mendelu.cz 545 132 818 Oddělení koncepce a vývoje Ústav informačních a komunikačních technologií Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Zemědělská 1 613 00 Brno  uis@mendelu.cz 545 132 818  http://is.mendelu.cz