PROGRAM ROZVOJE VENKOVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OSA I. Opatření OSY I  I.1.1 Modernizace zemědělských podniků  I.1.2 Investice do lesů  I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům.
Advertisements

Dotační tituly pro vinaře Svaz vinařů České republiky, Velké Bílovice.
LEADER V PRV Metodika pro tvorbu Fichí Černá v Pošumaví,
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů.
Dotace poskytované přes MAS Šipka. IROP - DOPRAVA Opatření:  Telematika – 1 mil. Kč  Cyklo, in-line a pěší stezky a trasy – 6,4 mil. Kč  Bezpečnost.
Environmentální lesnická opatření Programu rozvoje venkova
Havlovice. PRV PRV – 6 priorit:  1. Předávání znalostí a inovací v zem., lesnictví a venkovských oblastech (čl. 14)  2. Zvýšení.
Pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí DOTACE Ing. Milan Kouřil Mgr. Martin Střelec DAPHNE ČR – Institut.
Školení pro žadatele – I. výzva 2012 MAS Podhůří Železných hor Kde: Klášterní 267, Chotěboř Kdy: , od hod.
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Krajské sdružení MAS Zlínského kraje Regionální stálá konference pro území Zlínského kraje 12. dubna 2016 Aleš Lahoda, předseda krajského sdružení NS MAS.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Informační setkání – „Jak na miliony z EU“ Pošembeří - červen 2009.
Školení Ukázky projektu realizovatelných ze SCLLD Perníková chaloupka – Ráby
Program rozvoje venkova na období 2007 – 2013 Dotační příležitost pro venkovské obce Ing. Lucie Obermajerová Regionální poradenská agentura.
z Programového rámce Program rozvoje venkova
Programový rámec Integrovaný regionální operační program (IROP)
Dotační možnosti pro zemědělce, podnikatele a NNO v MAS
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Harmonogram výzvy Číslo výzvy 1 Datum vyhlášení výzvy
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Celostátní síť pro venkov Severozápad
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Agroturistika a podnikání na venkově
Pozemkové úpravy.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
2. Výzva MAS Jemnicko, o.p.s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Seminář pro žadatele/příjemce.
možnosti dotací pro obce
přednášející: Alena Šteflová
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
Programu rozvoje venkova na období 2014 – 2020
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální konference Venkov 2018
Příční 405, Bystřice nad Pernštejnem
2. výzva MAS Znojemské vinařství, z.s.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Aktuální stav SCLLD.
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Program na podporu lesních ekosystémů
„Budujeme region se společnou budoucností“
Plán výzev PRV, OPZ, IROP na rok 2019
Přehled preferenčních kritérií
Schůzka pracovní skupiny v rámci CLLD
Program rozvoje venkova
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F5 – Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Program rozvoje venkova
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Připravenost na nové plánovací období
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Program rozvoje venkova
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Transkript prezentace:

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČLENSKÁ SCHŮZE MAS, 22. 11. 2016

Harmonogram výzev MAS Opavsko 2017 PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche / výzva VYHLÁŠENÍ VÝZVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINOU OPAVSKO PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ ALOKACE NA VÝZVU PŘEDÁVÁNÍ ZNALOSTÍ A INFORMAČNÍ AKCE 01/2017 02/2017 500 000 INVESTICE DO ZEMĚDĚLSKÝCH PODNIKŮ 1 445 000 ZPRACOVÁNÍ A UVÁDĚNÍ NA TRH ZEMĚDĚLSKÝCH PRODUKTŮ 2 000 000 LESNICKÁ INFRASTRUKTURA 1 500 000 ZEMĚDĚLSKÁ INFRASTRUKTURA POZEMKOVÉ ÚPRAVY 1 000 000

Harmonogram výzev MAS Opavsko 2017 PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche / výzva VYHLÁŠENÍ VÝZVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINOU OPAVSKO PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ ALOKACE NA VÝZVU PODPORA INVESTIC NA ZALOŽENÍ NEBO ROZVOJ NEZEMĚDĚLSKÝCH ČINNOSTÍ 01/2017 02/2017 6 000 000 ZAVÁDĚNÍ PREVENTIVNÍCH PROTIPOVODŃOVÝCH OPATŘENÍ V LESÍCH 1 400 000 INVESTICE DO OCHRANY MELIORAČNÍCH A ZPEVŇUÍCÍCH DŘEVIN 1 050 000 NEPRODUKTIVNÍ INVESTICE V LESÍCH 1 500 000

Harmonogram výzev MAS Opavsko 2017 PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche / výzva VYHLÁŠENÍ VÝZVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINOU OPAVSKO PŘÍJEM ŽÁDOSTÍ ALOKACE NA VÝZVU INVESTICE DO LESNICKÝCH TELCHNOLOGIÍ A ZPRACOVÁNÍ LESNICKÝCH PRODUKTŮ, JEJICH MOBILIZACE A UVÁDĚNÍ NA TRH 01/2017 02/2017 4 000 000 HORIZONTÁLNÍ A VERTIKÁLNÍ SPOLUPRÁCE MEZI ÚČASTNÍKY KDŘ A MÍSTNÍCH TRHŮ ? 880 000

PŘEDÁVÁNÍ ZNALOSTÍ A INFORMAČNÍ AKCE Alokace na výzvu: 500 000 Kč Podpora: 90% (akce zaměřené na výrobu, zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů, akce zaměřené na lesnictví) 70% akce zaměřené na hospodářské subjekty jež jsou malými podniky 60% akce zamřené na hospodářské subjekty jež jsou středními podniky Oprávnění příjemci: subjekt zajišťující vzdělávání a informační akce Konečný uživatel: zemědělský podnikatel, výrobce potravin, vlastník zemědělské půdy, jiné hospodářské subjekty, jež jsou malými nebo středními podniky působícími ve venkovských oblastech Způsobilé výdaje: pouze neinvestiční (nájem, výukové materiály, lektorné, občerstvení, kancelářské potřeby)

INVESTICE DO ZEMĚDĚLSKÝCH PODNIKŮ Alokace na výzvu: 1 445 000Kč Podpora: 50% + 10% - pokud mladý zemědělec ( 18-40 let, v Evidenci zemědělského podnikatele ne déle než 24 měsíců) +10 % - více než 75 % výměry půdy v LPIS spadá do LFA Oprávnění příjemci: zemědělský podnikatel Způsobilé výdaje: pouze investiční stavby, stroje a technologie v živočišné a rostlinné výrobě, nákup nemovitosti, peletárny Indikátor: Pracovní místo

ZPRACOVÁNÍ A UVÁDĚNÍ NA TRH ZEMĚDĚLSKÝCH PRODUKTŮ Alokace na výzvu: 2 000 000 Kč Podpora:50% Oprávnění příjemci: zemědělský podnikatel, výrobce potravin, výrobce krmiv, jiné subjekty aktivní ve zpracování a uvádění na trh dle Přílohy I. Způsobilé výdaje: pouze investiční Projekt se musí týkat výroby potravin nebo krmiv Pořízení strojů pro zpracování zemědělských produktů, balen, značení. Výstavba, modernizace a rekonstrukce budov Investice související se skladováním zpracované suroviny, výrobků Pořízení užitkových vozů kategorie N1 (3,5 tuny) a N2 (12 tun) Nákupu nemovitosti Indikátor: Pracovní místo

LESNICKÁ INFRASTRUKTURA Alokace na výzvu: 1 500 000 Kč Podpora:90% Oprávnění příjemci: fyzické nebo právnické osoby hospodařící v lesích, které jsou ve vlastnictví soukromých osob, vysokých škol, obcí nebo svazků Způsobilé výdaje: pouze investiční (nelze poskytnout na výstavbu či opravu cest kategorie 3L a 4L – lze provést jen rekonstrukci) Výstavba, rekonstrukce a oprava lesních cest včetně souvisejících objektů (např. mostky, propustky, příkopy, nájezdy do lesních porostů, zábradlí, dopravní značky, svodidla atd.) Nákup pozemku Projekční a průzkumné práce a inženýrská činnost během realizace projektu Nákupu nemovitosti Lesní cesta= slouží ke zpřístupnění lesního majetku za účelem jeho obhospodařování a plnění dalších funkcí např. rekreační, ochrana lesa. Cesty mimo les jen do 75 m

ZEMĚDĚLSKÁ INFRASTRUKTURA Alokace na výzvu: 1 500 000 Kč Podpora:90% Oprávnění příjemci: obec, zemědělský podnikatel Způsobilé výdaje: pouze investiční Zlepšení kvality a zvýšení hustoty polích cest (výstavba, rekonstrukce, výstavba souvisejících objektů) Zemní a stavební práce Stavební materiál Nákup, výsadba a zajištění zeleně Projekční a průzkumné práce a inženýrská činnost během realizace projektu Pokud je žadatelem ZP musí být polní cesty realizovány na území s hotovými pozemkovými úpravami !

Způsobilé výdaje: pouze investiční POZEMKOVÉ ÚPRAVY Alokace na výzvu: 1 000 000 Kč Podpora:100% Oprávnění příjemci: obec, zemědělský podnikatel Způsobilé výdaje: pouze investiční Zpřístupnění zemědělských pozemků, protierózní a protipovodňová opatření, opatření k ochraně životního prostředí. Zemní a stavební práce Stavební materiál Zařízení staveniště Nákup, výsadba a zajištění zeleně Projekční a průzkumné práce a inženýrská činnost během realizace projektu

PODPORA INVESTIC NA ZALOŽENÍ NEBO ROZVOJ NEZEMĚDĚLSKÝCH ČINNOSTÍ Alokace na výzvu: 6 000 000 Kč Podpora: 45% ( pro malé podniky) Oprávnění příjemci: podnikatelské subjekty (FO, PO), mikro a malé podniky, zemědělci Způsobilé výdaje: pouze investiční stavební obnova, nová výstavba provozovny, kanceláře pořízení strojů a technologií nákup užitkových vozů N1, vybavení, software, hardware) doplňující výdaje jako součást projektu (oplocení, nákup a výsadba zeleně, výstavba odstavných ploch a parkovacích stání) nákup nemovitosti Indikátor: Pracovní místo Ubytovací zařízení min. 6 lůžek, max. 40 lůžek Sportovní, zábavní a rekreační činnost jen ve vazbě na venkovskou turistiku nebo ubytovací kapacitu Dotaci nelze použít na nákup zemědělských a lesnických strojů (kategorie T) O Dotaci nemůže žádat subjekt, který v posledních 2 letech pře podáním ŽOD ukončil stejnou nebo podobnou činnost.

ZAVÁDĚNÍ PREVENTIVNÍCH PROTIPOVODŃOVÝCH OPATŘENÍ V LESÍCH Alokace na výzvu: 1 400 000 Kč Podpora: 100% Oprávnění příjemci: vlastník, nájemce, pachtýř nebo vypůjčitel PUPFL nebo vodního toku Způsobilé výdaje: pouze investiční Projekty na retenci vody výstavby a opravy retenčních nádrží preventivní protipovodňová opatření projekční a průzkumné práce

INVESTICE DO OCHRANY MELIORAČNÍCH A ZPEVŇUÍCÍCH DŘEVIN Alokace na výzvu: 1 050 000 Kč Podpora: 50% Oprávnění příjemci: vlastník, nájemce, pachtýř nebo vypůjčitel lesních pozemků Způsobilé výdaje: pouze investiční Pořízení a instalace hromadné mechanické ochrany melioračních a zpevňujících dřeevn při založení porostu. Minimální výška oplocenek 1,6m.

NEPRODUKTIVNÍ INVESTICE V LESÍCH Alokace na výzvu: 1 500 000 Kč Podpora: 100% Oprávnění příjemci: vlastník, nájemce, pachtýř nebo vypůjčitel PUPFL Způsobilé výdaje: pouze investiční Opatření k posílení rekreační funkce lesa, značení, výstavba a rekonstrukce stezek pro turisty ( do šíře 2 m), fitness prvky, naučné prvky Zřizování odpočinkových stanovišť, informační tabule závory Opatření k zajištění bezpečnosti návštěvníků lesa (mostky, lávky, zábradlí) Nákup pozemku Dotaci nelze poskytnout na novou výsadbu, obnovu zeleně!

INVESTICE DO LESNICKÝCH TELCHNOLOGIÍ A ZPRACOVÁNÍ LESNICKÝCH PRODUKTŮ, JEJICH MOBILIZACE A UVÁDĚNÍ NA TRH Alokace na výzvu: 4 000 000 Kč Podpora: 50% Oprávnění příjemci: soukromí držitel lesů, obce, svazky obcí, vlastníci, nájemci, pachtýři nebo vypůjčitelé lesních pozemků Způsobilé výdaje: pouze investiční Stroje a technologie pro obnovu, výchovu a těžbu lesních Stroje ke zpracování potěžebních zbytků Stroje pro přípravu půdy před zalesněním Mobilní stroje pro pořez dříví Výstavba či modernizace dřevozpracujícího provozu Indikátor: Pracovní místo