Pracovní skupina Dopravní systémy a telematika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
SOUČASNÝ STAV A STRATEGIE PROJEKTU OPENCARD OPENCARD v Praze, dne:
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Integrované územní investice v Pražské metropolitní oblasti
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI Jan HOLEČEK Kancelář strategie města Magistrát města Brna Regionální.
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
ITI Pražské metropolitní oblasti. ITI - nový nástroj Evropské komise - Výchozími dokumenty jsou Strategie EU 2020 a návrhy nařízení Evropské komise -
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Seminář pro žadatele IROP
Pracovní skupina pro předškolní vzdělávání
Rozvoj území a demografický výhled
Pracovní skupina Protipovodňová opatření
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Seminář ITI PMO pro MŠ a ZŠ
Individuální projekt OP VVV
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Pracovní skupina RSK pro dopravu Informace o výzvách IROP
Pracovní skupina Cyklodoprava
Pracovní setkání starostů SO ORP Kladno
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Informace o výzvě pro školy
Pracovní skupina Modernizace vozového parku
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Informace o projektech v IDS JMK
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Pracovní skupina Terminály veřejné dopravy a P+R
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Pracovní skupina Parkoviště P+R
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Pracovní skupina Silniční infrastruktura II.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
ITI Ústecko-chomutovská aglomerace
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Pracovní skupina Předškolní vzdělávání II.
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Pracovní skupina Dopravní systémy a telematika Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy 24. srpna 2017

Program Úvodní slovo a představení odborníků Proces hodnocení Aktuální stav Další postup

Integrovaná strategie pro ITI PMO Integrovaný nástroj pro nové programové období Specifikace čerpání prostředků z ESI fondů na území PMO Specifikace aktivit pro danou oblast, ale nejedná se o „změkčování“ podmínek nastavených IROP Důraz na „územní integrovaný přístup“

Proces schvalování projektů

Zapojení zprostředkujícího subjektu

Předložené projektové záměry Projektové záměry za cca 611 mil. Kč (příspěvek Unie) Hlavní problémy u přijatých PZ Specifikace hlavních aktivit projektu Špatně vyplněný indikátor Provázanost projektů a kompatibilita aktivit Riziko – nesplnění specifických kritérií přijatelnosti ZS ITI PMO

Předložené projektové záměry Název Žadatel ORP Termín realizace projektu CZV Podpora Unie IROP_1.2_7 04 01_Počet zařízení a služeb pro řízení dopravy (ks) Elektronické označníky, Říčany Město Říčany Říčany 5/18-10/18 4 000 000,00 Kč 3 400 000,00 Kč 1 Vybavení vozidel dopravců Středočeského kraje zařízením pro aktivní preferenci Středočeský kraj SČK 9/17-5/19 40 000 000,00 Kč 34 000 000,00 Kč Modernizace informačního systému Středočeského kraje 6/17-8/19 675 000 000,00 Kč 573 750 000,00 Kč   719 000 000,00 Kč 611 150 000,00 Kč 3

Alokace opatření ITI (telematika) Opatření 1.2.1 Strategie ITI (Zavádění a modernizace inteligentních dopravních systémů a dopravní telematiky) Celkové způsobilé výdaje 1 124 910 000 Kč Příspěvek Unie z EFRR 956 173 500 Kč Alokace výzvy nositele ITI č. 10 Příspěvek Unie 722 500 000 Kč (75 % celkové alokace na opatření)

Opatření 1.2.1 Strategie ITI (Zavádění a modernizace inteligentních dopravních systémů a dopravní telematiky) Indikátor Opatření 1.2.1 Předložené PZ Počet zařízení a služeb pro řízení dopravy (ks) 5 3 Alokace EFRR 956 173 500 Kč 611 150 000 Kč

Posouzení souladu PZ se strategií ITI PMO Výkonný tým nositele Kontrola předložených projektových záměrů Předloženy 3 projektové záměry všechny PZ byly před konáním pracovní skupiny vyhodnoceny v souladu se Strategií ITI dle kritérií ŘV ITI PMO V případě neúčasti žadatele na PS, může dojít k nesplnění kritéria Předkladatelé prokazatelně připravovali projektový záměr v koordinaci s nositelem ITI PMO.

Posouzení souladu PZ se strategií ITI PMO Cíl pracovní skupiny Vytvořit konsenzem takový soubor projektů, který naplní parametry výzvy podporované aktivity soubor projektů je kompatibilní s aktivitami týkající se preference vozidel veřejné hromadné dopravy realizované na území hl. m. Prahy z OP PPR projekt je součástí souboru projektů o alespoň 2 PZ, které naplňují opatření Strategie ITI využití alokace výzvy plnění indikátorů

1) Elektronické označníky, Říčany Náhrada stávajících analogových jízdních řádů za interaktivní označníky (na 12 zastávkách v Říčanech a stanovišti na Fialce) Elektronické označníky budou zobrazovat přijíždějící spoje na elektronickém papíru nebo LED panelu Elektronické označníku budou datově napojeny na informační systém ROPIDu a IDSK (systém integrován do PID) Projekt navazuje na projekt SČK – Modernizace informačního systému Středočeského kraje Hodnota indikátoru 70401: 1 Výše požadované podpory z EFRR: 3 400 000 Kč

2) Vybavení vozidel dopravců Středočeského kraje zařízením pro aktivní preferenci Nákup a instalace zařízení pro aktivní preferenci vozidel Zařízením budou vybavena všechna vozidla společného integrovaného dopravního systému Prahy a Středočeského kraje Projekt má přímou vazbu na opatření 1.2.2: Opatření pro preferenci povrchové městské veřejné dopravy v uličním provozu (financováno z OP PPR na území hl. m. Prahy) Hodnota indikátoru 70401: 1 Výše požadované podpory z EFRR: 34 000 000 Kč

3) Modernizace informačního systému Středočeského kraje Vybavení zastávek autobusové dopravy informačními panely Informační kiosky (vyhledání spojení apod.) Instalace elektronických odjezdových tabulí Instalace elektronických jízdních řádů Synergie s dalšími projekty, jejichž cílem je zvýšení informovanosti cestujících a atraktivity veřejné dopravy v rámci budování Integrovaného systému pro Prahu a Středočeský kraj Hodnota indikátoru 70401: 1 Výše požadované podpory z EFRR: 573 750 000 Kč

Hodnotící kritéria ZS ITI Kritéria formálních náležitostí pro integrované projekty ITI Pražské metropolitní oblasti Obecná kritéria přijatelnosti Žádost o podporu odpovídá projektovému záměru, ke kterému vydal své vyjádření Řídící výbor ITI Pražské metropolitní oblasti. Žádost o podporu a projektový záměr se shodují v údajích: žadatel, popis projektu, hodnoty indikátorů. Hodnoty indikátorů v žádosti o podporu jsou stejné jako hodnoty indikátorů uvedené v projektovém záměru nebo jsou vyšší či nižší max. o 5 % a tato změna je popsána a zdůvodněna. Zároveň výše dotace z EU v žádosti o podporu nepřevyšuje částku uvedenou v projektovém záměru. Projekt bude realizován na území Pražské metropolitní oblasti, vyjma území hl. m. Prahy. Projekt bude realizován na území Pražské metropolitní oblasti, vyjma území hl. m. Prahy. Ve SC 1.2 IROP u aktivity Telematika bude mít Pražská metropolitní oblast, vyjma hl. m Prahy, z realizace projektu prokazatelně úplný nebo převažující prospěch.

Hodnotící kritéria ZS ITI (telematika) Specifická kritéria přijatelnosti pro integrované projekty ITI Pražské metropolitní oblasti pro aktivitu Telematika pro veřejnou dopravu Projekt zohledňuje specifické potřeby osob se sníženou schopností pohybu a orientace v přístupu k aplikacím nebo službám inteligentního dopravního systému. Projekt je navržen k realizaci v rámci systému integrované dopravy. Projekt je součástí Integrovaného dopravního systému Prahy a Středočeského kraje. Projekt je kompatibilní se systémem Pražské integrované dopravy. Projekt má silnou vazbu na opatření 1.2.2: Opatření pro preferenci povrchové městské veřejné dopravy v uličním provozu. Projekt je součástí většího souboru projektů, který přispívá k integrovanému řešení problému. OSNOVA STUDIE PROVEDITELNOSTI - DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE PRO HODNOCENÍ PROVÁDĚNÉ ZS ITI PRAŽSKÉ METROPOLITNÍ OBLASTI

Další postup Jednání ŘV ITI PMO – 27. září Vydání vyjádření ŘV ITI PMO – do 6. října 2017 Výzva ZS ITI (průběžná) vyhlášena 19. června 2017 Příjem žádostí otevřen od 29. září 2017 Ukončení příjmu žádostí 29. prosince 2017 Následně budou projektové žádosti hodnoceny dle hodnotících kritérií Zprostředkujícího subjektu ITI Pražské metropolitní oblasti Rozhodovat bude připravenost a kvalita projektů

Děkujeme za pozornost! Manažerka ITI Kristina Kleinwächterová keinwachterova@ipr.praha.eu tel. 236 004 631   Asistent ITI Ondřej Kubíček kubicek@ipr.praha.eu Tematický koordinátor pro dopravu Patrik Macho macho@kr-s.cz