CADR jako pilot, test, zkušenost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR České Budějovice, prosinec 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Seriály v Souborném katalogu ČR Olomouc, 21. září 2006 Danuše Vyorálková.
Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
STATISTIKA 2013 NIPOS Kult (MK) STATISTIKA  Je věda, která se snaží zkoumat reálná data.  Je metoda, jak vyjádřit nejistá data s přesností.
Zkušenosti se zpracováním elektronicky dodaných záznamů seriálů do Souborného katalogu ČR Danuše Vyorálková
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2007 Zapojení regionálních knihoven do spolupráce se Souborným katalogem ČR Celostátní seminář Regionální.
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Školení KKFB Zlín, Souborný katalog ČR jako výsledek a nástroj spolupráce mezi knihovnami Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
ŠKOLENÍ Katalogizace podle pravidel AACR2 / základy - knihy a seriály / s přihlédnutím k minimálnímu záznamu pro Souborný katalog ČR a k pravidlům pro.
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
Seriály v souborném katalogu ČR Dana Vyorálková. Testovací import import báze ZP – kontrola na UNIMARC a duplicity – opravy –chybných sigel –chybně uvedených.
Ostrava Vsetín Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
SK CASLIN - spolupráce s JVK PhDr. Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice Logo vaší společno sti vložíte na snímek.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2005 Pardubice, 1. a 2. listopadu 2005 PhDr. Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Zapojení regionálních knihoven.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Školen - Zlín, Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR Danuše Vyorálková – Národní knihovna ČR.
ŠKOLENÍ SVK Plzeň Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Služby Souborného katalogu ČR.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu.
Novinky v registru digitalizace a možnosti další spolupráce RD SK ČR Helena Dvořáková, NK ČR.
Webové stránky v roce 2010 Region Pověřená knihovna Profesionální knihovny Neprofesionální knihovny Blansko 1 (1) 6 (6) 17 (49) Boskovice 1 (1) 4 (4) 21.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Informace o propojení služeb Souborný katalog ČR a Virtuální polytechnická knihovna informace o propojení služeb Mgr. Marcela Ouzká oddělení meziknihovních.
Adresář knihoven a informačních institucí ČR a navazující služby Bratislava Odborný seminář Súborný katalóg periodík Mgr. Zdenka Manoušková Národní.
Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Centrální adresář knihoven informace o stavu projektu Sloučení báze Adresáře knihoven a informačních institucí v ČR (ADR) a Evidence knihoven MK ČR (EK)
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Centrální adresář knihoven On-line aktualizace údajů v bázi CADR Úvod ke školení Školení pověřených knihoven –Královéhradecký kraj SVK Hradec Králové,
Seriály v SKČR, prosinec 2008 Seriály v SKČR Danuše Vyorálková.
Smlouvy; Báze ADR; On-line kurzy katalogizace Jana Militká NTM – – Katalogizace AACR2 …
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,
Centrální adresář knihoven informace o stavu projektu Sloučení báze Adresáře knihoven a informačních institucí v ČR (ADR) a Evidence knihoven MK ČR (EK)
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice září.
Seminář pro účastníky SK ČR Praha, MKP, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR v roce 2007 Rok po schválení nové.
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR 40. seminář knihovníků muzeí a galerií Muzeum východních Čech v Hradci Králové září 2016.
1 Aktualizace báze ADR (Adresář knihoven a informačních institucí ČR) Národní technické muzeum v Praze Mgr. Zdenka Manoušková Národní knihovna.
Knihovny na Knihovny.cz Díl 2.
- možnosti stahování záznamů
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Školení pro knihovny Ústeckého kraje  SVK Ústí nad Labem,
Souborný katalog ČR v roce 2016
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Seriály v Souborném katalogu ČR
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Souborný katalog ČR - včera, dnes a zítra
Souborný katalog ČR Seriály
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR
SK CASLIN - spolupráce s JVK
Informační systém sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Automatizace venkovských knihoven – nutnost či luxus
Transkript prezentace:

CADR jako pilot, test, zkušenost PhDr. Marie Šedá – seda@svkos.cz

Adresáře v MSVK 2005 - komplexní adresář pro RF v programu ACCESS, dělaný na míru firmou Autocont, s.r.o. 2010 - nové www a nový adresář knihoven data: 3 základní filtry pověřená knihovna typ knihovny obec 28.11.2016 Praha, 2016

28.11.2016 Praha, 2016

WEB KATALOG FACEBOOK GPS 28.11.2016 Praha, 2016

Další údaje přihlašovací jméno a heslo zaheslovaná část webu původně i kontakt na obec, starostu knihovní fond, počet počítačů, výpůjčky a další nepodstatné – nyní ve Stat-exel každoroční aktualizace – časově náročné 28.11.2016 Praha, 2016

28.11.2016 Praha, 2016

28.11.2016 Praha, 2016

Centrální adresář knihoven

Centrální adresář knihoven 8.12.2014 – KI NK ČR zhodnocení stavu adresářů knihoven v ČR výsledek roztříštěnost nutnost definování společné struktury dat vytvoření Centrálního portálu českých knihoven postup spojení dat z Adresáře SK ČR + Evidence knihoven MK kontrola dat a propojení s aktuálními daty z krajských adresářů sledování a údržba dat knihoven – zapojení pověřených knihoven 28.11.2016 Praha, 2016

Pilotní testování kontrola dat doplnění dat řešení problémů adresář knihoven – adresář knihoven MSK webové stránky knihoven, weby obcí doplnění dat www, kontakty, katalogy, zřizovatel/provozovatel údaje o pobočkách knihoven kontaktní údaje na osobu, zodpovídající za data řešení problémů samostatná sigla pobočky knihovny 28.11.2016 Praha, 2016

MSVK školení a testování úprava sloučených dat další změny musíme do adresáře zapracovat včas a přesně pozor na změny osob, které odpovídají za aktualizaci záznamů!!! udržovat záznamy o „živých“ knihovnách 28.11.2016 Praha, 2016

Zkušenosti vyčištění a doplnění dat doporučení – dva monitory, snadnější přetahování a úprava dat  hlubší poznání struktury záznamů v adresáři zůstávají jen „živé“ knihovny do adresáře dávat data, která není nutné každoročně upravovat podle statistiky knihovny vyhledávání knihoven jiných sítí  často je situace nepřehledná 28.11.2016 Praha, 2016

28.11.2016 Praha, 2016

Aktualizace záznamů

Kdo upravuje záznamy vlastní za neprofesionální knihovny Jak? krajská knihovna pověřené knihovny profesionální knihovny za neprofesionální knihovny Jak? každá knihovna má jedinečné heslo – kontakt pro správce báze pověřené knihovny a krajská knihovna – centrální heslo 28.11.2016 Praha, 2016

Předávání informací o CADR porady RF porada profesionálních knihoven místní porady knihoven Karviná, Český Těšín, Nový Jičín, Opava, Bruntál … způsob aktualizace dat odpovědnost za data VLOŽENÍ NOVĚ VZNIKLÉ KNIHOVNY 28.11.2016 Praha, 2016

Jak často aktualizovat data? zatím byly knihovny oslovovány 1x ročně potvrzovaly správnost dat, případně hlásily změny nyní mohou knihovny svá data spravovat on-line podle potřeby přesto je průběžně upomínáme  Kde? www.caslin.cz – Centrální adresář knihoven a informačních institucí Data se projeví na knihovny.cz - https://www.knihovny.cz/Libraries/List/ 28.11.2016 Praha, 2016

28.11.2016 Praha, 2016

Jeden zdroj, dva výstupy CADR Knihovny.cz aktualizace dat rozšířené vyhledávání chybí našeptávač  projekty např. chybí Benchmarking  knihovny v blízkosti místa mapa živé knihovny chybí vícehlediskové vyhledávání 28.11.2016 Praha, 2016

28.11.2016 Praha, 2016

28.11.2016 Praha, 2016

Co nám zatím chybí … pokročilé vyhledávání dat o knihovnách podle pověřené knihovny profi – neprofi - pobočky další informace kolik knihoven má web kolik knihoven má FB… kolik knihoven má katalog 28.11.2016 Praha, 2016

CADR jako pilot, test, zkušenost PhDr. Marie Šedá – seda@svkos.cz