Situace na trhu práce Pardubický kraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průmyslová střední škola Letohrad
Advertisements

Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2d Praha, Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Problematika uplatnění absolventů
Výsledky analýzy kvalifikační a věkové struktury v Pardubickém kraji Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice) Ing. Petr Urbanec (Univerzita Pardubice)
Rok 1997 Pozemní stavitelství Pozemní stavitelství Technické zařízení budov Technické zařízení budov Mechanik – opravář pro silniční motorová vozidla.
Úřad práce v Jihlavě Informační poradenské středisko
Informační poradenské středisko
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2a Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání Workshop W2c Praha, Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Střední škola stavební Teplice, příspěvková organizace
Prospěchová stipendia
 Technik specialista - obecně  Číšník-servírka  Kuchař  Horník  Manipulační dělník  Operátor výroby  Skladníci  Řidič vysokozdvižného.
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Situace na trhu práce v technických oborech v Moravskoslezském kraji
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Jak pokračovat v oblasti podpory vzdělávání Předkladatel: sekretariát Sdružení automobilového průmyslu Jednání pracovní skupiny pro vzdělávání, Brno, 3.
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Červenec 2013 Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: ,
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Vývoj na trhu práce, kritéria pro výběr povolání Krajská pobočka v Olomouci.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
 Jedna z největších škol Karlovarského kraje  Více jak 1000 žáků a 100 zaměstnanců  11 maturitních oborů  11 učebních oborů 
Situace na trhu práce Pardubický kraj. Mapa Pardubického kraje údaje o nezaměstnanosti k Počet obyvatel: Pardubický kraj Chrudim 104.
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Klasifikace zaměstnání CZ-ISCO Seminář dne 18. a Tato prezentace byla vytvořena s finanční podporou Evropské komise. Názory v ní vyjádřené jsou.
(c) RPIC-ViP s.r.o. 1 Průzkum mezi podniky v v Moravskoslezském kraji 2006 Hlavní výstupy RPIC-ViP, s.r.o. Výstavní 8, Ostrava,
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Krajský akční plán vzdělávání v Plzeňském kraji Pracovní skupina vzdělávání Analýza – shrnutí problémů k řešení Plzeň
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia ve školním.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 AnotaceTrh.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠK. ROK 2014/
Prospěchová stipendia ve školním roce 2017/2018 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury podzim 2016.
Říjen  Úvodní kolečko – kdo je z jaké školy?  ÚP Bc. Kateřina Járová (trh práce) Ing. Marcela Vychodilová (IPS, nabídka pro ZŠ)  Krajský úřad.
Vývoj na trhu práce Krajská pobočka v Olomouci.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na průzkumu se podíleli: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřad práce České republiky, krajská.
Důvod vzniku krajských stipendií
Cizinci v Jihomoravském kraji Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně
Setkání s výchovnými poradci
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Prospěchová stipendia a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Prospěchová stipendia
ŠANCE PRO VÁS.
Prospěchová stipendia
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
Prospěchová stipendia
INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO VOLBU POVOLÁNÍ
Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Olomouci
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Setkání kariérových poradců Ústí nad Labem –
Prospěchová stipendia
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem
Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh
Setkání kariérových poradců Chomutov –
Prospěchová stipendia
Situace na trhu práce na Šternbersku
Změny na trhu práce?.
Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia
Setkání kariérových poradců oblasti Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Prospěchová stipendia
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY
Transkript prezentace:

Situace na trhu práce Pardubický kraj

Mapa Pardubického kraje údaje o nezaměstnanosti k 30.9.2015 Počet obyvatel: Pardubický kraj 516 049 Chrudim 104 021 Pardubice 169 356 Svitavy 104 342 Ústí nad Orlicí 138 330 Stav k 31.3.2015

Základní údaje o nezaměstnanosti Pardubického kraje k 30. 9. 2015 Název okresu počet obyvatel počet uchazečů PNO v % počet volných míst k 31.3.2015 celkem dosažitelní Absolventi a mladiství Chrudim 104 021 3 463 3 225 321 4,7 1 171 Pardubice 169 356 4 730 4 533 360 4,0 2 921 Svitavy 104 342 4 151 4 083 305 5,9 1 058 Ústí nad Orlicí 138 330 4 238 4 107 300 4,5 1 539 Pardubický kraj 516 049 16 582 15 948 1 286 6 689

Nejžádanější profese v okrese Ústí nad Orlicí CZ-ISCO Název profese Počet VM 8142 Obsluha strojů na výrobu a zpracování výrobků 114 7212 Svářeči, řezači plamenem a páječi 99 8344 Obsluha vysokozdvižných a jiných vozíků, skladníci 83 7223 Seřizovači a obsluha obráběcích strojů 82 8332 Řidiči nákladních automobilů, autobusů, tramvají 81 7222 Nástrojaři a příbuzní pracovníci 59 8212 Montážní pracovníci elektrických, energet. a elektro zařízení 58 7233 Mechanici a opraváři zem. a průmyslových strojů 43 Pracovníci ostrahy a bezpečnostních agentur 39 Kuchaři, pomocní kuchaři 34 7231 Prodavači v prodejnách 31 7412 Strojírenští technici 28 7112 Zedníci, kamnáři, dlaždiči 21 5131 Číšníci a servírky 7543 Kvalitáři a testovači výrobků, laboranti Elektromechanici 2412 Finanční a investiční poradci a příbuzní specialisté 20 3322 Obchodní zástupci 16 Lakýrníci, natěrači 15

Hlavním důvodem evidence absolventů a mladistvých chybějící praxe nevhodná kvalifikace získanou kvalifikaci nechtějí vykonávat rozpor mezi nabídkou a poptávkou trhu práce po stránce odbornosti a specializace mladiství do 18 let - obtížně umístitelní, věk ! nízká kvalifikace ! ( je sledován počet žáků, kteří ze ZŠ neodcházejí do vzdělávání ?) chybí aktivita při hledání zaměstnání

Monitoring zaměstnanosti

Monitoring zaměstnanosti

Monitoring zaměstnanosti

Monitoring zaměstnanosti

Poptávka po technicky vzdělaných odbornících a jejich uplatnění na trhu práce Ve všech technických odvětvích národního hospodářství je poptávka zejména po osobách: s výučním listem s maturitním a vyšším vzděláním Strojírenství a výroba dopravních prostředků – nástrojaři, zámečníci, seřizovači, svářeči, strojírenští technici (výzkum, technologové, projektanti, konstruktéři, atd.), montéři, mechanici a opraváři strojů, obsluha NC strojů, analytici a pracovníci IT, logistici, specialisté z oblasti ekonomiky a obchodu. Elektrotechnika – montéři, mechanici a opraváři, analytici a vývojáři softwaru, technici a specialisté v oblasti elektrotechniky a elektroniky, specialisté z oblasti ekonomiky a obchodu, logistici Stavebnictví – řemeslníci a kvalifikovaní pracovníci stavební výroby, tesaři, truhláři, malíři, obsluha a řidiči stacionárních strojů, technici ve stavebnictví (projektanti, technologové, stavební dozor, příprava a realizace investic atd.), specialisté z oblasti ekonomiky a obchodu,