Informace z jednání Národní stálé konference 5. – 6. 10

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Advertisements

Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Pracovní setkání na téma: Čerpání prostředků realizace SCLLD MAS Sokolovsko v rámci OP Zaměstnanost Datum a místo: , Královské Poříčí.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Aktuální informace z programového období Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor regionální politiky RSK Jihomoravského kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Datum: Zpracoval(a): Regionální akční plán Moravskoslezského kraje Denisa Toráčová.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro dopravní infrastrukturu Brno,
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Regionální stálá konference Středočeského kraje
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Jiří Hrubý, MÍSTOPŘEDSEDA KS NS MAS ČR JMK , RSK JMK- Brno
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Výsledky projednávání
Výroční zpráva RSK a zpráva o plnění RAP Ing. David Mareček 26. 3
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Příprava Regionálního akčního plánu Kraje Vysočina
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Informace z jednání Národní stálé konference 5. – 6. 10 Informace z jednání Národní stálé konference 5. – 6. 10.2016, Poděbrady

Informace z jednání komory regionální Reakce na podněty / připomínky z RSK – jejich vypořádání Zpětná vazba k aktualizaci RAP Výstupy – poptávka z regionů vs. alokace programů Podněty k národním dotačním titulům Priority regionů dle aktivit AP SRR Metodické a koordinační aktivity MMR v rámci územní dimenze Informace o naplňování územní dimenze v jednotlivých OP Webový portál www.uzemnidimenze.cz Poskytování dat z MS2014+

Podněty za RSK ZK vůči NSK (5/41) Přerušení kontinuity mezi regionálními operačními programy a IROP, nejen z pohledu podporovaných témat, ale i z pohledu institucionálního (funkčnost CRR) – jako problematické vnímáme: nedostatečná personální kapacita Centra pro regionální rozvoj (CRR) zejména v oblasti konzultačního servisu pro žadatele, velké časové prodlevy při procesu hodnocení projektů v IROP, OP VVV a procesu hodnocení SCLLD, nejednotný přístup k hodnocení při srovnání výsledků hodnocení více projektů od jednoho žadatele, vyřazování projektů na formálních pochybeních bez možnosti nápravy, problematika kontroly veřejných zakázek - zpoždění v realizaci projektu kvůli požadavkům na časově náročné schvalování zadávací dokumentace na ŘO před vypsáním VŘ. Požadavek na prodloužení délky vyhlašovaných výzev, tak, aby žadatelé měli dostatek času na přípravu projektů po zveřejnění podmínek výzvy (zejména u výzev na stavební projekty, příp. liniové stavby). Požadavek na lepší koordinaci vyhlašování podpory pro související témata (např. podpora investičních/neinvestičních aktivit v oblasti vzdělávání, sociálního podnikání atd.).

Podněty za RSK ZK vůči NSK (5/41) Z pohledu kraje, měst a obcí je dále od začátku programového období upozorňováno na fakt, že podporovaná témata neodpovídají reálným potřebám měst a obcí. Aktivity typu veřejná prostranství, volnočasové aktivity, místní komunikace atd. byly podporovány v období 2007-13 z regionálního operačního programu, ale alokace programu neumožnila přidělení podpory na všechny připravené projekty a v území Zlínského kraje bylo podpořeno pouze necelých 40% obcí v oblasti fyzické revitalizace území a necelých 30% v oblasti sociální infrastruktury. Doporučujeme tato „bílá místa“ zohlednit v národních dotačních titulech. Z pohledu místních akčních skupin je jako nejzávažnější problém uváděno zpoždění v hodnocení strategií MAS, což úzce souvisí s financováním činností MAS a rizikem nenaplnění tzv. kritických milníků do konce roku 2018.

Aktualizované verze RAP –priority regionů 2.1.1 Dobudování chybějících úseků dálnic (s důrazem na TEN-T) a rychlostních komunikací 4.2.2 Zkvalitnění regionálních a místních dopravních sítí (silnice II. a III. třídy, místní komunikace, cyklostezky) 1.5.2 Zapojení zaměstnavatelů do odborné přípravy a odborného vzdělávání 1.1.2 Podpora propojování inovační infrastruktury s vysokými školami, včetně rozšíření jejich mezinárodní spolupráce apod. 3.1.1 Zvyšování kvality a vybavenosti optimálně dimenzované sítě škol, zdravotnických zařízení a zařízení sociálních služeb s ohledem na demografické trendy a aktuální i budoucí potřeby

Aktualizované verze RAP –podněty k NDT Podněty k národním dotačním titulům: Dopravní infrastruktura (místní komunikace, silnice II. a III. třídy, opravy mostů, parkoviště) Cestovní ruch (rozvoj cyklotras, propagace cestovního ruchu, podpora doprovodné infrastruktury) Infrastruktura veřejných služeb (školství, zdravotnictví, sociální služby) Zázemí pro spolkovou činnost (sportoviště, dětská hřiště, hasičské zbrojnice) Kulturní a technické památky (památkové zóny, obnova památek, obnova kulturního a technického dědictví) Bydlení (Infrastruktura pro výstavbu rodinných domů, revitalizace sídlišť apod.) Veřejná správa (kybernetická bezpečnost, komunikační infrastruktura ICT) Životní prostředí (čistící a zametací vozy, protihluková opatření) Podnikání (poradenské služby pro podnikatele)

K čemu je možné RAP dále využít? ŘO: Připravenost území k čerpání prostředků ŘO: Potřeba úpravy podmínek výzev (v možnostech pravidel fondů) Resorty: Diskuse o dotačních titulech –zaměření, alokace apod. MMR: Nastavení regionální politiky –priority státu vs. priority regionů RSK: Detailní informace o záměrech aktérů v území

Informace z plenárního jednání 23 usnesení z jednotlivých komor, týkající se: spolupráce ŘO s RSK zkrácení lhůty aktualizace rámců podpory infrastruktury KAP/MAP hodnocení strategií CLLD (největší problém – zpoždění) vyhlašování výzev CLLD a ITI/IPRÚ Diskuse k (ne)funkčnosti systému MS2014+ Prezentace Agentury pro sociální začleňování ke koordinovanému přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám (SVL)

odbor strategického rozvoje kraje Zlínského kraje DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. David Mareček odbor strategického rozvoje kraje Zlínského kraje david.marecek@kr-zlinsky.cz