15. září 2011 Referuje: Marek Indyk ředitel pobočky ARP S.A. v Tarnobrzegu Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. (Agentura průmyslového rozvoje a.s.) spolehlivý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
CzechInvest Koncepce podpory investic
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Investice v Polsku – jak investovat
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Český export a zrychlená bankovní a finanční integrace EU
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Ruská federace x WTO a OECD
2.Marketingové prostředí
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Konference „Inovace a technologie v rozvoji regionů“ Inovace a marketingový výzkum Duben 2004 / Příspěvek v diskusi / RNDr. Tomáš Raiter / obchodní ředitel,
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
UK Regeneration Experience CzechInvest a jeho role v oblasti regenerace Brownfields Ing. Lenka Jarkovská Oddělení rozvoje trhu nemovitostí.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Podnikatelský plán struktura plánu.
1 Společné politiky EU Mezinárodní ekonomická integrace VŠFS LS 2004/05 MS prezenční přednáška
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
TECHNOLOGICKÉ PARKY V KASTILII A LEÓNU Původ a úspěch Myriam García Mazorra Vedoucí oddělení vnějších vztahů.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI - OSTRŮVEK UPROSTŘED EU POHLEDEM BANKY 179. ŽF EGON ČIERNÝ - KOMERČNÍ BANKA, A.S.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
TISKOVÁ KONFERENCE měsíců vlády z pohledu investic Investiční situace v ČR 16. července 2015.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Mezinárodní finanční instituce.
Listopad 2015 STRATEGIE MIB PRO ČESKOU REPUBLIKU.
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
SBERBANK CZ VÁŠ SILNÝ A SPOLEHLIVÝ OBCHODNÍ PARTNER ŘÍJEN 2014.
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) – osa Mikrofinancování/sociální podnikání Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL.
Christian Blatchford Právní aspekty investování a podnikání v Etiopské federativní demokratické republice.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Finsko k možnostem obchodní spolupráce
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Vnější investiční plán EU
Ekonomika malých a středních podniků
Příliv investic do České republiky
Evropské hospodářství
Teritoriální setkání Island (ICC, )
Proč potřebujeme zadání od místních autorit pro lokalizaci investic?
Ekonomika Makroekonomie - AD 4. Ing. Miroslava Farmačková
Petr Gapko Hlavní ekonom GE Money Bank, a.s.
Transkript prezentace:

15. září 2011 Referuje: Marek Indyk ředitel pobočky ARP S.A. v Tarnobrzegu Agencja Rozwoju Przemysłu S.A. (Agentura průmyslového rozvoje a.s.) spolehlivý obchodní partner

"Agencja Rozwoju Przemysłu" S.A. (Agentura průmyslového rozvoje a.s.) Jedna z největších polských kapitálových skupin již 20 let s úspěchem realizuje privatizační programy v polském hospodářství  Finanční instituce poskytující finanční pomoc podnikatelům formou půjček, záruk nebo zvýšení kapitálu.  Váš důležitý nástroj v procesu restrukturalizace a privatizace polské ekonomiky.  Důvěryhodný obchodní partner - akciová společnost se 100 % účastí státu, s vlastním kapitálem, který činí 4,236 miliardy zł (cca 1 miliarda Euro).  Důvěryhodný obchodní partner - akciová společnost se 100 % účastí státu, s vlastním kapitálem, který činí 4,236 miliardy zł (cca 1 miliarda Euro).

Půjčky a záruky pro sektor velkých a středních podniků Programy restrukturalizace a záchrany ekonomicky ohrožených firem Řízení speciálních ekonomických zón v Mielcu a Tarnobrzegu Podílník 120 polských firem, z nichž je více než 20 z různých oborů určeno k prodeji. "Agencja Rozwoju Przemysłu" S.A. Oblasti činnosti

Polsko - atraktivní partner pro české investory Stabilní ekonomika  Největší stát z těch, které byly nově přijaty do Evropské unie (38 mil. potenciálních spotřebitelů).  Podle údajů Polské národní banky (NBP) přišlo do Polska v letech 2009 a 2010 cca 16 miliard EUR přímých zahraničních investic.  Rozvoj polské ekonomiky patří k nejlepším v EU. Přes světovou hospodářskou krizi rostla polská ekonomika každé čtvrtletí a ve IV. čtvrtletí 2010 dosáhla nárůst ve výši 3,7 %.

Polsko je největším beneficientem unijních fondů v historii sjednocené Evropy. Ve finanční perspektivě má Polsko příležitost využít více než 87 miliard euro, z čehož 67 miliard budou tvořit unijní prostředky. Polsko - atraktivní partner pro české investory Evropské fondy

V rádiu 1000 km 250 mil. lidí V rádiu 2000 km 550 mil. lidí Vysoce kvalifikovaní odborníci. Polská společnost patří k nejvzdělanějším v Evropě. Z hlediska výše nákladů na práci je polská ekonomika ve srovnání s jinými státy Evropské unie konkurenceschopná. Výhodná lokalizace pro české firmy, které plánují investiční nebo obchodní spolupráci s evropskými trhy. Proč je Polsko atraktivní pro české investory Trh práce – lokalizace

Progresivní inženýrství Automobilový průmysl: know-how ve výrobě, projektování, transfer technologií; Letectví: výzkumy a transfer technologií, stejně jako progresivního inženýrství; Inženýrství: nákup nových technologicky progresivních produktů usnadněný díky přístupu k unijním fondům. Obnovitelné zdroje energie Výroba strojů k produkci obnovitelné energie. Zpracování potravin Rostoucí zájem o organické produkty. Centra služeb pro obchod Knowledge a Buisness Process Outsourcing. Proč je Polsko atraktivní pro české investory Perspektivní sektory

ARP S.A. řídí dvě speciální ekonomické zóny v různých místech na území Polska. SSE EURO-PARK MIELEC a TSSE EURO-PARK WISŁOSAN:  Celková plocha: ha ve více než 39 lokalizacích  Zaměstnanost ke dni : osob  Dosavadní finanční náklady vzniklé investorům: 11,2 miliardy zł (cca 2,8 miliardy EURO)  70% hodnoty investičních nákladů představuje zahraniční kapitál Speciální ekonomické zóny Řízení

miliardy zł 4,9 Náklady a lidé ve Speciální ekonomické zóně (SSE) miliardy zł 6,3 TSSE TARNOBRZEGSSE MIELEC

Největší v SSE Mielec a TSSE Tarnobrzeg "Polskie Zakłady Lotnicze" Sp. z o.o. "MTU Aero Engines Poland" Sp. z o.o. "Hamilton Sundstrand" Sp. z o.o. "Goodrich Aerospace Poland" Sp. z o.o. "Kirchoff Polska" Sp. z o.o. "Lear Corporation Poland" Sp. z o.o. "Kronospan Mielec" Sp. z o.o. SSE MIELEC TSSE TARNOBRZEG LG. "Philips LCD Poland" Sp. z o.o. "LG Electronics Wrocław" Sp. z o.o. "Heesung Electronics Poland" Sp. z o.o. "ATS Stahlschmidt & Maiworm" Sp. z o.o. "Thoni Alutec" Sp. z o.o. "Pilkington Automotive Poland" Sp. z o.o. "Uniwheels Production Poland" Sp. z o.o.

Získávání přímé pozornosti potenciálních investorů, kteří mají zájem o spuštění projektů v zóně. Prioritní sektory – letectví, automobilový průmysl, elektronika/IT, zařízení AGD, obrábění kovů a zpracování plastických hmot, lehký průmysl, BPO Podpora činnosti v oblasti navazování obchodní spolupráce s firmami působícími v zóně (průmyslová kooperace, společné záměry) Rozvoj obchodních vztahů s organizacemi, které sdružují výrobce, s průmyslovými a obchodními komorami, průmyslovými a technologickými parky, agenturami regionálního rozvoje a jinými organizacemi spojenými s obchodem Získávání přímé pozornosti potenciálních investorů, kteří mají zájem o spuštění projektů v zóně. Prioritní sektory – letectví, automobilový průmysl, elektronika/IT, zařízení AGD, obrábění kovů a zpracování plastických hmot, lehký průmysl, BPO Podpora činnosti v oblasti navazování obchodní spolupráce s firmami působícími v zóně (průmyslová kooperace, společné záměry) Rozvoj obchodních vztahů s organizacemi, které sdružují výrobce, s průmyslovými a obchodními komorami, průmyslovými a technologickými parky, agenturami regionálního rozvoje a jinými organizacemi spojenými s obchodem Nabízené oblasti spolupráce

Zámek v Krasiczyně Zámek v Baranowě Sandomierskim Konferenční a hotelová centra ARP S.A.

Děkujeme za pozornost Kontaktní údaje "Agencja Rozwoju Przemysłu" S.A. Ul. Wołoska Varšava, Polsko Telefon: (+48 22) FAX: (+48 22)