Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Advertisements

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Povrch České republiky
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
ČESKÁ REPUBLIKA Opakování učiva o ČR Kraje, pohoří, vodstvo
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Cíl Start Cíl Start.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
POHRANIČNÍ POHOŘÍ.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Česká republika.
Vodstvo Česka.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Povrch a vodstvo ČR 4. ročník
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Česká republika.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_277_ČR 1 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Příroda naší republiky
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Uvedené číselné hodnoty jsou jen přibližné, neboť různé prameny uvádějí různé a mírně odlišné údaje. Zeměpisné rekordy Česka Hudba: Mike Oldfield.
ČESKÁ REPUBLIKA Czech Republic. MAPA ČR Německo - Berlín Polsko - Varšava Slovensko - Bratislava Rakousko - Vídeň Počet obyvatel – Rozloha.
Vodstvo České republiky
Anotace: Pomocí soutěže si žáci zábavnou formou procvičí probrané učivo. Autor: Mgr. Renata Kubíčková (Autor) Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: Má základní.
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_14_07_Česká republika – přírodní podmínky.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
Česká republika Povrch.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
Člověk a jeho svět Vlastivěda
Vodstvo ČR -Prezentace s výkladem
Vodstvo České republiky
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Povrch ČR Číslo: EU DUM 6_07 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Opakování - přehrady
Česká republika - pohoří
VLASTIVĚDNÝ AZ KVÍZ Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Procházková Datum: 25.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Vodstvo ČR Číslo: EU DUM 6_09 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
VY_32_INOVACE_183 Tomáš Nový osmý opakování České republiky
VY_32_INOVACE_VL4.08       Autor: Tereza Zástřešková   Datum vytvoření: květen 2012   Ročník: 4.   Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět   Vzdělávací.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál pro 8.ročník
Spolková republika Německo
Česká republika vodstvo.
Člověk a jeho svět Vlastivěda
zpracovaný v rámci projektu
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_11 TÉMA: Vlastivěda4
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Transkript prezentace:

Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt: Podpora kvality vzdělávání na ZŠ Hostěradice CZ.1.07/1.4.00/ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost – EU – Peníze školám Klíčová aktivita: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

VY_32_INOVACE_6_17_ICT Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Autor: Mgr. Pavlína Kociánová Vytvořeno: březen 2012 VM je určen pro 4. ročník Vzdělávací oblast, téma: Člověk a jeho svět; Místo, kde žijeme Anotace: Vzdělávací materiál je určen k procvičování učiva vlastivědy ve 4. ročníku – oblast ČESKÁ REPUBLIKA – přírodní poměry ČR

AZ kvíz Přírodní poměry ČR

1 Jak se jmenuje národní park zakroužkovaný na mapce? Odpověď NP Podyjí 1.

2 Poblíž kterého města dochází k soutoku Labe a Vltavy? Odpověď Jde o město Mělník 2.

3 Jmenuj alespoň 3 přehradní nádrže na Vltavě. Odpověď Orlík, Kamýk, Štěchovice, Lipno I, Lipno II, Slapy, Hněvkovice… 3.

4 Jak se nazývá nejvyšší moravská hora a ve kterém pohoří ji budeme hledat? Odpověď 4. Praděd (1491 m n.m.) v pohoří Hrubý Jeseník

5 Jak se nazývá nejvyšší hora Krušných hor? Odpověď Klínovec Měří 1244 metrů

6 Vyjmenuj všechny národní parky na území České republiky. Odpověď 5. Krkonošský národní park Národní park Šumava Národní park Podyjí NP České Švýcarsko

7 Která Chráněná krajinná oblast je v České republice nejstarší a kterého roku byla zřízena? Odpověď Český ráj

8 Která CHKO je zakroužkovaná na mapce? 7. Odpověď Moravský kras

9 Ve kterém pohoří byste hledali Boubínský prales? Odpověď Na Šumavě

10 Které dvě řeky protékají Brnem? Odpověď Svratka a Svitava

11 Do úmoří kterých tří moří spadají všechna povodí všech řek v České republice? Odpověď Severního moře, Baltského moře a Černého moře 8.b 8.a

12 Na které řece leží vodní nádrž Vranov? Odpověď Na Dyji 9.

13 Jmenuj alespoň 3 města, jimiž protéká řeka Labe. Odpověď Vrchlabí, Hradec Králové, Pardubice, Přelouč, Kolín, Neratovice, Mělník, Litoměřice, Ústí nad Labem, Děčín… 10.

14 Jak se jmenuje nejvyšší hora ČR, kolik měří, ve kterém pohoří ji najdeme a na hranici se kterým státem? Odpověď Sněžka, 1602 m Krkonoše, na hranici s Polskem

15 Který rybník je největší v Čechách a který na Moravě? Odpověď V Čechách je to Rožmberk, Na Moravě je to rybník Nesyt 11.

16 Která řeka protéká Olomoucí? Odpověď Morava 12.

17 Velké Dářko v okrese Žďár nad Sázavou je jezero, rybník, nebo přehradní nádrž? 13. Odpověď Rybník

18 Jmenuj alespoň jednu CHKO, která leží na hranici se Slovenskem. Odpověď Beskydy a Bílé Karpaty 14.

19 Do kterého úmoří spadá povodí řeky Berounky? Odpověď Berounka je levostranným přítokem Vltavy a ta spadá se všemi svými přítoky do úmoří Severního moře. 15.

20 Na které řece je vodní nádrž Slezská Harta? Odpověď Na Moravici 16.

21 Co je zvláštní na vodní elektrárně Dlouhé Stráně? Odpověď Jde o přečerpávací elektrárnu se dvěma nádržemi, jde o dílo vybudované společností ČEZ.

22 Všechny naše Národní parky leží v podstatě na hranicích s našimi sousedními státy. Který NP leží na které hranici? Odpověď KRNAP – Polsko NP Podyjí – Rakousko Šumava a České Švýcarsko - Německo 17.

23 Ve kterém kraji leží CHKO Pálava? Odpověď V Jihomoravském 18.

24 Jmenuj alespoň jedno české město, které leží na řece Odře. Odpověď Odry, Ostrava a Bohumín 19.

25 Jak se nazývá hora i vysílač a hotel na obrázku a ve kterém kraji je najdeme? Odpověď Ještěd (1012 m), Liberecký kraj 20.

26 Co je to kosodřevina a kde ji u nás najdeme? Odpověď Jde o porost malé dřeviny – borovice kleč, která se vyskytuje v ČR na horní hranici lesa vysoko v horách, u nás ji najdeme na Šumavě, v Krkonoších a Jeseníkách

27 Jaký je největší levostranný přítok Labe na území ČR? Odpověď Vltava

28 Ve kterém pohoří by jste hledali Lysou Horu? Odpověď V Moravskoslezských Beskydech

Zdroje: fotoarchiv Mgr. Ilona Scharfová archiv autora