Využití Big Data pro analýzu sledovanosti TV Petr Nemeth 7.10.2015 České Radiokomunikace a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trh s TV reklamou a nové TV stanice Červen • Propad sledovanosti zastaven, Sledovanost TV.
Advertisements

Internet a televize - rivalové nebo partneři? Klubový večer SPIR , klub Avion.
Bezdrátováˇsíť nové generace ve VFN v Praze
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Perspektivy rozvoje tematických kanálů Petr Majerik Atmedia 1.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Skylink slaví první milión zákazníků Praha
Reality show, ktorá našla brata Výsledky sledovanosti
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Televizní kampaň Dílčí zpráva - září-říjen 2010 Česká centrála cestovního ruchu – Czech Tourism Panevropská televizní kampaň Dílčí zpráva září-říjen 2010.
1 Měsíční zpráva o sledovanosti červenec 2008 MEDIARESEARCH, a. s. srpen 2008 Zdroj: ATO - Mediaresearch.
Přednosti a úskalí IPTV Jiří Peterka IPTV over ….. STB IPTV set-top box IPTV Internet xDSL nebo FTTx IPTV over xDSL (ADSL, ADSL2+) over FTTX.
Problematika informační kriminality
Měření sledovanosti Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
1 Výsledek sběru dat monitorujících úrovně certifikace škol v oblasti systému řízení Dotazníkové šetření realizované v rámci projektu - Kvalitní management.
Zdeněk Bergman1 Příjmy gymnázií Statistické údaje za rok 2006.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_170_IT9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Čtenáři a čtení v ČR (2007) společný projekt Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., a Národní knihovny ČR s finanční podporou Ministerstva kultury.
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Bezpečnost z pohledu provozovatele přenosové soustavy Ing. Vladimír Tošovský.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Realizované aktivity v roce 2013 Komise pro technické vzdělávání Sekce Marketing Ing. Pavel Duchek.
Strategie absorpce venkovských oblastí (SAVO) Zpracovala: Bc. Jana Bartošková, Bc. Petr Zajac Datum: 3. dubna 2013.
Problematika informační kriminality
Nástroj na plánování reklamních kampaní.  Výběr regionů, kanálů a cílových skupin  Výběr typů událostí ◦ Časová pásma, části dne, reklamní bloky  Nastavení.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
VÝZKUM A INTERNET Internet Advertising Conference Vít Smékal, OMG
Měření sledovanosti obrazovek připojených k internetu Tomáš Bičík INNOVATION DAY, 7. října 2015.
VY_32_INOVACE_Vac_III_08 Obyvatelstvo ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
VLIV DOPRAVNÍHO CHOVÁNÍ OBYVATEL NA KVALITU ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Lenka ZAJÍČKOVÁ, Jaroslav BURIAN, Vít VOŽENÍLEK GIS v plánování.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Budoucnost DTT: DVB-T2 a konkurence RNDr. Radim Pařízek
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Aktuální údaje o stavebnictví a bytové výstavbě Tisková konference  Stavebnictví.
Co o HBBTV tušíte, ale nevíte. „Jak si vychovat hybridní televizi tak, aby monetizovala obsah” Lukáš Hnilička Innovation Day Days
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Analýza a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatel města TÁBOR MUDr. Stanislav Wasserbauer MUDr. Miloslav Kodl Hana Pokorná Zdravá Vysočina, o.s. ve spolupráci.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz1/12 JAK SE DAŘÍ CESTOVNÍMU RUCHU V ČESKÉ REPUBLICE? Pavel Vančura Tisková konference,
Deployment of Cross-Border eHealth Services in the Czech Republic – NIXZD.CZ
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Televize v konzumaci médií suverénně vede
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Česká republika Podnebí ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Moravskoslezský region - změny
Co dokážeme připravit pro HbbTV v ČR?
Ústav podnikové strategie
ANALÝZA POTŘEB NA ŠKOLÁCH – Výstupy z Dotazníkového ŠETŘENÍ
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Německý start DVB-T2 Ivo Ferkl Strana
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Prezentace výzkumu Zbiroh 2018
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Nadcházející harmonogram
Transkript prezentace:

Využití Big Data pro analýzu sledovanosti TV Petr Nemeth České Radiokomunikace a.s.

2 O měření Kontinuální sběr dat od srpna Realizováno ve spolupráci Stanice O FTV Prima (od září 2015) 10 7 řádků denormalizovaných dat každý měsíc. Vysoké nároky na IT infrastrukturu a technologie na ukládání a zpracování dat.

3 HbbTV v České Republice POČET PŘIPOJENÝCH HBBTV DOMÁCNOSTÍ POČET PŘIPOJENÝCH HBBTV ZAŘÍZENÍ Výhled 2020

4 HbbTV zařízení v České Republice Absolutní počet připojených HbbTV zařízení POČET PŘIPOJENÝCH HBBTV ZAŘÍZENÍ V ČR K Data pouze za zařízení využívající DTT platformu

5 HbbTV zařízení v České Republice Počet připojených HbbTV zařízení na 100 HH 17,98 PRŮM. POČET PŘIPOJENÝCH HBBTV ZAŘÍZENÍ V ČR NA 100 DOMÁCNOSTÍ Data pouze za zařízení využívající DTT platformu

6 Frekvence přepínaní TV kanálů Nejčastěji přepínají diváci TV kanály v Praze a středních Čechách. Naopak nejvíce loajální jsou diváci v Ústeckém kraji a Kraji Vysočina. + - Data za období – Agregovaná data. Kanály FTV Prima, Stanice O

7 Průměrná doba sledování TV kanálu Nejdéle sledují v průměru jeden kanál diváci v Kraji Vysočina a Moravskoslezském kraji Naopak nejméně času věnují diváci sledování jednoho kanálu v Praze a středních Čechách. + - Data za období – Agregovaná data. Kanály FTV Prima, Stanice O

8 Index aktivity HbbTV zařízení Průměrný pracovní denPrůměrný víkendový den Data za období – Agregovaná data. Kanály FTV Prima, Stanice O

9 Parametry koncových zařízení Úhlopříčka Značka Data pouze za zařízení využívající DTT platformu a plně podporující HbbTV standard

10 Otázky a odpovědi

Děkuji za pozornost!