9.A Zdroj vyhledávání: Internet Dne 24.4. 2010 Patrik Pavlica Renata Schiebertová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Advertisements

Sociální problematika světa
OSN OSN= organizace spojených národů
Mezinárodní integrace
Evropská integrace 20. století
Mezinárodní organizace
Světové organizace.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE Martin Frumar
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
Mezinárodní rada sester – International Council of nurses - ICN
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
VY_32_INOVACE_ 11- OSN.  Vznikla z členských států protifašistické koalice v roce 1945 jako pokračovatelka meziválečné Společnosti národů VY_32_INOVACE_.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01A27 AutorIng. Helena Svršková Období vytvořeníprosinec2012.
Mezinárodní finanční instituce
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
ÚVOD OD ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Globalizace z různých úhlů dopadu
Mezinárodní měnový fond
OSN (United Nations Organization)
Mezinárodní organizace - 2.díl Nejvýznamnější MO.
Evropská Integrace Aneb jak to vše začalo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Integrace Štěpánka Hybnerová 4.Z 2015.
Evropská Unie.
Vazby ČR a EU na světovou ekonomiku
UNITED NATIONALS ORGANIZATION*ORGANIZAC E SPOJENÝCH NÁRODŮ*OSN Vypracovala:Lenka Bokůvková Třída:9.A Datum:15.dubna 2008.
Postavení Evropy ve světě
OSN Organizace spojených národů Hynková, Ptáček, Baše, Ondra, Zámečník.
Dnešní svět.
Test 2. Mezinárodní organizace
VY_32_INOVACE_51_18 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
MEZINÁRODNÍ OBCHOD - úvod
Pracovní skupina pro udržitelnou spotřebu a výrobu (USV) Informace pro VH CBCSD 24. červen Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel EMPRESS, o.p.s.
Mezinárodní obchodní instituce Vznik mnohostranného obchodního systému světová válka světová válka neexistuje mezinárodní plán poválečné.
ZAHRANIČNÍ INSTITUCE A DATABÁZE (zabývající se trhem práce) 14. listopadu 2013.
Společnost národů, její vznik a úloha
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Chemie Téma : Organická chemie Název : Ropa Zdroje a použité materiály : viz.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Globální problémy lidstva. GLOBALIZACE - Co myslíš, že znamená tento pojem? Je abstraktní pojem, který naznačuje „srůstání světa“. Jde o nerovný proces,
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
HLAVNÍ HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE VE SVĚTĚ. Za účelem prohloubení a usnadnění ekonomické spolupráce se vytváří HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE. Tyto organizace přispívají.
OSN.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Mezinárodní organizace
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
MEZINÁRODNÍ OBCHOD 2016 východiska; komparace svět - ČR
ASEAN Ročník: 2. Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh:
Společné a koordinované politiky EU
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Zapojení VŠB-TUO, FBI do mezinárodních aktivit ve snižování rizik katastrof Připravil: Danihelka, 2016.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Globalizace z různých úhlů dopadu
GLOBALIZACE.
Transkript prezentace:

9.A Zdroj vyhledávání: Internet Dne Patrik Pavlica Renata Schiebertová

GLOBÁLNÍ PROBLÉMY… …lidstva a organizace zabývající se těmito problémy.

Na úvod… Problémy, které jsou zahrnuty pod pojmem: GLOBÁLNÍ PROBLÉMY LIDSTVA Ekologické problémy Ekologické problémy Ekonomické problémy Ekonomické problémy Hladomor Hladomor Civilizační choroby Civilizační choroby Přelidnění Přelidnění Nebezpečí války Nebezpečí války Terorismus Terorismus Rasismus Rasismus Surovinové problémy Surovinové problémy Energetické problémy Energetické problémy

Těmito všemi problémy se zabývají organizace např:

OSN OSN (někdy zkráceně nazývána Spojené národy) je mezinárodní organizace, která vznikla po druhé světové válce jako záruka míru, bezpečnosti a rozvoje ve světě. Desítky jejích programů, rad, fondů, výborů a komisí řeší nejrůznější problémy na planetě od chudoby po šíření jaderných zbraní.

Amnesty International (známá také jako Amnesty či AI) je celosvětové hnutí, které monitoruje porušování lidských práv a iniciuje kampaně proti jejich porušování.

International Energy Agency, IEA Je vládní organizace. Založila ji OECD roku Sdružuje 26 členských zemí (včetně Česka). Zabývá se prevencí přerušení zásob ropy a informacemi o ropném trhu a dalších energií a energetických zdrojů.

OSCE Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE; anglicky Organization for Security and Cooperation in Europe, OSCE) je mezinárodní bezpečnostní organizace vzniklá roku 1995 transformací Konference o bezpečnosti a spolupráci v Evropě (KBSE, téžHelsinská konference). OBSE sdružuje převážně evropské státy. Členem je 56 států, kromě států v Evropě a při Středozemním moři také státy zakavkazské, středoasijské a USA s Kanadou.

OECD Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (zkráceně OECD z angl. Organisation for Economic Co-operation and Development) je mezivládní organizace 30 ekonomicky nejrozvinutějších států na světě, které přijaly principy demokracie a tržní ekonomiky. OECD vznikla v roce 1961 Cílem OECD je napomáhat k dalšímu ekonomickému rozvoji, potlačení nezaměstnanosti, stabilizaci a rozvoji mezinárodních finančních trhů.

Council of Europe Rada Evropy (RE) (anglicky Council of Europe, CoE, francouzsky Conseil de l'Europe) je mezivládní organizace sdružující v současné době 47 zemí

WTO Světová obchodní organizace (WTO) (World Trade Organization) je organizace, která zakládá pravidla mezinárodního obchodu prostřednictvím konsenzu mezi jeho členskými státy a řeší mezinárodní obchodní spory mezi členskými státy. Vznikla v roce 1995 jako nástupce Všeobecné dohody o clech a obchodu (GATT). Sídlem organizace je Ženeva, Švýcarsko. V současné době má WTO 153 členů (1. srpna 2008)

Greenpeace Je kontroverzní nevládní organizace pro ochranu a zachování životního prostředí. Organizace má dnes přibližně 3 miliony členů ve 41 zemích světa. Organizace je, podle svých slov, apolitická a finančně nezávislá na vládách a korporacích ve světě. Greenpeace se snaží upozornit na různé problémy v rámci svých kampaní: vybíjení mláďat tuleňů pro jejich kůži, lovu velryb, problematika jaderných elektráren, ukládání radioaktivního odpadu do oceánu, kácenídeštných pralesů, pěstování geneticky modifikovaných rostlin, uvolňování toxických látek do životního prostředí a mnoho dalších.

Hnutí DUHA Je česká nevládní ekologická organizace. Je občanské sdružení založené v září roku 1989 Zabývá se ochranou životního prostředí a související legislativou

Strana zelených je česká politická strana prosazující zelenou politiku Strana zelených vznikla krátce po listopadové revoluci na podzim 1989 Co chce zlepšit: Modernizace české společnosti Ochrana životního prostředí a práv spotřebitelů Otevřená společnost s důrazem na rozvoj demokracie a lidských práv A další… Strana je provázána s neziskovými organizacemi

Všechny tyto organizace se snaží zlepšit život na zemi… Všechny tyto organizace se snaží zlepšit život na zemi…