AtributVýznam srcZdroj videa autoplayIndikace automatického startu videa při načtení stránky controlsPřidá ovládací prvky mutedZtlumení videa (v současnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
Jak vzniká mobilní stránka Seznamu
Microsoft Office OneNote
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Úvod Formát SVG Aplikace sSVGui Ukázka aplikace Závěr.
SEMANTICKÝ WEB. Semantický Web WWW – Tim Berners-Lee, CERN, univerzum propojených HTML stránek, prostor hyperlinkovaných dokumentů – Informace jsou zobrazeny.
YELLOWTONSKÝ NÁRODNÍ PARK Interaktivní webová mapa ve formátu SVG Zdeněk HYNEK, Masarykova univerzita
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Layout stránky Rozvržení stránky (layout stránky) se provádí z těchto důvodů: Určení polohy záhlaví, menu, textů, obrázků... Zachování polohy při změně.
Windows - základy Jiří Beran Windows - základní Jiří Beran.
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
Práce s Xml ● Základní moduly pro práci s XML: – Xml.dom – Document Object Model API – Xml.dom.minidom ● Základní objekt je Dokument – stromová struktura.
programové vybavení počítače
Představení ovládacího software GSM Ultimate Remoter.
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
RASTROVÁ A VEKTOROVÁ GRAFIKA
Adobe Dreamweaver CS4 Ing. Martin Dosedla.
Tvorba webových aplikací
Referát č. 15. Hledání textu  Čím delší a obsáhlejší je textový dokument, tím je v něm orientace obtížnější. V takových situacích přijde vhod funkce.
GWEB2 MGR. VLASTISLAV KUČERA 2. PŘEDNÁŠKA. Obsah přednášky  Prvky rozdělující obsah  article, aside, nav, section  header  footer.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Radek Pavlíček, duben 2010 Aktuální trendy v přístupnosti.
Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.
Windows Presentation Foundation 2D grafika. 2D tvary Elementy UI stromu Stejné jako jiné ovládací prvky a elementy Mohou mít k sobě připojeny události,
START a) Aplikace, programy atda) Aplikace, programy atd. b) Pevný disk a paměť počítače c) Programy pro úpravu fotek a videí.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 V3 klient Michal Máčel Provozní integrace G2, HR/Win a internetu.
* Obecně lze říci, že software je programové vybavení počítače např.: * BIOS * Operační systém * Aplikace * Ovladače * Je software důležitý? * Zatímco.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Grafické formáty Autor: Mgr. Petr Vanický.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
Bezbariérové mapy ZČU bezbariérově pomocí SVG?
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Word – základní práce s wordem.
YELLOWTONSKÝ NÁRODNÍ PARK Interaktivní webová mapa ve formátu SVG Zdeněk HYNEK, Masarykova univerzita
XML eXtensible Markup Language Adolf Knoll Národní knihovna ČR
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Windows Presentation Foundation Layout aplikace. Layout Layout CanvasStackPanelDockPanelWrapPanelGrid.
ÚVOD DO HTML Pavlína Hladišová. O BSAH : HTML - Co je to? Princip zobrazení Tagy Obsah HTML dokumentu Rady při tvorbě HTML Zdroje.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Rastrová.
Sweet Home 3D Import 3D objektů.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Funkce operačního systému (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
Klávesové zkratky Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_17_Klávesové_zkratky Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Operační systémy Grafický subsystém © Milan Keršláger Obsah:
XML a datový standard Zdeněk Jirkovec Softwarové Aplikace a systémy.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Jaroslav Kudr pro OATGM
Programovací jazyk JavaScript
Inf Princip streamování videa a hudby
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
C# WPF.
Programovací jazyk JavaScript
Internetové publikování Dynamické HTML
SOFTWARE II Aplikační software.
Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
TNPW1 JavaScript Ing. Jiří Štěpánek.
PGWE2 audio, video Mgr. Vlastislav Kučera.
Resources-multijazykové prostředí
Grafické zobrazení L-systémů
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Resources (úvod, demo vložení obrázku do aktivity)
DirectX Jan Kotrouš PGC3.
Transkript prezentace:

AtributVýznam srcZdroj videa autoplayIndikace automatického startu videa při načtení stránky controlsPřidá ovládací prvky mutedZtlumení videa (v současnosti nepodporováno) loopPřehrávání videa ve smyčce posterObrázek který je zobrazen před přehráváním videa widthŠířka elementu heightVýška elementu preloadIndikuje, zda se bude video automaticky načítat do vyrovnávací paměti prohlížeče

var c = document.getElementById("myCanvas"); var ctx = c.getContext("2d"); ctx.fillStyle = "#FF0000"; ctx.fillRect(0,0,150,75);

CanvasSVG Závislý na rozlišení Není podpora pro události Špatná podpora pro rendering textů Možné uložit jako.png nebo.jpg Dobře použitelné např. pro hry Nezávislé na rozlišení Podpora událostí Velice vhodné pro aplikace s velkou vykreslovací plochou Pomalé, pokud je DOM komplexní Nevhodné pro hry SVG je uloženo jako XML, lze k němu přistupovat přes DOM (document object model). Takto je SVG drženo i v paměti prohlížeče. Zatímco Canvas je po vykreslení „zapomenut“. Změna nějakého elementu v SVG je jednoduchá, ale změna grafiky v canvasu vyžaduje překreslení celé scény.