Anotace: Pomocí soutěže si žáci zábavnou formou procvičí probrané učivo. Autor: Mgr. Renata Kubíčková (Autor) Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: Má základní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Povrch České republiky
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 20- opakování Evropy
ČR „SRDCE EVROPY“ Rozloha: km Počet obyvatel:10,3 mil.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
CO VÍŠ O ČR Práce ve skupinách. 1. Otázky a úkoly 1. Napiš hlavní město ČR. 2. Vypiš všechny kraje ČR. 3. Kolik obyvatel má ČR? 4. Jak se nazývá nejrozsáhlejší.
Autor výukového materiálu:
ZÁPADNÍM SOUSEDEM ČR JE
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 24- Opakování Jižní EvropaAnotace Prezentace, která se opakováním států Jižní Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština.
Moje vlast Mgr. Iveta Honzejková.
POHRANIČNÍ POHOŘÍ.
území s nejstarším osídlením
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Východní Evropa – Ukrajina
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Identifikátor materiálu: V/2-1/5 Česká republika - kvíz
Identifikátor materiálu: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 1- Slovensko
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 27-Státy EvropyAnotace Kvíz na státy Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstup Žáci si zopakují.
geomorfologické celky
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 25-Rusko
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6 – reky_CR
Česká republika.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Identifikátor materiálu: III/2-1/9 Vzory rodu ženského - procvičování Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace, Komenského.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6-31_ poloha_rozloha_CR
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceVýchodní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJižní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
Česká Republika a její kraje
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Česká republika.
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Vodstvo ČR VY_32_INOVACE_03 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
Anotace Prezentace – Poloha a rozloha České republiky Autor Mgr. Michaela Eisenhammerová JazykČeština Očekávaný výstup Žáci se seznámí s novými informacemi.
Česká republika 5. ročník
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePraha Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje historii, zajímavosti hlavního.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor:Mgr. Jana Strejčková Datum/období: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma sady:ČR.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
Česká republika Povrch.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
Sousední státy České republiky VY_32_Inovace_03KR-3
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
RISKUJ! VY_32_Inovace_01MT-3 autor: Mgr. Tereza Mačková
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
VLASTIVĚDNÝ AZ KVÍZ Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Procházková Datum: 25.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
ZAJÍMAVOSTI OBCE ANOTACE
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
ČESKÁ REPUBLIKA POHOŘÍ
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_01_VLASTIVĚDA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Procvičování a opakování učiva.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

Anotace: Pomocí soutěže si žáci zábavnou formou procvičí probrané učivo. Autor: Mgr. Renata Kubíčková (Autor) Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: Má základní znalosti o ČR a její zeměpisné poloze v Evropě. Speciální vzdělávací potřeby: Žádné Klíčová slova: Město, řeka, pohoří, mapa Druh učebního materiálu: Prezentace Druh interaktivity: Aktivita Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: Základní vzdělávání, první stupeň, druhé období Typická věková skupina: 10 – 12 let Celková velikost: 79kB Vlastivědný AZ kvíz základní vzdělávání - lehké mentální postižení > Člověk a jeho svět > 1. stupeň > Místo, kde žijeme

Pravidla hry : 1.Žáky rozdělíme do dvou družstev podle barev. Černou barvou se označují políčka se špatnou odpovědí. 2.O černá políčka lze následně soutěžit formou náhradních otázek. Pokud je odpověď správná, označí se políčko barvou družstva, které správně odpovědělo tak, že se klikne myší na požadované barevné políčko nad herním polem a přenese se na získané políčko v herním poli. Stejně postupujeme i u černých políček. 3.Družstvo, které propojí tři strany hracího pole, vyhrává. Hra se může omezit i časově. 4. Písmena označující políčka jsou prvním písmenem správné odpovědi.

Otázky A – Co se vyrábí v Mladé Boleslavi? B – Jak se jmenuje druhé největší město České republiky? C – Jak se jmenoval jeden z věrozvěstů, kteří přišli na Moravu? Metoděj a ……………. Č – Jak se jmenuje nejvyšší hora Českého lesa? D – Jak se jmenuje moravská řeka začínající na D? E – V jakém světadílu leží Česká republika? F – Jak se jmenuje lázeňské město na západě ČR? G – Jak se dříve jmenovalo město Zlín? H – Jakou barvou se na mapě značí pohoří? CH – Co znamená zkratka CHKO? I – Co znamená dopravní značka, na které je malé tiskací i? J – Název jedné ze světových stran? K – Jak se jmenoval panovník, který založil první univerzitu na našem území? L – Jméno řeky pramenící v Krkonoších? M – U jakého města se vlévá Vltava do Labe? N – Co se značí na mapě zelenou barvou? O – Jak se jmenuje město, ve kterém se vyrábí syrečky? P – Název kamene, ze kterého si v pravěku vyráběli zbraně? R – Vídeň je hlavní město jaké země? Ř – Hora, na níž stanul praotec Čech?

S – Název sousedního státu? Š – Název pohoří, jehož nejvyšší hora se jmenuje Plechý? T – Název města, kterému se říká „husitské?“ U – Co se těží v dolech? V – Hlavní město Polska? Ú – Jak se nazývají úrodné nížiny na Moravě? Z – Město, v němž je továrna na výrobu bot značky „Baťa?“ Ž – Doplň chybějící část korunovačních klenot – koruna, jablko ………?

Náhradní otázky, odpovědi ANO - NE 1.Pramení řeka Vltava na Šumavě? 2.Má ČR nejdelší společnou hranici se Slovenskem? 3.Vlévá se řeka Labe do Severního moře? 4.Je nejvyšší hora ČR Sněžka? 5.Skládá se ČR ze třech územních celků? 6.Protéká Prahou řeka Otava? 7.Je Bratislava hlavním městem Slovenska? 8.Pěstuje se v Polabské nížině ovoce a zelenina? 9. Je rybník Rožmberk největší v ČR? 10.Přivedl praotec Čech Slovany na naše území? 11.Má ČR ve státním znaku tygra? 12: Je Lysá hora nejvyšší vrchol Krušných hor? 13.Má ČR 10 milionů obyvatel? 14. Nechal postavit Karel IV. Národní divadlo?

ŘEŠENÍ: A – automobily, B – Brno, C – Cyril, Č – Čerchov, D – Dyje, E – Evropa, F – Františkovy Lázně, G – Gottwaldov, H – hnědá, CH – chráněná krajinná oblast, I – informace, J – jih, K – Karel IV., L – Labe, M – Mělník, N – nížiny, O – Olomouc, P – pazourek, R – Rakousko, Ř – Říp, S – Slovensko, Š – Šumava, T – Tábor, U – uhlí, Ú – úvaly, V – Varšava, Z – Zlín, Ž – žezlo NÁHRADNÍ OTÁZKY: 1. ANO, 2. NE, 3. ANO, 4. ANO, 5. ANO, 6. NE, 7. ANO, 8. ANO, 9. ANO, 10. ANO, 11. NE, 12. NE, 13. ANO, 14. NE