Aktuální informace z programového období 2014+ Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. 10. 2015 RSK Jihomoravského kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Místní akční skupina Rakovnicko
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Aktuální informace z programového období Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor regionální politiky RSK Jihomoravského kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Nové programové období, rozvojové strategie území Regionální rozvoj ve vazbě na podporu EU David Koppitz ředitel Odboru regionální politiky Ministerstvo.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Regionální akční plán Olomouckého kraje 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
Fondy EU programové období 2014 – 2020 Fakulta sportovních studií Projektový management ve sportu Mgr. Pavel Mrnuštík 1.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Program rozvoje venkova
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Operační program životní prostředí
Martin Plucha, sekretariát RSK JK
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Příprava Regionálního akčního plánu Kraje Vysočina
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Aktuální informace z programového období Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Jihomoravského kraje

Akční plán realizace SRR ČR Zakomponování RAP do kap. 4 -Míra naplňování aktivit SRR prostřednictvím aktivit RAP -MPŘ – ukončení Aktualizace Národního dokumentu k územní dimenzi -Finanční alokace, indikátorová soustava pro monitorování a hodnocení územní dimenze -Schváleno vládou dne (ÚV 742/2015) Metodický pokyn pro využití IN -Videokonference s EK – upřesnění implementace ITI v ČR ve vztahu k hodnocení projektů (způsob naplnění článku 7 nařízení EFRR) -Vyhlášena výzva SCLLD / první MAS předkládají strategie do MS2014+, ukončení výzvy (předpokládá se její prodloužení) Aktuální činnost MMR – ORP

3. zasedání NSK Vystoupení zástupců ŘO OP, které využívají výstupy RSK/RAP -Vystoupení zástupců RSK – zpětná vazba k fungování RSK -Shrnutí aktuálních verzí RAP Doplnění Strategie regionálního rozvoje -Září – výstupy expertního posouzení stávající verze SRR a návrhy na její doplnění Metodika vyhodnocení SRR -Dopracování indikátorové soustavy SRR do konce roku 2015 Plánované činnosti

-V současné době je vyhlášeno celkem 87 výzev -OP Zaměstnanost: 32 výzev -OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost: 20 výzev -OP Životní prostředí: 16 výzev -PS Česko-Polsko: 6 výzev -IROP: 5 výzev -OP Výzkum, vývoj a vzdělávání: 5 výzev -OP Technická pomoc: 2 výzvy Výzvy

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost -Značná část programu již vyhlášena -Ve druhé polovině září nově vyhlášeny výzvy v programech Marketing a Technologie (II. výzva) OP Doprava -Prozatím zaměřeno na dočerpávání OP D I -Říjen výzvy na SC 1.1 (železniční doprava), 2.1 (silnice TEN-T) a 3.1 (silnice mimo TEN-T) Program rozvoje venkova -Příjem žádostí od , ukončení Investice do zemědělských podniků (4.1.1) -Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů (4.2.1) -Lesnická infrastruktura (4.3.2) -Technika a technologie pro lesní hospodářství (8.6.1) -Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh (16.2.2) Výzvy

OP Věda, výzkum, vzdělávání -Místní akční plány rozvoje vzdělávání (příjem ŽoP , ukončení 12/2016) -Krajské akční plány rozvoje vzdělávání (příjem ŽoP , ukončení při vyčerpání alokace, nejpozději do ) OP Životní prostředí -Náhrada stávajících stacionárních spalovacích zdrojů na pevná paliva v domácnostech (příjem žádostí o podporu od , ukončení příjmu žádostí o podporu: ) -Výzvy vyhlášeny v prioritních osách 1 (Zlepšování kvality vody a snižování rizika povodní), 2 (Zlepšování kvality ovzduší v lidských sídlech), 3 (Odpady a materiálové toky, ekologické zátěže a rizika), 4 (Ochrana péče o přírodu a krajinu). -Výzvy v prioritní ose 5 (Energetické úspory) by měly být vyhlášeny v polovině října Výzvy

Integrovaný regionální operační program Vybrané úseky silnic II. a III. třídy Deinstitucionalizace sociálních služeb (včetně SVL): 9/2015 – 3/2016 Územní plány: 9/2015 – 3/2017 Vysoce specializovaná péče v oblastech onkogynekologie a perinatologie Provozní a animační výdaje MAS OP Zaměstnanost Zvýšená zaměstnatelnosti cílových skupin na trhu práce (vyhlášení výzvy: ) Podpora aktivit a programů v rámci sociálního začleňování OP Technická pomoc výzva pro sekretariáty regionálních stálých konferencí, ITI a Regionální rady Seminář k tématu dne Mzdové náklady: max. 3 FTE (max. superhrubá mzda ve výši Kč) Způsobilé výdaje : např. analýzy, studie, příprava RAP, tuzemské cestovné, IT vybavení Nezpůsobilé výdaje: např. nepřímé náklady (energie, nájemné), vzdělávání zaměstnanců Výzvy

Monitorovací výbory Operační programŘídicí orgánzástupci krajů (jde ve všech případech o AK) OP PIKMPOAK - Ing. J. Drozd/Mgr. M. Radvan, LL.M. OP ZMPSVAK- Bc. M. Čermák /Mgr. M. Šlapal OPTPMMRAK - Mgr. M. Otta OP ŽPMŽPAK - Mgr.D. Havlík/Ing. M. Zeman,MBA OP VVVMŠMTAK - Kamil Ubr PRVMZEAK -JUDr. M. Hašek /MVDr. S. Mišák OP DMDAK- Ing. L. Růžička /Mgr. F. Pěruška IROPMMR AK - Ing. Soňa Měrtlová / Mgr. et Bc. Petr Krčál / Mgr. Františka Pěruška /Mgr. Lucien Rozprým / Ing. Petr Pavlinec

Děkuji za pozornost