FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, 700 30 Ostrava-Zábřeh IČO: 70313032 Tel.: 602 967 468

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007 FAUST, o.s.. STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCI: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Advertisements

FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.:
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.:
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA OPAVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Odborné sociální poradenství Poradna KLÍČ. Historie Pilotní projekt „Klíč“, odborná práce s 21 rodinami (problémový rozvod, výchovné problémy dětí,
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO SASKÉM/BAVORSKÉM REGIONU / ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PARTNERSCHAFTLICHEN ZUSAMMENARBEIT.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Specifické intervence pro mladistvé uživatele návykových látek reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
Laxus o.s. sociální a zdravotní služby pro uživatele drog CENTRUM TERÉNNÍCH PROGRAMŮ PARDUBICKÉHO KRAJE.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Hlavní město Praha Protidrogová politika hl. m. Prahy Krajské oddělení protidrogové prevence PRM MHMP Mgr. Nina Janyšková.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Dětský domov a Základní škola Liptál
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
Centrum na podporu integrace cizinců
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Závěrečná konference Zlín,
Hlavní město praha a integrace cizinců
Podpora krajského akčního plánování
Techniky práce s mentálně postiženými
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Nízkoprahová denní centra
Mgr. Jana Leitnerová PPP a SPC Semily
Terapeutické komunity
Služby následné péče.
Správa sociálního zabezpečení
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Krajský metodický kabinet MATEMATICKÉ GRAMOTNOSTI
Phdr. hana pazlarová ph.d.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Seznámení s Elrond z.ú..
Phdr. hana pazlarová ph.d.
Rodičovské kompetence – silní rodiče v našem pohraničí
Terénní krizová služba
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: Výroční zpráva rok 2006

FAmilies of USers in Therapy Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka Ing.Naděžda Kaňáková,Ph.D. zástupce ředitele Jiří Němec, zástupce ředitele

FAmilies of USers in Therapy Historie sdružení Sdružení FAUST bylo založeno v říjnu roku K hlavním cílům činnosti sdružení patří: pomoc rodičům a blízkým uživatelů návykových látek, prevence zneužívání návykových látek a souvisejících negativních společenských jevů, která je směrována k nejnižším věkovým skupinám, pomoc uživatelům k návratu ke zdravému způsobu života, osvěta veřejnosti. V roce 2000 byla zřízena poradenská linka a poradenské centrum v Ostravě-Porubě. V roce 2001 byl zahájen Kontinuální program specifické primární prevence negativních jevů pro 1.stupně ZŠ a vznikla terapeutická skupina pro rodiče a blízké uživatelů a rizikových skupin dětí a mládeže. V roce 2002 byla zřízena on-line poradna. Léta 2003 a 2004 byla ve znamení rozšiřování stávajících aktivit. V roce 2005 bylo otevřeno další poradenské centrum V Ostravě Pískových dolech.

FAmilies of USers in Therapy Poradenská linka je v provozu denně, včetně svátků, sobot a nedělí nepřetržitě. Činnost linky je zaměřená na konzultace, krizovou intervenci, poskytování kontaktů a informací potřebných k vyhledání další odborné pomoci, zprostředkování osobní konzultace v poradenském centru. V roce 2005 využilo služeb poradenské linky 790 klientů. Poradenská linka a on-line poradna

FAmilies of USers in Therapy Poradenské centrum 1.Poradenské centrum se nachází v prostorách Radnice městského obvodu Ostrava-Poruba, na ul.Klimkovická 142, v budově B. 2. Poradenské centrum se nachází v Centru volného času KLIKA Na Bedrnově ulici 1 v Ostravě Pískových dolech Poradenské centrum nabízí tyto služby: poradnu a konzultace, sociálně-právní servis, psychologické poradenství, otevřené terapeutické rodičovské skupiny, rodinnou terapii. Telefonické objednávky na čísle

FAmilies of USers in Therapy Prevence Program Kontinuální specifické primární prevence negativních jevů probíhá na 1.stupni ZŠ. Jeho základním principem je soustavná práce se skupinami dětí od jejich nástupu do školy. Pilíře programu: vytvoření bezpečného prostoru pro otevřenou komunikaci s lektory o neznámých jevech, forma i náplň programu citlivě respektuje věk dětí a jejich potřebu přijímat poznatky a formovat své postoje hravým a tvořivým způsobem, práce s rodinou a pedagogy, posílení komunikace v rodině.

FAmilies of USers in Therapy Tématické zaměření programu v jednotlivých ročnících: 1.zdravý životní styl, závislosti a akceptace odlišností, 2.šikana,zvládání zátěžových situací, včetně prvních kontaktů s návykovými látkami, 3.orientace v rychle se měnícím globálním světě, 4.prevence infekčních nemocí, 5.závislosti, práva dítěte v. povinnosti Struktura programu: V každém roce probíhají 4 setkání, Která jednotlivá ročníková témata představují dětem v následujících rovinách: Sebepojetí, sebepoznání. Jedinec a skupina, nalezení silných a problémových stránek. Práce s vytipovanými problémy. PROGRAM PREVENCE

FAmilies of USers in Therapy Činnost sdružení v roce 2006 v číslech Telefonické kontakty: 742 Osobní konzultace: 245 Počet terapeutických skupin: 10 Počet žáků v programu prevence: 2 016

FAmilies of USers in Therapy Finanční zpráva za rok 2006 Náklady Mater.náklady62 439,00 Služby89 508,00 Mzdové náklady ,00 Zákonné soc. pojištění65 389,00 Ostatní 4 979, Náklady celkem ,00 Výnosy Tržby z prodeje služeb ,00 Přijaté dotace ,00 Úroky+ostatní 46, Výnosy celkem ,00

FAmilies of USers in Therapy Spolupracujeme: Rada vlády pro koordinaci protidrogové politiky Ministerstvo práce a sociálních věcí Krajský úřad Kraje moravskoslezského Magistrát města Ostravy Úřady městskéhých obvodů Ostrava-Poruba a Ostrava - Jih Fond ohrožených dětí Linka důvěry Ostrava Fakultní nemocnice s poliklinikou Ostrava Pedagogicko – psychologické poradny Základní a střední školy a jejich metodici prevence Terapeuticko-léčebná komunita Grunt – Zlín Intoza,s. s r.o.,Carnea,s. s r.o. Advokátní kancelář JUDr.Zouplny Renarkon o.p.s. a další zdravotnická i nezdravotnická zařízení návazné péče

FAmilies of USers in Therapy Poděkování Děkujeme všem spolupracovníkům, dobrovolníkům, sponzorům, poskytovatelům dotací a grantů, a příznivcům sdružení za jejich materiální i nemateriální podporu.