Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

ZLÍNSKÝ KRAJ.
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Jihomoravský kraj.
Zlínský kraj Z.
Procházka městem Brnem
-Blansko Brno-město Brno-venkov Břeclav Hodonín Vyškov Znojmo
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_78_ČR – Jihomoravský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
území bývalé Velkomoravské říše
Členění území naší vlasti
Moravskoslezský kraj.
znak vlajka Ročníková práce
Všeználek nás seznamuje s dalšími městy České republiky
Vypracoval: David Šuman 5. ročník INFORMACE O KRAJI  Krajské město…………….….………Brno  Hejtman kraje…………….. Michal Hašek  Počet obyvatel…………………
území s nejvyšším moravským pohořím
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
OLOMOUCKÝ KRAJ Andrea Klášterecká.
Jihomoravský kraj.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jihomoravský kraj.
Členění území naší vlasti
VY_32_INOVACE_03_Jihomoravský kraj. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 4. Období vytvoření: srpen 2011 Téma: Jihomoravský kraj Anotace: Učivo je podáno formou.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_25_Moravskoslezský.
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3418 NázevMěsta ČR Téma hodinyMěsta ČR PředmětVlastivěda Ročník/y/4.A.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města ČR - opakování I. Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Zlínského kraje Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Jihomoravského kraje Téma: Česká republika jako součást.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_14_Střední a jižní.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
Jihomoravský kraj Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Anotace Žáci se prostřednictvím prezentace seznamují s vynálezy v 2.pol. 19.století Autor Mgr. Lenka Cílková Datum vytvoření březen 2012 Ročník V. Vzdělávací.
{ Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti –
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ZEMĚPIS Téma: Jihomoravský kraj Ročník: 9.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Moravskoslezský kraj.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Opakovací test – kraje ČR
Moravskoslezský kraj.
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
TATO PRÁCE JE ŠÍŘENA POD LICENCÍ CC BY-SA 3
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_JIHOMORAVSKY_KRAJ.
Č e s k á r e p u b l i k a Jak se jmenuje žlutě označená oblast České republiky?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Iva Drgáčová NÁZEV: VY-32-INOVACE-11-Zlínský kraj-průmysl strojírenský.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_13_VLASTIVĚDA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
PRŮMYSL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Členění území naší vlasti
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Transkript prezentace:

Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a rozvíjejí si především praktické zkušenosti. Prezentace dopomáhá k plánování výletů a pobytu v přírodě. Učí žáky pracovat s příruční a nástěnnou mapou. Autor Mgr. Lenka Cílková Datum vytvoření říjen 2011 Ročník IV. Vzdělávací oblast obor tématický okruh ČLOVĚK A JEHO SVĚT Vlastivěda Místo, kde žijeme Téma-název učebního materiálu Moravské kraje –Jihomoravský, Olomoucký, Moravskoslezský, Zlínský DUM - 05 Druh učebního materiálu Prezentace

DUM – 05

Krajské město: BRNO - (LEŽÍ NA SOUTOKU SVITAVY A SVRATKY) Řeky: SVITAVA, SVRATKA, DYJE, MORAVA Průmysl: - PRŮMYSLOVÉ MĚSTO mezi nejznámější firmy brněnské historie patří strojírny - Zetor (světoznámý výrobce traktorů) - Zbrojovka Brno (výrobce pušek)

MASARYKOVA UNIVERZITA HRAD ŠPILBERK KATEDRÁLA SV. PETRA A PAVLA MOTOCYKLOVÉ ZÁVODY

Krajské město: OLOMOUC Řeky: MORAVA Olomouc leží v zemědělské krajině Hornomoravského úvalu na řece Moravě. Průmysl : strojírenský potravinářský

Olomoucké tvarůžky dříve nazývané olomoucké syrečky, jsou druh měkkého zrajícího sýra. Vyrábějí se v Lošticích v Olomouckém kraji a vyznačují se silnou vůní až zápachem a žlutou barvou. Tvarůžky jsou jediným českým sýrem s výraznou, pronikavou chutí, která je závislá na stupni prozrálosti a může se pohybovat v rozmezí od jemné až po zřetelně výraznou, a tvoří neodmyslitelnou část české kuchyně. Které lahodné pochoutky znáš z české kuchyně, pojmenované po olomouckém kraji ???

MORAVSKÝ KRAS HODONÍN - MENŠÍ TĚŽIŠTĚ ROPY PALACKÉHO UNIVERZITA

Krajské město: OSTRAVA Řeky: OPAVA, ODRA, OSTRAVICE TŘETÍ NEJVĚTŠÍ MĚSTO ČR PRŮMYSL:- těžební (černé uhlí) - železárny - hutní

Automobilky -Hyundai (NOŠOVICE) Tatra (KOPŘIVNICE)

Krajské město: ZLÍN Řeky: MORAVA, DŘEVNICE VÝROBA: OBUVI

V Luhačovicích jsou čtvrté největší lázně v Česku a největší na Moravě. Léčí se zde především lidé s nemocemi dýchacího ústrojí, trávením a obezitou.

MAPA ČR - ŠTIKOVÁ, Mgr. Věra ; TABARKOVÁ, Mgr. Jana. Vlastivěda 4. Brno : Nová škola, s.r.o., Členění území České republiky, s. 7. JIHOMORAVSKÝ KRAJ - BRNO - ZETOR - PUŠKA - MASARYKOVA UNIVERZITA - HRAD ŠPILBERK - OLOMOUC ZNAK - MORAVSKÝ KRAS - ROPNÁ VĚŽ - OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY - OLOMOUCKÝ KRAJ - OSTRAVA ZNAK - TĚŽEBNÍ VĚŽ - HYUNDAI - TATRA - MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ -

ZLÍNSKÝ KRAJ - ZLÍN ZNAK - BAŤA - ŠVEC - VLASTNÍ FOTO VANA - LÁZNĚ LÁZNĚ LÁZNĚ HYUNDAY - hyundai auteee-1-jpg