Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha -5.5.2016 PhDr. Eva Svobodová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR České Budějovice, prosinec 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Seriály v Souborném katalogu ČR Olomouc, 21. září 2006 Danuše Vyorálková.
Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
ŠKOLENÍ MK Ústí nad Orlicí, Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR jako výsledek a nástroj spolupráce mezi knihovnami.
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
IVIG 2006 Náš zákazník – náš pán Zlata Houšková Praha, IVIG září 2006.
Školení JVK České Budějovice
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2007 Zapojení regionálních knihoven do spolupráce se Souborným katalogem ČR Celostátní seminář Regionální.
Školení KKFB Zlín, Souborný katalog ČR jako výsledek a nástroj spolupráce mezi knihovnami Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
ŠKOLENÍ Katalogizace podle pravidel AACR2 / základy - knihy a seriály / s přihlédnutím k minimálnímu záznamu pro Souborný katalog ČR a k pravidlům pro.
Ostrava Vsetín Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
Členění území naší vlasti
MVS v prostředí SK ČR možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2005 Pardubice, 1. a 2. listopadu 2005 PhDr. Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Zapojení regionálních knihoven.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
31. Seminář knihovníků muzeí a galerií ČR Cheb Spolupráce SDRUK a Asociace muzeí a galerií ČR.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Školen - Zlín, Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR Danuše Vyorálková – Národní knihovna ČR.
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
ŠKOLENÍ SVK Plzeň Eva Svobodová – Národní knihovna ČR Služby Souborného katalogu ČR.
Novinky v registru digitalizace a možnosti další spolupráce RD SK ČR Helena Dvořáková, NK ČR.
Adresář knihoven a informačních institucí ČR a navazující služby Bratislava Odborný seminář Súborný katalóg periodík Mgr. Zdenka Manoušková Národní.
Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie.
Členění území naší vlasti
Souborný katalog ČR v roce 2013 Seminář pro účastníky SK ČR Městská knihovna Praha, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR.
Centrální adresář knihoven informace o stavu projektu Sloučení báze Adresáře knihoven a informačních institucí v ČR (ADR) a Evidence knihoven MK ČR (EK)
Centrální adresář knihoven On-line aktualizace údajů v bázi CADR Úvod ke školení Školení pro knihovny Karlovarského kraje Krajská knihovna Karlovy Vary,
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Centrální adresář knihoven On-line aktualizace údajů v bázi CADR Úvod ke školení Školení pověřených knihoven –Královéhradecký kraj SVK Hradec Králové,
Seriály v SKČR, prosinec 2008 Seriály v SKČR Danuše Vyorálková.
Smlouvy; Báze ADR; On-line kurzy katalogizace Jana Militká NTM – – Katalogizace AACR2 …
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR 36. SEMINÁŘ KNIHOVNÍKŮ AMG ČR Slovácké muzeum v Uherském Hradišti PhDr. Eva Svobodová - Jana Militká,
Centrální adresář knihoven informace o stavu projektu Sloučení báze Adresáře knihoven a informačních institucí v ČR (ADR) a Evidence knihoven MK ČR (EK)
Šest let poté aneb Vzdělávání v krajích po šesti letech Pardubice Zlata Houšková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
 Česká republika je rozdělena do 14 krajů.  V čele kraje stojí hejtman.
Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice září.
Seminář pro účastníky SK ČR Praha, MKP, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR v roce 2007 Rok po schválení nové.
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR 40. seminář knihovníků muzeí a galerií Muzeum východních Čech v Hradci Králové září 2016.
1 Aktualizace báze ADR (Adresář knihoven a informačních institucí ČR) Národní technické muzeum v Praze Mgr. Zdenka Manoušková Národní knihovna.
CADR jako pilot, test, zkušenost
- možnosti stahování záznamů
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
Školení pro knihovny Ústeckého kraje  SVK Ústí nad Labem,
Souborný katalog ČR v roce 2016
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
Souborný katalog ČR - včera, dnes a zítra
Souborný katalog ČR Seriály
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Spolupráce se Souborným katalogem ČR
CASLIN - Souborný katalog ČR - možnost spolupráce pro muzea, archivy a galerie Seminář KK AMG Olomouc Eva Svobodová – Národní knihovna ČR.
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Seriály v Souborném katalogu ČR
Členění území naší vlasti
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová

V roce 2015 Vytvořen CADR –převzato 4590 knihoven z Evidence knihoven MK ČR do báze ADR (všem přidělena sigla, doplněna GPS …) Otestování formulářů pro aktualizaci dat v terénu Zohlednění požadavků - úprava formulářů, možnost dávkového převzetí dat z regionálních adresářů … Ostrava České Budějovice

Už v roce 2015 se převzaté záznamy z Evidence knihoven MK ČR začínají doplňovat … Po převzetí z EK MKPo úpravě v regionu

Prezentace o CADR : Seminář Regionální funkce Pardubice Regionální funkce - Zasedání sekce SDRUK Praha Seminář účastníků SK ČR Praha (prezentace dostupné na : soubornem-katalogu-cr/rok ) soubornem-katalogu-cr/rok

Současný stav CADR - statistika 6591 záznamů „živých“knihoven odborných 1082 veřejných 5509 Celkem aktualizovaných v roce 2016: 1977 knihoven odborných 82 veřejných letos jsme zatím neprovedli obeslání knihoven žádostí o aktualizaci dat - snaha přednostně doplnit údaje u knihoven převzatých z Evidence knihoven na MK ČR - na aktualizaci CADR vyškoleny knihovny v 9 krajích ČR

Školení již proběhla

SVK Hradec Králové SVK Ústí nad Labem MěK Praha KK Zlín

KK Karlovy Vary O školeních informujeme na Facebooku

Školení v KK (data k ) KrajdatumPočet účastníků (celkem 198) Počet knihoven Aktualizováno v r (celkem 1861) Liberec Havlíčkův Brod České Budějovice Olomouc Hradec Králové Praha Ústí nad Labem Zlín Karlovy Vary Uherské Hradiště Plzeň Ostrava Brno Kladno 8282 Pardubice 41914

Na přání KK jsme realizovali dávkové doplnění dat z regionálních adresáře do CADR ( před školeními) Zatím využilo 6 krajských knihoven: JVK České Budějovice VK Olomouc KVK Liberec SVK Hradec Králové Krajská knihovna FB ve Zlíně Krajská knihovna Karlovy Vary MZK Brno – data připravuje

Dávkové doplnění dat : odpovědné osoby, telefony webové stránky ….

Formulář - zápis o provozní době Vyplněno 1329 x

Formulář - zápis o speciálních službách Vyplněno 681 x

Formulář - zápis o zapojení do projektů Vyplněno 144 x

AKTUALIZACE DAT test na odborných knihovnách – výzva o doplnění údajů zaslána na 743 odborných knihoven K na výzvu zareagovalo 199 knihoven a 99 knihoven provedlo pouze kontrolu (bez úprav)  Provozní dobu doplnilo 150 knihoven Údaje o službách 127 knihoven Údaje o projektech 92 knihoven

Požadavky ze školení – ke službám Doplnit do seznamu speciálních služeb možnost SELFCHECK a KNIŽNÍ SCANER ? Ještě něco dalšího ? Knihovna používá MVS ale neprovádí reprografické služby – NÁVRH oddělit od sebe výpůjční a reprografické

Požadavky ze školení k funkci knihovny Umožnit vyhledávání podle všech sledovaných hledisek

Novinka Na Pracovní skupině pro Souborný katalog ČR vznesen požadavek, aby CADR byl dostupný z mobilních zařízení

Kontakty Správce databáze - opravy dat pro veřejné knihovny Správce databáze – přidělování sigel + správa dat k MVS + opravy dat pro odborné knihovny:

Děkuji za pozornost