Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

Prezentace k projektu REPRO CV
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Národní soustava kvalifikací v aktivitách Úřadu práce ČR.
NSK2 KONFERENCE PRO AUTORIZOVANÉ OSOBY
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Rekvalifikační kurz ČLEN PRVNÍ POMOCI.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Rozvoj dalšího vzdělávání jako jedna ze strategických priorit MŠMT Celostátní seminář, Celoživotní učení 12. května 2010 Kroměříž, Dům Kultury Kroměříž.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSTVÍ A SLUŽEB, MĚSTO ALBRECHTICE - CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ NA OSOBLAŽSKU.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Personální strategie mezinárodní firmy
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Regionální stálá konference pro území OK Pracovní skupina Zaměstnanost
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Rekvalifikace Řidičské průkazy skupin C,D Profesní průkazy.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 AnotaceTrh.
Aktuální vývoj v oblasti vzdělávání dospělých Konference k 10. výročí evropského programu Grundtvig 9. září 2010 Praha, Hotel President.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
Aktivní politika zaměstnanosti – úvodní konference.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna Rekvalifikace a dílčí kvalifikace ; Monika Pokorná.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
3. BLOK Aktuality v DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Setkání kariérových poradců
Podpora procesů uznávání
Kariérové poradenství a podnikavost
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP

Projekt OP LZZ „Vzdělávání a dovednosti pro trh práce“ č.: CZ 1.04./2.1.00/ termín: – finance: nepatří do registru podpor de minimis projekt zajišťují pracovníci: ÚP ČR na úrovni GŘ, krajských poboček a kontaktních pracovišť

VDTP „Vzdělávání a dovednosti pro trh práce“ Cílové skupiny projektu UoZ a ZoZ Klíčové aktivity poradenské činnosti (BD, KPO, JC…) rekvalifikační kurzy doprovodné aktivity (LP, CP…) monitorování terénu a párování požadavků TP s UoZ s možností potřebné rekvalifikace před nástupem do zaměstnání

Možnosti rekvalifikačních kurzů Akreditované kurzy MŠMT základy obsluhy PC, obsluha PC, ECDL, účetnictví, mzdové účetnictví, základy podnikání, administrativní pracovník… Kurzy dle zvláštní vyhlášky svařování, rozšíření ŘP z B/C, C/CE, C/D, PP, obsluha elektrovozíku a motovozíku, kurzy k vyhlášce 50/78 Sb (nelze obnovovat - periodická školení, pouze celý kurz včetně zkoušky a rozšiřovat)

Možnosti rekvalifikačních kurzů Rekvalifikační kurzy akreditované MPSV Pracovník v sociálních službách pro přímou péči Rekvalifikační kurzy dle NSK Rekondiční a sportovní masér H/01 Zedník H Montér suchých staveb H Složitá obsluha hostů H Tyto kurzy jsou zastřešeny rámcovými smlouvami – možnost realizace klasickou rekvalifikací.

Rekvalifikace zvolená Možnost volby dodavatele pro UoZ a ZoZ Není možné hradit doprovodné aktivity Hradí se pouze kurz po jeho úspěšném absolvování Realizace ostatních rekvalifikačních kurzů, které nejsou vysoutěžené Strážný E Manažer projektu R Příprava teplých pokrmů H Příprava pokrmů studené kuchyně H Příprava minutek H, atd.

Monitorovací návštěvy u zaměstnavatelů Zjišťování potřeb zaměstnavatelů na kvalifikaci nových zaměstnanců Párování uchazečů s požadavky zaměstnavatelů (databáze ÚP ČR) Posílání vhodných UoZ a ZoZ k zaměstnavateli Na požadavek zaměstnavatele umožníme potřebnou rekvalifikaci konkrétnímu UoZ, ZoZ Lze zaměstnat i před dokončení R (z UoZ na ZoZ) Po ukončení rekvalifikace nástup do zaměstnání Zjištění znalosti NSK (předávání materiálů NSK)

Příklady dobré praxe DPmHK, a. s. červen monitorovací návštěva zjištěn požadavek na ŘP sk. D + PP – 6 řidičů MHD červenec výběrové řízení v DPmHK, a.s. po schválení ÚP - nástup na R ŘP sk. D září rekvalifikace na PP (spoluúčast UoZ a DPmHK, a.s.) říjen nástup do zaměstnání

Příklady dobré praxe Hlídací agentury – Strážný E požadavek kvalifikace – rekvalifikace – nástup na PS do jednoho měsíce HDTS POWER, s.r.o. – Řidič sk. C/CE požadavek srpen, rekvalifikace – září, nástup na PS říjen

Informovanost firem o NSK – zpětná vazba Znají, spoluvytvářeli profese NSK, jsou autorizovanou osobou (bezpečnostní agentury, Povodí Labe, s. p.) Znají, ale pro svůj provoz nevidí uplatnění (ZVU Potez, a. s., DPmHK, a. s., ZVU Kovárna, a. s.) Neznají, prostudují si materiály Neznají, ale nevidí uplatnění, a to i v případě, že své pracovníky musí speciálně školit (nebudou školit pro konkurenci)

„Historie“ získávání informací o NSK a realizace kurzů NSK na ÚP HK Začátek roku 2010 – Mgr. Miloš Rojka – projektový manažer UNIV 2 kraje Pilotáže na SŠ – autorizované osoby v Královéhradeckém kraji VZ (jsou již zahrnuty R – NSK) Řádově desítky realizovaných R dle NSK

Děkuji za pozornost. Mgr. Věra Moderová