PORADA SEKRETÁŘŮ 2.10.2014 – program Aktiv předsedů OFS a KFS (Praha, 22.1.2016)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Struktura členění (dělení) členských příspěvků (14
Advertisements

Struktura použití členských příspěvků (16. ŘVH FAČR, )
Regionální komise (Praha, ). Fotbalové asociace České republiky Členství FAČR a bonusový program Fotbalové asociace České republiky Členství FAČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP
Návrh změn v organizaci a řízení soutěží Valná hromada MK Jihlava –
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
Okresní sdružení ČUS Tábor
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Hospodaření II katedra FISCUS. MAJETEK Soubor věcí a práv, která jsou v právoplatném držení jedné nebo více osob Úprava majetku vyplývá ze Stanov Junáka.
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Mimořádná Valná hromada Svazu futsalu ČR Praha.
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
Vymáhání pohledávek.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Podnikatelský záměr: Turnaj v malé kopané. Základní info: turnaj v amatérské malé kopané dvoudenní turnaj přínos pro Olomoucký kraj a město Olomouc, široké.
ČASOVÁ OSA 2008, 2010 a 2012 – FAČR obdržela požadavky FIFA na zapracování kogentních ustanovení do předpisů upravujících registraci a přestupy.
stanovisko ÚOHS ke stávajícím předpisům splnění povinnosti vyplývající ze stanov FIFA a FAČR kritické posouzení stávajících předpisů ze strany FIFA vyrovnání.
Regionální komise (Praha, ). Aktiv předsedů OFS a KFS Nymburk, Zahájení (předseda RK p. Vrzáček) 2. Aktuální informace FAČR (GS)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Analytika 2015 Aneb Jak to bylo s hospodařením krajského výboru.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Ing. Michaela Stříbrná.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
17. ŘVH FAČR Praha, Struktura použití členských příspěvků.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
NÁBOROVÁ KAMPAŇ FAČR PRO NOVÉ ROZHODČÍ PÍSKEJ – MÁVEJ - ROZHODUJ STAŇ SE ROZHODČÍM I TY!
Shromáždění delegátů 2017 Projednání úvěrů na opravy bytových domů
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
NEPROFESIONÁLNÍCH KLUBŮ
1. KRAJSKÁ GRASSROOTS KONFERENCE
Program MŠMT VIII v roce 2017
ROZVOJ ŽENSKÉHO FOTBALU
SPOLUPRÁCE FAČR, KFS A OFS Václav Kohout, sekretář PKFS
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011
Okresní sdružení ČUS Tábor
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
SOUTĚŽE PŘÍPRAVEK Mgr. Pavel Hudeček 1. Krajská Grassroots konference.
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Krajský Fotbalový Svaz Vysočina
NÁBOROVÁ KAMPAŇ FAČR PRO NOVÉ ROZHODČÍ PÍSKEJ – MÁVEJ - ROZHODUJ STAŇ SE ROZHODČÍM I TY!
HYPOTÉKY Odesílání obchodů na zpracování před konce roku 2015
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
IS FAČR II Osvěta.
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

PORADA SEKRETÁŘŮ – program Aktiv předsedů OFS a KFS (Praha, )

Porada sekretářů KFS Uherský Brod, Usnesení VV FAČR Členství a dotace Aktuality FAČR 1.Úvodní slovo předsedy (p. Pelta) 2.Aktuální informace FAČR (p. Řepka) 3.Finance (p. Kabelka) 4.Legislativa (p. Pauly) 5.IS FAČR (p. Helcl) 6.Fotbal (pp. Prokeš, Psotka, Mestek) 7.Diskuse a náměty předsedů OFS a KFS Aktiv předsedů OFS a KFS Praha,

VV FAČR – aktuální témata

Aktiv předsedů OFS a KFS (poslední aktiv se uskutečnil dne 9.1. v roce 2015)

VV FAČR – aktuální témata Aktiv předsedů OFS a KFS (poslední aktiv se uskutečnil dne 9.1. v roce 2015) Termín VH FAČR , odpoledne, Brno (hotel Voroněž) Žádná klíčová či kontroverzní témata Autonomie ligy – vedou se politická jednání

VV FAČR – aktuální témata Aktiv předsedů OFS a KFS (poslední aktiv se uskutečnil dne 9.1. v roce 2015) Termín VH FAČR , odpoledne, Brno (hotel Voroněž) Žádná klíčová či kontroverzní témata Autonomie ligy – vedou se politická jednání Členství ve FAČR FAČR čítalo členů k ( členů k ) Dělení členských příspěvků „nový“ model schválený VH FAČR v roce 2015 – připisování dotací na podúčty klubů

Členství ve FAČR v číslech Počet členů k : členů Počet členů k : členů Počet členů k : členů Členy na základě novelizovaných Stanov FAČR (2011) musí být: hráči, trenéři, rozhodčí osoby vykonávající funkce v soutěžích podle platných předpisů členové statutárních orgánů klubů členové orgánů FAČR na všech úrovních Členem může být i fyzická osoba bez aktivní činnosti ve fotbale v ČR Počet členů k : členů Počet členů k : členů

Výhody: Rozdělení dotace (MŠMT, ČOV) ve výši 80% vybraných ČP v daném roce do mil. Kč dotace (MŠMT, ČOV) Výhody: Rozdělení dotace (MŠMT, ČOV) ve výši 80% vybraných ČP v daném roce do mil. Kč dotace (MŠMT, ČOV) Kluby 0 % Kluby 0 % ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY DĚLENÍ ČLENSKÉ PŘÍSPĚVKY DĚLENÍ Výhody: Administrativní usnadnění agendy klubů i OFS Prodloužení data splatnosti „sběrných faktur“ Vrácení případného přeplatku klubům Zohlednění klubů pracujících s mládeží Navýšení státní dotace o 5 mil Kč (z 20 na 25 mil.) Vyvážení peněžních toků FAČR Výhody: Administrativní usnadnění agendy klubů i OFS Prodloužení data splatnosti „sběrných faktur“ Vrácení případného přeplatku klubům Zohlednění klubů pracujících s mládeží Navýšení státní dotace o 5 mil Kč (z 20 na 25 mil.) Vyvážení peněžních toků FAČR FAČR 100 % FAČR 100 % Struktura použití ČP v roce 2016 k

Podíl dotace ve výši 80 % členských příspěvků Podíl dotace na mládež (hráči, kteří zasáhnou do zápasů v předešlém roce – podzim 2015) ,- Kč Podíl dotace na mládež (hráči, kteří zasáhnou do zápasů v předešlém roce – podzim 2015) ,- Kč Struktura použití ČP v roce 2016 Celková částka bude klubům připsána na jejich podúčty v informačním systému (IS) Částku na hráče ?,- Kč k Finanční zdroje pro kluby CELKEM Finanční zdroje pro kluby CELKEM Podíl dotace na dospělé (hráči, kteří zasáhnou do zápasů v předešlém roce – podzim 2015) ,- Kč Podíl dotace na dospělé (hráči, kteří zasáhnou do zápasů v předešlém roce – podzim 2015) ,- Kč Částku na hráče ?,- Kč Částku na člena ?,- Kč Celkem ?,- Kč

Struktura použití členských příspěvků Výhody připsání částky jako kreditu na klubový podúčet v IS FAČR: -Administrativní usnadnění agendy klubů i OFS o Finanční toky nepůjdou komplikovaně přes OFS o Kluby si nebudou muset podíl ze státní dotace složitě čerpat na OFS -Prodloužení data splatnosti „sběrných faktur“ z 1 týdne na 2 týdny -Případný nevyčerpaný kredit (přeplatek) bude vyúčtován v měsíci prosinci daného roku a bude odeslán přímo klubům (na účty uvedené v IS) jako vlastní zdroje FAČR (ČP) – tento doplatek (přeplatek) již nepodléhá vyúčtování ze strany klubů -Zohlednění klubů pracujících s mládeží -FAČR navýší státní dotaci o 5 mil Kč (z 20 na 25 mil.) -vyvážení peněžních toků (cash-flow) FAČR souvisejícího s provozem IS FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE Další benefity: -investice FAČR do vývoje a provozu informačního systému spojeného se členstvím a webového portálu -investice FAČR do vývoje a provozu nové mobilní aplikace spojené s „IS FAČR“ -zajištění administrativy spojené se členskými přihláškami -provoz call centra FAČR (operátorky, technická podpora linky) -mediální a marketingová podpora členství a F(R)E (propagace a informovanost členů FAČR)

Částku na člena cca ?,- Kč 80 % podíl členských příspěvků vybraných od % podíl členských příspěvků vybraných od Každý člen (celkem ? členů) klubu hrající soutěže KFS, OFS (za člena částku obdrží jeho klub) Podíl státní dotace 0,- Kč Podíl státní dotace 0,- Kč Struktura použití ČP v roce 2015 k „DOPLATEK “ pro kluby ?,- Kč „DOPLATEK “ pro kluby ?,- Kč

VV FAČR – aktuální témata Aktiv předsedů OFS a KFS (poslední aktiv se uskutečnil dne 9.1. v roce 2015) Termín VH FAČR , odpoledne, Brno (hotel Voroněž) Žádná klíčová či kontroverzní témata Autonomie ligy – vedou se politická jednání Členství ve FAČR FAČR čítalo členů k ( členů k ) Dělení členských příspěvků „nový“ model schválený VH FAČR v roce 2015 – připisování dotací na podúčty klubů Nový Přestupní řád FAČR Téměř finální znění – schválení legislativního záměru na VV FAČR dne Stanovy pobočných spolků Finální schválení návrhu na VV FAČR dne – vyžaduje VH OFS a KFS

VV FAČR – aktuální témata Ceny Dr. Václava Jíry – termín konání , Břevnovský klášter

VV FAČR – aktuální témata Ceny Dr. Václava Jíry – termín konání , Břevnovský klášter Fotbalová (R)Evoluce Velmi pozitivní průběh – velmi dobrá součinnost všech zúčastněných složek Zaznamenány jen drobné „porodní bolesti“ technického řešení IS FAČR Negativum – špatná platební morálka ze strany klubů (FAČR eviduje pohledávky ve výši cca 2,5 mil. Kč) Další rozvoj IS FAČR (např. členské příspěvky – zavedení podúčtů a kreditů, zapracování nového přestupního řádu – dohled FAČR nad platební morálkou mezi kluby) Konec Darwinů v rámci F(R)E Zůstávají národní Darwinové (Ubias, König a Janoško) Sekretáři KFS již jednají a pomáhají projektu F(R)E z pozice své funkce sekretáře kraje

…nová cesta k vítězství!

„FOTBALOVÁ (R)EVOLUCE“ nová cesta k vítězství! Jeden z nejklíčovějších projektů v historii FAČR Co FAČR k přípravě projektu vedlo? Zkvalitnění poskytovaného servisu členům a klubům ze strany FAČR, ŘK, KFS a OFS Urychlení procesů (přestupy hráčů, uveřejňování výsledků, atd.) V jednoduchosti je síla (maximální důraz na zjednodušení veškerých agend) Minimalizace byrokracie (přepisování zápisů do VSF, hlášenky, příprava podkladů pro komise STK a DK, atd.) Nejvyšší náročnost a komplikace spojené se změnou se týkají: Sekretariátu FAČR…, nejmenších klubů účastnících se okresních soutěží

„F(R)E“ nová cesta k vítězství! Kde na F(R)E vzaly kluby peníze? „F(R)E“ = zvýšené náklady za výpočetní techniku a internetové připojení „F(R)E“ = finanční pomoc ze strany FAČR Rozhodnutím VV FAČR se v roce 2015 výrazně zvýšily prostředky poskytované všem klubům v oblasti mládeže a to cca ve výši ročních splátek za uvedenou techniku a připojení „F(R)E“ = významné uspoření finančních prostředků dojíždění na místa centrální registrace (tedy do krajského či hlavního města) odesílání písemných podání (pošta) odesílání plateb poštovní poukázkou VV FAČR výrazně snížilo poplatky za hostování a přestupy amatérských fotbalistů (v určitých případech pokles až na 1/3 současných hodnot) „čas jsou peníze“ – nedefinovatelná úspora času

…nová cesta k vítězství!

VV FAČR – aktuální témata EURO 2016 Losování – Skupina D (Španělsko, Chorvatsko a Turecko) Vstupenky – problematické téma, velmi omezený počet na každý zápas pro všechny subjekty FAČR/STES (včetně OFS a KFS)

VV FAČR – aktuální témata EURO 2016 Losování – Skupina D (Španělsko, Chorvatsko a Turecko) Vstupenky – problematické téma, velmi omezený počet na každý zápas pro všechny subjekty FAČR/STES (včetně OFS a KFS) ME U-17 žen v roce 2017 ( ) Středočeský a Plzeňský kraj (Plzeň, Příbram, Domažlice, Přeštice) Jsme v přípravné fázi – inspekce UEFA, plánování utkání

VV FAČR – aktuální témata EURO 2016 Losování – Skupina D (Španělsko, Chorvatsko a Turecko) Vstupenky – problematické téma, velmi omezený počet na každý zápas pro všechny subjekty FAČR/STES (včetně OFS a KFS) ME U-17 žen v roce 2017 ( ) Středočeský a Plzeňský kraj (Plzeň, Příbram, Domažlice, Přeštice) Jsme v přípravné fázi – inspekce UEFA, plánování utkání Fotbalista a fotbalistka roku 2015 (pondělí , Praha Obecní dům) Velmi prestižní provedení a zajištění Nově vyhlášení ankety Fotbalistka roku

PORADA SEKRETÁŘŮ – program Aktiv předsedů OFS a KFS (Praha, )