Velká Británie – Londýn Irsko – Dublin Popis mobilit Mgr. Hana Menšíková (Ringlová) Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Advertisements

ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Návštěva BRITISH COUNCIL
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Švýcarsko 2012 Praktikum v ZHAW Wädenswil. ZHAW Zurich University of Applied Sciences School of Life Sciences and Facility Management Wädenswil, Švýcarsko.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Organizace a instituce města Čáslavi. Obsah Městský úřad Organizace a instituce pro děti a mládež Organizace a instituce pro seniory Kulturní instituce.
Gymnázium a Jazyková škola Zlín
Úvod Proč studovat informatiku?
ANGLIE Termín: – Místo pobytu: Torquay Cena: Kč (doprava, ubytování v rodinách, strava, výuka v jazykové škole pojištění). V.
Ing. Michal Unzeitig ARTIO s.r.o..  Co je Museo24  Vize a cíle  Role společnosti ARTIO  Technické řešení –CIDOC CRM –Sémantický web Obsah.
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
MGVsetín Ráj na Zemi.
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
Úvod Proč studovat informatiku?
Kulturní předpoklady cestovního ruchu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
HONG KONG BAPTIST UNIVERSITY EMA ŠŤASTNÁ
MG Vsetín vím,kam jít..
Anglie a Paříž pro základní školy
MONTANA – “The Big Sky Country” Před odjezdem Zkouška z angličtiny: TOEFL Finanční krytí - potvrzení Výběr předmětů Očkování (rubeola = ČJ: zarděnky,
Flexibilní jazyková výuka: případová studie využití multimédií na CJV MU Libor Štěpánek
ERASMUS 2014 Estonsko - Tallinn Health Care College
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
SLŮNĚ – SVĚT JAZYKŮ MANUÁL ZAHRANIČNÍ JAZYKOVÉ KURZY.
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska - Bournemouth Popis mobilit Mgr. Martina Klimešová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
IRSKO 2015 ÉIRE. KDY: ÚČASTNÍCI: SRPNA 2015 CÍL: KURZ OBECNÉ ANGLIČTINY.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Velká Británie a Irsko hrad Windsor Buckinghamský palác Westminster.
EU peníze středním školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.5 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SŠ Učíme se pro.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Domov se zvláštním režimem.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
VII.A Exkurze Anglie ZŠ HORNÍ POLICE. Rozpis ceny – 6260 Kč Doprava Praha – Londýn a zpět Doprava po Anglii Ubytování Vstupy STUDENT AGENCY 1690 Kč Florenc.
University of Central Lancashire Preston - England.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
FRANCIE - BESANÇON, PAŘÍŽ Popis mobilit Mgr. Petra Tomanová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací o projektu.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Aktivity využitelné ve výuce jazyků Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací o projektu Všeobecné a.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Erasmus + v Exeteru Kateřina Červenková. EXETER je město v jihozápadní Anglii, v hrabství Devon. Rozkládá se u ústí řeky Exe, má asi obyvatel.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Veronika Kratochvílová
Kreativní metody: teorie a praxe výuky ruského jazyka jako cizího
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
Zlepšení metodologických kompetencí učitelů anglického jazyka
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Birmingham 16. dubna – 14. května CZ01-KA
Jiří Svoboda Gymnázium dr. A. Hrdličky v Humpolci
Erasmus Slovensko - Nitra.
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Julianna Cubera IRSKO - DUBLIN – číslo projektu: CZ01-KA
University of Hull 2015/2016.
Erasmus Maribor Jan Dančák.
učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí
„K inovaci s inspirací“
Anastasiya Onchulenko
The UK: Wales Northern Ireland
Dublin, Irsko – CZ01-KA Dagmar Tyščenková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Erasmus v Tartu.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Co jsme si odnesli z Evropy IRSKO – DUBLIN –
Transkript prezentace:

Velká Británie – Londýn Irsko – Dublin Popis mobilit Mgr. Hana Menšíková (Ringlová) Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací o projektu – Všeobecné a sportovní gymnázium, Bruntál, příspěvková organizace

Londýn MODERN BRITISH CULTURE (Kultura současné Británie) – British Study Centres, Londýn

Kurz Modern British Culture 2 týdny, 50 vyuč. hodin, výuka pondělí – pátek TÉMATA * Charakteristika Británie, Britů; národní identita; slavní Britové. * Britská média – noviny (srovnání); BBC (bohatý zdroj informací, hodnověrnost, nezaujatost). * Imigrace; ostatní národnostní kultury v Británii. * Wales – hrady, nár. parky, průmysl, mužské pěvecké sbory, rugby, symboly, jazyk. * Anglie vs. Skotsko – dvojí identita, politic. strany, skotské referendum. * Britský životní styl – anglická vesnice; jídlo; festivaly; umění/umělci. * Dialekty a přízvuk (srovnání); gramatické body (okrajově, podle dotazů). * Návštěva národně-kulturních památek – námořní muzeum, galerie portrétů, olympijský park. * Tipy na internetové zdroje videí, poslechů do výuky.

Praktické informace DOPRAVA * Vlak (Olomouc – Praha), autobus (Praha – Londýn). UBYTOVÁNÍ A STRAVA – Student Castle * Jednolůžkový pokoj s koupelnou a WC, TV, wi-fi. * Kuchyňka s veškerým příslušenstvím v rámci buňky (pro 4 pokoje). * Dále k dispozici: posilovna, prádelna; obchod vedle hostelu. * Metro 2 min pěšky od hostelu → metrem 20 min do stanice Baker St. → pěšky 5 min do školy.

Dublin ENGLISH AND CULTURE – A Methodology of Culture for Teachers of English as a Foreign Language (Jazyk a kultura: metodologický kurz pro učitele cizího jazyka) – English Matters, Trinity College Dublin

S Oscarem Wildem v parku. Se spolubydlícími v areálu Trinity College – za námi knihovna s vzácným středověkým rukopisem Book of Kells.

Kurz English and Culture 2 týdny, 60 vyuč. hodin, výuka pondělí – pátek TÉMATA * Inquiry-based learning (Způsob studia, který je založen na správném pokládání otázek.). * Stained Glass Art in Ireland (Umění vitrážového skla). * Projekt Dublin: jedno město, jedna kniha. * Irština v Irsku 21. století; Hiberno-English (angličtina používaná Iry). * Irští spisovatelé; irský film. * Využití informačních technologií při výuce AJ – weby, aplikace (tablet). * Kreativní psaní; sdílení nápadů do výuky, tipy na internetové zdroje. * Návštěva národně-kulturních památek – knihovny, galerie, muzea, prohlídky částí Dublinu; celodenní exkurze mimo Dublin.

Praktické informace DOPRAVA * Vlak (Olomouc – Praha), letadlo (Praha – Dublin). UBYTOVÁNÍ A STRAVA – Trinity College Dublin * Jednolůžkový pokoj s koupelnou a WC, wi-fi. * Jedna větší a dvě menší kuchyňky s příslušenstvím v rámci domku. * V areálu k dispozici: posilovna, prádelna, obchod, kantýna, kavárna aj. * Budova školy v areálu.

Děkuji za pozornost.