Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 31 ) Lidé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TECHNOLOGIE VÝSTAVBY OBJEKTŮ
Advertisements

Moje profesní příprava
Střední škola stavební Teplice, příspěvková organizace
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Obydlí Číslo DUM: VY_52_INOVACE_75_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická oblast:
Téma: Nepřímá úměrnost Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/2_097.
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
VY_32_INOVACE_35_20 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
SOLI Stavební materiály
Křížovka – povolání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
VY_32_INOVACE_404, 21. sada, Přírodověda
VY_32_INOVACE_35_17 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Stavební materiály Zbožíznalství 1. ročník Stavební materiály - musí mít vhodné mechanické a technologické vlastnosti - musí poskytovat člověku zdravé.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 28) Rozmanitost.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace STAVBA DOMU/ DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ/ ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 015 Autor:
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 07) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 03 ) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 16) Člověk.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 04) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 01 ) Místo,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 30) Místo,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníúnor 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 19) Lidé kolem.
Vzdělávací oblast : Stupeň základního vzdělávání: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Autor: Období vzniku: Určeno pro ročník: Anotace: 1. JAZYK A.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníbřezen 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 23 ) Člověk.
Povolání II. VY_32_INOVACE_3A_03 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 07 ) Rozmanitost.
Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2011 Ročník 1.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2013
1.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření červen 2013
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Rozmnožování rostlin Jméno autora Datum vytvoření Září 2011 DUM 10
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Název školy:. ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:. Mgr
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
VY_32_INOVACE_01_32_NERUDNÍ SUROVINY
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2012 Ročník
Jméno autora Datum vytvoření Ročník Vzdělávací Téma – název Anotace
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-03
VY_32_INOVACE_12- Buk lesní Přírodověda - 4. ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2012
Základní škola a mateřská škola v Novém Strašecí
PRVOUKA Stavba domu 2. ročník.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
Strojní zařízení - Speciální stroje a zařízení
Jméno autora Datum vytvoření Listopad 2011 DUM 03 Ročník Vzdělávací
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Transkript prezentace:

Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 31 ) Lidé kolem nás Téma – název učebního materiálu Stavba domu Anotace  prezentace určená k poznání konkrétní činnosti lidí – stavby domu  žáci pojmenovávají profese lidí, stavební materiály, pracovní nástroje a stroje  žáci by měli pochopit vztahy mezi činnostmi řemeslníků, jejich pracovními nástroji a materiály  učivo je motivováno hádankami  součástí materiálu je pracovní list s tajenkou, který ověřuje pochopení učiva

STAVBA DOMU Autorem materiálu a všech jeho částí,není-li uvedeno jinak, je Mgr. Stanislava Junková.

Kdo vymyslí, jak bude dům vypadat? ARCHITEKT

Cement, vápno, písek, cihly, hádej, kdo je tvrdý chlap, z jehož rukou roste štíhlý vysokánský mrakodrap? KTEŘÍ ŘEMESLNÍCI NA STAVBĚ PRACUJÍ? Kdo je to?

zdi postaví krov střechy vyrobí střechu pokryje okapy vyrobí ZEDNÍK TESAŘ POKRÝVAČ KLEMPÍŘ okna zasklí SKLENÁŘ

zapojí elektřinu obloží stěny zapojí přívod vody vyrobí nábytek ELEKTRIKÁŘOBKLADAČMALÍŘ INSTALATÉR vymaluje zdi TRUHLÁŘ

Cement, vápno, písek, cihly, hádej, kdo je tvrdý chlap, z jehož rukou roste štíhlý vysokánský mrakodrap? S jakým materiálem řemeslníci pracují?

Když tvrdou pěstí uhodím, všechno se kolem třese. I hřebík z tvrdé oceli do dřeva ukryje se. JAKÉ NÁŘADÍ ŘEMESLNÍCI POUŽÍVAJÍ? Co je to?

Na hlíně si pochutnává železnými zuby. Kořenům se často stává, že je na ně hrubý. Nikdy nejí bez lžíce, je ho plná silnice. JAKÉ STROJE NA STAVBĚ POMÁHAJÍ? Co je to?

zvedá těžká břemena vyhloubí základy domu namíchá maltu i beton JEŘÁB BAGR MÍCHAČKA

Na stavbě pracuje Nářadí na házení písku Na spojení cihel je třeba Do betonu patří Koupelnu obloží dlaždicemi Okno zasklí Střechu pokryje taškami PRACOVNÍ LIST Tajenka: POSTAVILI JSME SI NOVÝ __ __ __ __ __ __ __.

Na stavbě pracuje Nářadí na házení písku Na spojení cihel je třeba Do betonu patří Koupelnu obloží dlaždicemi Okno zasklí Střechu pokryje taškami PRACOVNÍ LIST Tajenka: POSTAVILI JSME SI NOVÝ __ __ __ __ __ __ __. ZEDNÍK LOPATA MALTA CEMENT OBKLADAČ SKLENÁŘ POKRÝVAČ DOMEČEK

PALANSKÁ, Jana. Hádanky v prvouce. 1. vyd. Nový Bydžov: JV Print, ISBN neuvedeno. s. 15. PALANSKÁ, Jana. Hádanky v prvouce. 1. vyd. Nový Bydžov: JV Print, ISBN neuvedeno. s. 24. ZDROJE: