ANOTACE: Prezentace je určena žákům pátých tříd ke zopakování a rozšíření učiva o určování času v angličtině. Žáci si nejdříve zopakují určování hodin.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronická učebnice – l
Advertisements

Vypracovala: Mgr. Silvie Reitharová
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_20
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Knoblochová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_10 Název materiálu: Vyjadřování věku a udávání času Tematická oblast: Angličtina 1. ročník – strojírenské.
ČAS – TIME (celé hodiny)
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_664_KOLIK_JE_HODIN TÉMA: KOLIK JE HODIN?
PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Hello.
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:
Elektronická učebnice - I
ČAS – TIME (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá + minuty)
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Označení DUM 13 _ 07 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
ABBA Gimme Gimme Gimme Agnetha – Björn – Benny – Anni-Frid
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady32Číslo DUM.
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_69 NázevPresent simple - questions Téma hodinyTvoření otázek v přítomném.
ČAS – TIME (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá + minuty)
A Job Interview By Dagmar Machů Škola: SOU Val. Klobouky Ročník: třetí Obor: Kuchař/číšník Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět:
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Conversation – What´s the time Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
ONE TWO THREE FOUR FIVE SIX SEVEN EIGHT NINE TEN KLIKNĚTE NA ČÍSLA VE SPRÁVNÉM POŘADÍ.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_AJ1G Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
IN A HOTEL, WRITING (DESCRIBING A PHOTO) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Time in english What´s the time? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
My day – daily routine NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_ Jazyk anglický TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_AJ_19 TÉMA:
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Verbs about clothes I Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-4 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Hana Červená Název:VY_32_INOVACE_78 _angličtina-gramatika Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Lenka Kulhavá NÁZEV: VY_32_INOVACE_ O 09 TEMA: Angličtina ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_4C_13_London (13) Téma: 4C_Aj 7.tř.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Jitka Vodrážková Hello, kids! VY_22_INOVACE_1A_29_WHAT_TIME_IS_IT Čas v celých hodinách Vyjádření jednoduchých časových údajů Procvičování,
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Time Prepositions Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
Charakteristika výukového materiálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Výukový materiál VY_22_INOVACE_36_ Numbers. Part 2
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Digitální učební materiál
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Anglický jazyk, Minulý čas prostý pravidelných.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VY_32_INOVACE_Sei_I_12 Time Název projektu: OP VK
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Personal pronouns Škola
Riskuj.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
VY_32_INOVACE_Sei_I_15 My day Název projektu: OP VK
VY_22_ INOVACE_ 11_ ANGLICKÝ JAZYK 3
VY_32_INOVACE_11_AJI_HODINY
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
Anglický jazyk - gramatika Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
WHAT’S THE TIME? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Vloženo: much_many.ppt Začátek. Vloženo: much_many.ppt Začátek.
VY_32_INOVACE_Sei_I_04 Numbers Název projektu: OP VK
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
VY_32_INOVACE_Kup_II_01 KOLIK JE HODIN?
Transkript prezentace:

ANOTACE: Prezentace je určena žákům pátých tříd ke zopakování a rozšíření učiva o určování času v angličtině. Žáci si nejdříve zopakují určování hodin – čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá a pak se učí jak vyjádřit minuty pomocí názorných obrázků. Také se umí zeptat, kolik je hodin. V prezentaci je dostatek cvičení na procvičování a lze je také použít k opakování i testování žáků. Nakonec se žáci seznámí s různými typy hodin a naučí se je pojmenovat. Na konci prezentace je připojena adresa na krátké video, kde se děti dozvědí i o jiné možnosti, jak vyjádřit čas.

TIME TIME IS MONEY Lenka Kulhavá

--

What time is it? / What´s the time? It´s two o´clock. It´s quarter past ten. It´s half past eight. It´s quarter to one. It´s five past eight. It´s ten past three. It´s twenty past two. It ´s twenty-five to nine. It´s twenty to ten. It´s ten to eight. It´s five to nine.

Write the time you see: 7:15 7:30 7:45 8:00 8:05 8:10 8:20 8:25 8:35 8:40 8:50 8:55 9:00 9:15 9:30 9:45 10:05 10:25 10:35 10:50

What´s the time? What time is it? 1 19 24 6 2 7 11 15 20 25 3 8 12 16 21 26 4 9 13 17 22 27 18 5 10 14 23 28

Is it true or false? a) 6: 35 thirty past six b) 5:00 five to five c)  10:10     ten past ten                   d)  9: 50      ten to nine                     e)  11:15     fifteen past eleven         f)   2: 55      five to three                  g)  11:30     half past eleven              h)  7:40       forty past seven           

INSTRUMENTS FOR MEASURING TIME SUNDIAL - it requires the sun to shine and doesn't work during the night. The shadow shows the time.                                               CUCKOO CLOCK  - a little wooden bird comes out every hour and imitates the call of the cuckoo. It´s a famous STRIKING CLOCK BIG BEN, it sounds the hours on a bell. HOURGLASS - the sand moves slowly from the top half to the bottom in exactly one hour. ALARM CLOCK often makes an awful noise when it's time to wake up. MECHANICAL CLOCKS - there are a lot of varieties of them. This clock has three hands, the little hand (hours), the big hand (minutes) and the second hand.                                          POCKET WATCH - is a small timepiece attached on a chain and carried in a pocket .

ASTRONOMICAL CLOCK in Prague with special mechanisms and dials to display astronomical information PENDULUM CLOCK needs to be stationary (because of the pendulum). STOP-WATCH measures the time from a particular time when activated to when it is deactivated PLATFORM CLOCK at King's Cross station in London. Trains run according to the 24-hour clock. It's twenty five to one.                            WRIST WATCH - it´s a small timepiece worn on the wrist DIGITAL CLOCK a type of clock that displays the time digitally - in cyphers

ZDROJE: The Time. Youronlinenglishclass.com.pt [online]. 2012 [cit. 2012-06-23]. Dostupné z: http://youronlinenglishclass.com.pt/wp-content/gallery/vocabulary-worksheets/The%20Time%201.jpg English Exercises > time exercises > Telling the time. Englishexercises.org [online]. 2012 [cit. 2012-06-23]. Dostupné z: http://www.englishexercises.org/makeagame/viewgame.asp?id=5027 The time in English - Exercise 1. Englisch-hilfen.de [online]. 2012 [cit. 2012-06-23]. Dostupné z: http://www.englisch-hilfen.de/en/exercises/various/time.htm English Exercises > hours exercises > What time is it?. Englishexercises.org [online]. 2012 [cit. 2012-06-23]. Dostupné z: http://www.englishexercises.org/makeagame/viewgame.asp?id=1648 Learning time exercises 6. Ben´s Coloring pages.com [online]. 2012 [cit. 2012-06-23]. Dostupné z: http://www.benscoloringpages.com/coloringpages/timelargeandnumbered6.php Time Worksheets. Math-aids.com [online]. 2012 [cit. 2012-06-23]. Dostupné z: http://www.math-aids.com/Time/ Vocabulary : Time and hour. Tolearnenglish.com [online]. 2012 [cit. 2012-06-23]. Dostupné z: http://www.tolearnenglish.com/exercises/exercise-english-2/exercise-english-28299.php Astronomical Clock Detail. Wikipedia [online]. 2004 [cit. 2012-06-23]. Dostupné z: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Prague_-_Astronomical_Clock_Detail_1.JPG Social Media Stopwatch: How much time should your B2B company spend?. SoMeffect = Social Media Effect [online]. 2011 [cit. 2012-06-23]. Dostupné z: http://someffect.wordpress.com/2011/08/18/social-media-stopwatch-how-much-time-should-your-company-spend/ Wrist Watch. FreeFoto.com [online]. 2012 [cit. 2012-06-23]. Dostupné z: http://www.freefoto.com/preview/11-22-4/Wrist-Watch TIME VIDEO: http://www.eslkidslab.com/lessons/course3/videos/time2/index.html