Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příroda,Povrch a Nerostné suroviny v Jihočeském Kraji

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příroda,Povrch a Nerostné suroviny v Jihočeském Kraji"— Transkript prezentace:

1 Příroda,Povrch a Nerostné suroviny v Jihočeském Kraji

2 Příroda V jihočeském kraji se nachází národní park Šumava který je zároveň i chráněnou krajinou oblastí. Dále je zde také chráněná krajinná oblast Blanský les a chráněná krajinná oblast Třeboňsko.

3

4

5

6 BLANSKÝ LES Kleť (1083 m) Bulový (953 m) Buglata (832 m)
Vysoká Běta (804 m) Kluk (741 m)

7

8 BOUBÍN Boubín (1362 m) je hora v Boubínské hornatině, pátý nejvyšší vrchol české části Šumavy a třetí nejvyšší v Jihočeském kraji. Je 16. nejvyšší horou ležící uvnitř území ČR a nejvyšší takovou horou na Šumavě a v Jihočeském kraji. Nachází se 3,5 km východně od Kubovy Hutě.Oblý masív Boubína tvoří spolu s ostře tvarovaným Bobíkem (1264 m) charakteristickou siluetu Šumavy viditelnou i ze značně vzdálených míst.

9 Plechý Plechý  je 1378 m vysoká hora ležící v pohoří Šumava na česko−rakouské hranici. Je pátým nejvyšším vrcholem na Šumavě, nejvyšším vrcholem české i rakouské části Šumavy a zároveň i nejvyšším vrcholem Jihočeského kraje.

10

11

12 Nerostné suroviny Jihočeský kraj není příliš bohatý na nerostné suroviny. Převažuje těžba štěrkopísků, stavebního kamene, cihlářských hlín a v omezené míře keramických jílů, vápence a grafitu. Významným přírodním bohatstvím jsou lesy, které zaujímají více než třetinu plochy kraje.

13

14 Děkuju za pozornost


Stáhnout ppt "Příroda,Povrch a Nerostné suroviny v Jihočeském Kraji"

Podobné prezentace


Reklamy Google