Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rozměrové dělení konstrukčních materiálů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rozměrové dělení konstrukčních materiálů"— Transkript prezentace:

1 Rozměrové dělení konstrukčních materiálů
Hrubé formátování se používá pro dělení tlustých konstrukčních desek, na ně navazuje operace s podměrnými přířezy.(slepování) Úspora materiálu záleží na dobré technické přípravě. Nářezové plány sestavovány pomocí výpočetní techniky. V sériové výrobě jsou formátovací stroje řazeny do linek s průběžným průchodem materiálu. Tenké konstrukční desky – formátování na přesný rozměr (DVD, překližky), pokud se nedýhují.

2 Úprava a lepení podměrných přířezů – jejich spojením získáme materiál využitelný při výrobě některých nábytkových dílců (police), obdoba spárovek. Používají se pouze desky plošně lisované, nejmenší šíře 100 mm, spojované na vložené pero, tupou nebo profilovou spáru s použitím vhodných lepidel. Dílce se oboustranně dýhují tloušťkou dýhy min.0,7 mm, tloušťkově upraveny s odchylkou max. ± 0,3 mm. Orientace spár volena tak, aby nebyla ovlivněna pevnost dílců a součástí.

3 Tloušťkovou egalizaci
Tloušťková egalizace Podmínka průmyslové výroby nábytku – co nejmenší rozměrové odchylky. Maximální tolerance ±0,2mm. V některých případech i méně (nalepování fólií na lisech s krátkým tlakem –pod 1 minutu). Tloušťkovou egalizaci provádíme frézováním, broušením nebo jejich kombinací. (frézování rychlejší, vytrhávání třísek, tupení nástrojů, větší přesnost, broušení je hladší povrch, menší přesnost a kapacita – menší úběr) Při broušení používáme brusný papír zrnitosti 40 – 120 a provádíme na válcových bruskách jednostranných (horní a spodní) nebo oboustranných, širokopásových nebo kombinovaných.

4 Broušení na horní a spodní válcové brusce


Stáhnout ppt "Rozměrové dělení konstrukčních materiálů"

Podobné prezentace


Reklamy Google