Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti."— Transkript prezentace:

1 ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti I/2 VY_12_INOVACE_01/36 – sada č.2 Autor: Helena Jordánová, Mgr. Období: září 2011 – červen 2012 Ročník: 1. Vzdělávací oblast: prvouka JSME KAMARÁDI (lidské vlastnosti) Výukový materiál je možno použít při úvodní lekci o člověku v prv, v dramatické výchově, v českém jazyce při rozpravě o slušném chování. Žáci pracují s učitelem na interaktivní tabuli, po diskuzi mohou rozvíjet krátké scénky s tématy chování se ve škole, v obchodě, v partu, na návštěvě, ve vlaku, atd.

2 Každý jsme jiný, žijeme v jiném domě se svou rodinou, máme jiné návyky, potřeby a představy. Všichni ale potřebujeme kamarády a někoho, kdo nás bude mít rád a bude si nás vážit. Někoho, kdo nám řekne, že něco děláme dobře, ale i špatně. Ale to, co chceme my, nemusí chtít někdo další. Proto si musíme vytvořit pravidla našeho společného soužití – PRAVIDLA SLUŠNÉHO CHOVÁNÍ. Víš, co znamenají tato slova ? přátelství úcta slušnost poctivost soucit zdvořilost

3 Pravidla slušného chování Zdravíme se. Uklízíme si. Jsme čistotní. Pomáháme si. Vyjadřujeme úctu. Umíme poděkovat. Umíme poprosit. Nejsme vulgární. Neubližujeme si.

4 Jaký ten člověk je? Poznáš podle prvního pohledu, jaký je? Jaké lidské vlastnosti znáš? Poradím ti: MILÝ DOMÝŠLIVÝ CHLUBIVÝ ULHANÝ SAMOTÁŘSKÝ KAMARÁDSKÝ LÍTOSTIVÝ NEBOJÁCNÝ UKŘIČENÝ SAMOTÁŘSKÝ UHÁDANÝ VESELÝ NEPOŔÁDNÝ ROZMAZLENÝ MRZUTÝ SAMOSTATNÝ SOUCITNÝ ZÁBAVNÝ NÁLADOVÝ PRACOVITÝ


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google