Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo."— Transkript prezentace:

1 Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0922 Obor vzdělávání: 29-51-E/02 potravinářské práce (ŠVP pečivář-cukrovinkář) 1. - 2. ročník Tematická oblast: Výroba těst a náplní Název sady DUM: Těsta a náplně Kód: VY_32_INOVACE_02_G2_11 Autor: Mgr. Hana Kolumberská Datum tvorby: březen 2013 Anotace: Máslový krém – suroviny, technologický postup přípravy, finální vzhled.

2 Máslový krém -voda -sušené mléko -pudinkový prášek -cukr krupice -vanilín -máslo

3 Máslový krém -ve vodě rozmícháme sušené mléko -část odlijeme do pudinkového prášku a rozmícháme -přivedeme do varu rozmíchané mléko s cukrem -zamícháme pudink -uvaříme do husté konzistence a provaříme 2 min., aby nebyl cítit škrob -hmotu rozetřeme na plochu a posypeme vanilínem -po vychladnutí vložíme hmotu do šlehače -rozšleháme na hladkou hmotu

4 Máslový krém -začneme přidávat změklé máslo -ušleháme hladký máslový krém -krém používáme na plnění řezu, dortu a drobného cukroví

5 Máslový krém

6 Použité zdroje Pulpánová, A.,Cukrářská technologie.1. vyd. Olomouc: FIN spol. s. r. o.,1993. 278 s. ISBN 80-85572-54-0 Fotografie: Mgr. Hana Kolumberská Metodika: Tento DUM lze využít pro teoretické i praktické vyučování, jak při seznamování se s novým tématem, tak při jeho procvičování nebo opakování. Prezentace je nastavena tak, že vyučující potvrzuje jednotlivé kroky a může tedy doplnit vhodný komentář nebo praktické předvedení.


Stáhnout ppt "Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google