Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?"— Transkript prezentace:

1 Konverzace: Popište někoho!

2 Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

3 Všechen Všechno = everything Všechno je v pořádku. Všemu rozumím. Přečetli jsme všechno, co bylo v novinách. Takový člověk má problémy se vším.

4 Všechen Všichni = everyone Všichni chtějí bydlet v Praze. Dostala jsem dopisy od všech. Všem jsem poslala email. Znám tady všechny. Chtěli jsme mluvit se všemi.

5 L8 ex 2 1. Kdy to dostáváte?

6 L8 ex 2 1. Kdy to dostáváte? Kdy to dostanete? 2. Používají prý všech vašich nápadů.

7 L8 ex 2 1. Kdy to dostáváte? Kdy to dostanete? 2. Používají prý všech vašich nápadů. Použijou prý všech vašich nápadů. 3. Četl o tom totiž v novinách.

8 L8 ex 2 1. Kdy to dostáváte? Kdy to dostanete? 2. Používají prý všech vašich nápadů. Použijou prý všech vašich nápadů. 3. Četl o tom totiž v novinách. Přečte o tom totiž v novinách. 4. Jenže co se stalo na severu?

9 L8 ex 2 1. Kdy to dostáváte? Kdy to dostanete? 2. Používají prý všech vašich nápadů. Použijou prý všech vašich nápadů. 3. Četl o tom totiž v novinách. Přečte o tom totiž v novinách. 4. Jenže co se stalo na severu? Jenže co se stane na severu? 5. Nechápou moje myšlenky.

10 L8 ex 2 5. Nechápou moje myšlenky. Nepochopí moje myšlenky. 6. Posíláme tě pro pivo, dobře?

11 L8 ex 2 5. Nechápou moje myšlenky. Nepochopí moje myšlenky. 6. Posíláme tě pro pivo, dobře? Pošleme tě pro pivo, dobře? 7. Proto vám to ukazuju.

12 L8 ex 2 5. Nechápou moje myšlenky. Nepochopí moje myšlenky. 6. Posíláme tě pro pivo, dobře? Pošleme tě pro pivo, dobře? 7. Proto vám to ukazuju. Proto vám to ukážu. 8. Stal se velkým básníkem.

13 L8 ex 2 8. Stal se velkým básníkem. Stane se velkým básníkem.

14 L8 ex 3 1. Chcete ještě něco vypít?

15 L8 ex 3 1. Chcete ještě něco vypít? Rád byste ještě něco vypil? Rádi…vypili? Ráda byste ještě něco vypila? Rády…vypily? 2. Chci si udělat v pokoji pořádek.

16 L8 ex 3 1. Chcete ještě něco vypít? Rád byste ještě něco vypil? Rádi…vypili? Ráda byste ještě něco vypila? Rády…vypily? 2. Chci si udělat v pokoji pořádek. Rád bych si udělal v pokoji pořádek. Ráda bych si udělala v pokoji pořádek. 3. Nechceš číst noviny?

17 L8 ex 3 3. Nechceš číst noviny? Nerad bys četl noviny? Nerada bys četla noviny? 4. Naše třída vám chce něco říct.

18 L8 ex 3 3. Nechceš číst noviny? Nerad bys četl noviny? Nerada bys četla noviny? 4. Naše třída vám chce něco říct. Naše třída by vám ráda něco řekla. 5. Nechce žít u moře.

19 L8 ex 3 5. Nechce žít u moře. Nerad by žil u moře. Nerada by žila u moře. 6. Chci poslat Pavlovi dopis.

20 L8 ex 3 5. Nechce žít u moře. Nerad by žil u moře. Nerada by žila u moře. 6. Chci poslat Pavlovi dopis. Rád bych poslal Pavlovi dopis. Ráda bych poslala Pavlovi dopis. 7. Příště vám chceme ukázat divadlo.

21 L8 ex 3 7. Příště vám chceme ukázat divadlo. Příště bychom vám rádi ukázali divadlo. Příště bychom vám rády ukázaly divadlo. 8. Jistě si nechcete na něco takového zvyknout.

22 L8 ex 3 8. Jistě si nechcete na něco takového zvyknout. Jistě byste si nerad na něco takového zvykl. Jistě byste si nerada na něco takového zvykla. Jistě byste si neradi na něco takového zvykli. Jistě byste si nerady na něco takového zvykly.


Stáhnout ppt "Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?"

Podobné prezentace


Reklamy Google