Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29) Ing. Stanislav Martinec, Ph.D.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29) Ing. Stanislav Martinec, Ph.D."— Transkript prezentace:

1 UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29) Ing. Stanislav Martinec, Ph.D. STAVEBNICTVÍ

2 CO TO JSOU PŘEVISLÉ KONSTRUKCE? PŘEVISLÉ KONSTRUKCE Jsou to konstrukce předstupující před líc objektu nebo jej jinak přesahují. Patří sem zejména: »balkony, »římsy, »arkýře, »markýzy, »přístřešky, »lodžie.

3 BALKONY Balkony mohou plnit různé funkce: »obytné, »hospodářské, »komunikační. Nejjednodušším typem balkonu můžeme nazvat Francouzské okno Půdorys:

4 Příklad řešení Francouzského okna Řez přes okno:

5 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ BALKONU Balkony se skládají z následujících prvků: » zábradlí. » podlaha, » nosná konstrukce, » hydroizolace, » spádová vrstva,

6 Řešení významných detailů balkonu Řešení soklu a tepelného mostu Řešení u okapové hrany

7 ZÁBRADLÍ Je důležitý bezpečnostní prvek každého balkonu, jeho výška je závislá na šířce a hloubce volného prostoru. Pro výšku zábradlí platí následující: »900 mm - je povolená snížená výška pro hloubku volného prostoru do 3,0 m, »1000 mm - pro hloubku volného prostoru do 12,0 m, »1100 mm - pro hloubku volného prostoru od 12,0 do 30,0 m, »1200 mm - pro hloubku volného prostoru nad 30,0 m. Zábradlí lze vzhledem k členění výplně rozdělit: »s plnou výplní, bez otvorů, »s mezerami nebo otvory.

8 Příklad návrhu konstrukce zábradlí

9 Příklady balkonových konstrukcí Dřevěné balkony:

10 Příklady balkonových konstrukcí Železobetonové balkony:


Stáhnout ppt "UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Pozemní stavby Předsazené a ustupující konstrukce (STA29) Ing. Stanislav Martinec, Ph.D."

Podobné prezentace


Reklamy Google