Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská."— Transkript prezentace:

1 Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská a elektrotechnická Brno, Trnkova 113

2 vzdělávací zařízení s dlouholetou tradicí ve výchově mládeže ve studijních a učebních oborech v denním studiu, nástavbovém denním i dálkovém studiu, zkráceném studiu.

3 V rámci projektu jsme realizovali: 1.Nákup CNC obráběcího centra v hodnotě 1.950.000,- Kč. 2.Elektronická učebnice 3.Realizace výukových bloků pro ZŠ 1.Fyzika hravě 2.Základy elektrotechniky 3.Obsluha a programování CNC Do projektu bylo zapojeno 360 žáků ZŠ a 110 žáků SŠ.

4 Projekt PPTV podpořil tyto aktivity: Pořízení elektronické učebnice zaměřené na programování a obsluhu CNC https://publi.cz/books/182/Cover.html

5 Pořízení CNC obráběcího centra s řídícím systémem SINUMERIK Spoluautor knihy Jak naprogramovat N-céčko UOV Roman Hudec Pohled na nově zbudovanou učebnu

6 Přestavba (modernizace) CNC soustruhu z řídícího systému MTS na SINUMERIK (cca 800.000,-Kč) (Finanční prostředky byly získány díky úsporám vzniklých z výběrových řízení)

7 Výukový blok - Základy elektrotechniky Možnost využití pro ŠVP na ZŠ – dodatky, změny

8 Výukový blok - Obsluha a programování CNC

9 Výukový blok - Fyzika hravě

10 Shrnutí přínosu PPTV (klady a zápory) + Nové možnosti výuky – učebnice + Modernizace výuky – nákup CNC + Prohloubení spolupráce mezi ZŠ a SŠ - Zvýšená administrativa


Stáhnout ppt "Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Ing. Vítězslav Prokop – vedoucí praktik Střední škola strojírenská."

Podobné prezentace


Reklamy Google