Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Improving meetings – Jak zlepšit zasedání Přerušte zasedání a udělejte reflexi –Jak je zasedání vedeno? –Role učitele –Podílel se každý? Mějte pevný program.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Improving meetings – Jak zlepšit zasedání Přerušte zasedání a udělejte reflexi –Jak je zasedání vedeno? –Role učitele –Podílel se každý? Mějte pevný program."— Transkript prezentace:

1 Improving meetings – Jak zlepšit zasedání Přerušte zasedání a udělejte reflexi –Jak je zasedání vedeno? –Role učitele –Podílel se každý? Mějte pevný program schůze –dle podvýborů –By source of ideas – dle –Časovým vymezením(short term/long term)

2 Improving meetings Jak zlepšit zasedání Item - témaDecision - rozhodnutí Action - realizace Who - kdoWhen - kdy - Jen nastínit myšlenku, téma Shodli jsme se, nebo jsme volili? Kolik lidí volilo a jak? Jaký je další krok? Kdo je za co zodpovědný? Musí to být někdo, kdo je přítomný na zasedání Do kdy bude daná věc udělána What is the issue? – Jaké je téma? Why is it important? – Proč je důležité? What needs to happen for it to get fixed? Co se má stát, aby se věc podařila? What will you do to help? – Jak můžete pomoct?

3 Whole school communication Komunikace v rámci celé školy

4 Video minutes - Videozáznam Class progress boards – Nástěnka informující o vývoji/pokroku třídy Blogs - Blogy Surgeries – Konzultační hodiny Plaques around the school – Informační/pamětní desky po celé škole

5 Case study: Wroxham Případ z praxe: Wroxham Family groups – Rodinné skupiny –Cross-age, led by Y6 – napříč věkem, vedeny nejstaršími –Meeting take same structure in every group (Setkání má stejnou strukturu ve všech skupinách) Game - Hra School updates – Novinky ze školy Discuss issues – Diskuze na téma Decide on action - Rozhodování Pupil-led assessment and feedback to parents Žáci vedou hodnocení a dávají zpětnou vazbu rodičům

6 Case study: St James Případ z praxe: St James Plán na rozvoj školy je vytvářen celou školou – žáky, rodiči, zaměstnanci. Je veřejný a srozumitelný pro každého, obsahuje úspěchy školy i prostory pro zlepšení. Žádná jednotlivá pravidla, jen všeobsahující principy.

7 Case study: Lark Rise Případ z praxe: Lark Rise Pupil leadership scheme, pupils earn credits for taking on leadership roles. Pupil-run activities. Weekly class feedback meetings run by staff which lead directly in to school policies and research.

8 Case study: Matthew Moss Případ z praxe: Matthew Moss Žáci spolurozhodují o plánu práce: 1. týden z 8 týdenního cyklu je věnován plánování. Řídím si sám „Svůj svět“, projektové učení: –Heading given – Téma je určeno učiteli –Half-way check-up – v polovině kontrola –Na závěr prezentováno třídě, rodičům apod. –Ústní obhajoba a ohodnocení

9 Case study: Wildern Příklad z praxe: Wildern Propojení s klíčovými hodnotami školy, začít s malými projekty Mít „struktury“, které pomohou žákům promyslet projekt před jeho podáním. Žáci mají jasně definovány cesty, jak předávat návrhy přímo vedení.

10 Icebreakers - Ledolamky Game - hraGood for – Cíl hry Picture sessionGet people talking; sharing ideas „rozmluvení“; sdílení myšlenek Group jugglingConcentration; names; team work Koncetrace, jména, týmová práce Envelope gameGetting to know each other; getting everyone talking Poznat ostatní, všichni mluví Catch the fingerConcentration koncentrace Pass the clapConcentration koncetrace Counting to 10Concentration; chairing; thinking about rules Koncentrace, vedení, přemyšlení o pravidlech

11 www.involver.org.uk Twitter: @doingdemocracy info@involver.org.uk Facebook: involver.org.uk Stay in touch


Stáhnout ppt "Improving meetings – Jak zlepšit zasedání Přerušte zasedání a udělejte reflexi –Jak je zasedání vedeno? –Role učitele –Podílel se každý? Mějte pevný program."

Podobné prezentace


Reklamy Google