Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ÚČETNICTVÍ 1 3. KAPITOLA: ZDROJE KRYTÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ÚČETNICTVÍ 1 3. KAPITOLA: ZDROJE KRYTÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice."— Transkript prezentace:

1

2 ÚČETNICTVÍ 1 3. KAPITOLA: ZDROJE KRYTÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

3 Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích" s registračním číslem CZ.1.07/2.2.00/29.0019. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Zdroje krytí (pasíva) se dělí na: a)vlastní pasíva b)cizí pasíva.

5 VLASTNÍ ZDROJE do vlastních zdrojů patří základní kapitál k jeho změnám dochází minimálně jeho konkrétní podoba závisí na právní formě podnikatele. dále do vlastních zdrojů patří fondy, které podnikatel tvoří ze zisku po zdanění (rezervní fond, sociální fond apod.) do vlastních zdrojů patří ještě nerozdělený zisk minulých let a zisk běžného roku

6 CIZÍ ZDROJE cizí zdroje se dělí na: dlouhodobé, Krátkodobé. jsou to vlastně závazky, dluhy podniku dlouhodobé jsou ty, které mají splatnost nad jeden rok krátkodobé mají splatnost do jednoho roku.

7 CIZÍ ZDROJE každý podnik má nějaké cizí zdroje, závazky jsou to např. nevyplacené mzdy, neuhrazené faktury, atd. tyto závazky vznikají tak, že podnik má vždy několik dní času po skončení měsíce na zpracování mezd, došlé faktury mají několikadenní či několikatýdenní splatnost apod.

8 LITERATURA KABOURKOVÁ, K., 2013. Praktika z účetnictví. Studijní opora pro kombinované studium: bakalářské studium. 1. Vyd. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Č. Budějovicích. 65 s. KABOURKOVÁ, K., MÁČE, M. a D. WALTEROVÁ, 2009. Nedoceněná vypovídací schopnost účetních dokladů v práci manažera. In: Sborník příspěvků z I. Odborného semináře Katedry managementu a marketingu. České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Č. Budějovicích. ISBN 978-80-87278-07-9. KABOURKOVÁ, K., ROUSEK, P. a J. TUČEK, 2011. Archivace účetních dokladů. LitteraScripta, České Budějovice: Vysoká škola technická a ekonomická v Č. Budějovicích, (4) č. 1, s. 239-243. ISSN 1802-503X. RYNEŠ, P., 2013. Podvojné účetnictví a účetní závěrka. Olomouc: Anag. ISBN 978-80-7263-793-5. Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví v pozdějších zněních

9 DĚKUJI ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "ÚČETNICTVÍ 1 3. KAPITOLA: ZDROJE KRYTÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice."

Podobné prezentace


Reklamy Google