Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hodnota peněz Kde mohou děti přijít k penězům? - kapesné - odměna od rodičů nebo prarodičů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hodnota peněz Kde mohou děti přijít k penězům? - kapesné - odměna od rodičů nebo prarodičů."— Transkript prezentace:

1 Hodnota peněz Kde mohou děti přijít k penězům? - kapesné - odměna od rodičů nebo prarodičů

2 Mohou děti chodit do zaměstnání? Do 15 let nemohou být zaměstnané! Nikdo tak nemůže jejich práci zneužívat. Mají čas na hraní, učení a zdravý rozvoj. Znáte z novin nebo z televize nějaké zneužívání dětí k práci ve světě? Podívej se na video: http://www.youtube.com/watch?v=tyqku-4sA2w http://www.youtube.com/watch?v=tyqku-4sA2w

3 Tatínek a maminka chodí do zaměstnání. Za odvedenou práci a čas dostávají každý měsíc mzdu – výplatu. Příklad: Tatínek dostane každý měsíc mzdu 20 000 Kč při 20 pracovních dnech. Je to 1 000 Kč za den. Co si za to může koupit? Celou částku utratit nemůže. Proč?

4 Co kolik stojí? tablet – 6000 Kč výlet – 800 Kč auto – 240 000 Kč dům – 4 800 000 Kč kniha – 260 Kč Hodnota práce táty: 6 dnů skoro celý den celý rok 20 let 2 hodiny

5 Důležité! Je třeba dobře přemýšlet, jak s penězi zacházet a za co je utratit. Děti by se měly s rodiči poradit, za co ušetřené peníze utratí.

6 Nákup v obchodě Nenechte se ošidit. Než půjdete k pokladně, spočítejte si přibližnou cenu nákupu. Ihned po zaplacení si zkontroluj vrácené peníze a účtenku. Také pokladní může udělat chybu.

7 Dobrá rada V obchodě nás láká mnoho zboží k zakoupení. Pokud nechceš utrácet za zbytečnosti, neber si do obchodu víc peněz, než budeš potřebovat.

8 Citace: V prezentaci jsou použité obrázky z galerie klipartů.


Stáhnout ppt "Hodnota peněz Kde mohou děti přijít k penězům? - kapesné - odměna od rodičů nebo prarodičů."

Podobné prezentace


Reklamy Google