Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 OB21-OP-STROJ-STE-MAR-U Postupy ohýbání Ing. Josef Martinák

3 Postupy ohýbání Materiál je upnut lištou přidržovače Poloměr ohybu je závislý na poloměru zaoblené hrany pevné čelisti

4 Ohýbání profilů Tvarová ocel L, U, T – ohýbání do ostrých úhlů – nutno vyříznout materiál mezi rameny ohybu Po ohnutí hrany ramen se spojí svařením

5 Ohýbání ohýbadlem Obrobek se ohýbá v ohýbadle podle tvaru nástroje Obrobek je ještě kalibrován v ohýbadle Nebezpečí prasknutí materiálu v místě ohybu V ohybníku – nejmenší přípustný rádius ohybu

6 Zakružování plechů - nástroje Svinování s dutým zesíleným okrajem Zesílení nebo vyztužení ukončení okrajů Před svinutím nutno začátek ohybu předehnout

7 Zakružování mezi válci Ohýbají se rovné polotovary – plechy – tyče Horní válec posunováním určuje průměr stáčeného polotovaru

8 Lemování Výměnné tvarové válečky dávají součástem tvar

9 Ohýbání na lisu Použití k ohýbání plechů větších tloušťek Ohýbání složitých profilů

10 Tvarové ohýbání a kovotlačení Výroba dutých těles – nízké okraje Závěry krabic – kovové zámky Model se upne na soustruh – upne se plechový polotovar – podepře se hrotem – přitlačí se tlaková kladka

11 Použitá literatura Moderní strojírenství pro školu i praxi, J. Dillinger a kol. Moderní strojírenství pro školu i praxi, J. Dillinger a kol. Strojírenská technologie I, M. Hluchý a kol. Strojírenská technologie I, M. Hluchý a kol. Technologie zpracování kovů 1, Frischnerz, Skop, Knourek Technologie zpracování kovů 1, Frischnerz, Skop, Knourek Snímky SPŠ Uh.Brod Snímky SPŠ Uh.Brod


Stáhnout ppt "Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google