Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dominikánská republika

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dominikánská republika"— Transkript prezentace:

1 Dominikánská republika

2 Základní informace Oficiální název: Dominikánská republika
Hlavní město: Santo Domingo Rozloha: km2 Počet obyvatel: Úřední jazyk: španělština Měna: dominikánské peso

3 Sport Jízda na koních Kiteboarding Baseball Paragliding Windsurfing

4 Podnebí Průměrná teplota je 27 °C. Nejteplejším měsícem je srpen, kdy nejvyšší teploty dosahují až 34 °C; nejnižší zimní teploty klesají na 18 °C, s výjimkou horských oblastí, kde mohou klesnout až k bodu mrazu.

5 Poloha Dominikánská republika se se svými km2 rozkládá na dvou třetinách ostrova Hispaniola, jenž je druhým největším ze Západoindických ostrovů. Na severu je omývána Atlantským oceánem a na jihu Karibským mořem. Časové pásmo ve srovnání s Evropou: zimní čas: –5 hodin letní čas: –6 hodin

6 Fauna Dominikánská republika je domovem více než 254 druhů ptáků, žije zde několik druhů želv, krokodýlů a leguánů. Některé druhy, patří mezi ohrožené.Na savce je Dominikánská republika velmi chudá, jsou zde převážně jen hlodavci a netopýři. Nejzajímavější ze savců, kteří zde však žijí, je pravděpodobně solenodon paradoxus - štětinatec podivný (dole), který je na pokraji vyhynutí. Podmořský svět se pak může pochlubit vzácnými korálovými rybami a nádhernými korály. Do zálivu Samaná také každoročně připlouvají velryby, zejména keporkaci, aby se zde spářily a přivedly na svět svá mláďata.

7 Flora Téměř třetinu rozlohy Dominikánské republiky pokrývají lesy a pralesy, najdeme zde 74 chráněných území a přírodních památek, z toho je 14 národních parků (11 pozemních a 3 mořské) a 9 vědeckých rezervací. Vegetace čítá 5600 druhů rostlin. Zahrnuje suché tropické pralesy, subtropické vlhké pralesy, horské borové lesy, křoviny, porosty mangrovníků a kaktusové polopouště. Pobřeží lemují palmy, největší výskyt má palma královská a palmy kokosové.

8 KOnec


Stáhnout ppt "Dominikánská republika"

Podobné prezentace


Reklamy Google