Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění v praxi CZ 1.07/2.2.00/28.0160 ÚVOD DO NÁBOŽENSTVÍ V JAPONSKU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění v praxi CZ 1.07/2.2.00/28.0160 ÚVOD DO NÁBOŽENSTVÍ V JAPONSKU."— Transkript prezentace:

1 Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění v praxi CZ 1.07/2.2.00/28.0160 ÚVOD DO NÁBOŽENSTVÍ V JAPONSKU Lotosová sútra Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 jeden z nejzásadnějších a nejrozšířenejších textů v celé Asii důvody rozšíření? jazyk původní verze následující překlady datace a původ jednotlivých částí osoby a obsazení jednotlivých kapitol sútry

3 buddhistické učení čtyři vznešené pravdy závislé vznikání koloběh znovuzrozování šest světů Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 mahájánové učení upája (jap. hóben 方便 ) ideál bódhisattvy univerzální buddhovství věčný buddha Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 venerace sútry theraváda uchovávání, čtení a výklad sútry mahájána uchovávání, čtení, recitace, rozšiřování, přepisování sútry Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Lotosová sútra v Japonsku princ Šótoku taiši komentáře k třem buddhistickým sútrám Saičó Kúkai Dógen Ničiren Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 inspirace pro světskou literaturu Hokke genki Nihon rjóiki Gendži monogatari Kondžaku monogatarišú Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Kudžó Kanezane kaligrafie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 každý znak posazen na samostatném lotosu 12. st. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 každý znak v samostatné stúpě Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 33 podob bohyně Kannon Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 stúpa pokladů Šákjamuni a Prabhútaratna podobenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 stúpa pokladů – detail kázání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 stúpa pokladů – detail příběhu o dceři dračího krále Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění v praxi CZ 1.07/2.2.00/28.0160 ÚVOD DO NÁBOŽENSTVÍ V JAPONSKU."

Podobné prezentace


Reklamy Google